رسته‌ها

احمد سمیعی گیلانی
(1299 - 1402 هـ.خ)

مترجم، نویسنده، ویراستار و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی
مشخصات:
نام واقعی:
احمد سمیعی گیلانی
تاریخ تولد:
1299/11/11 خورشیدی
تاریخ درگذشت:
1402/01/02 خورشیدی (103 سالگی)
محل تولد:‌
رشت
جنسیت:‌
مرد
ژانر:‌
رمان، مقاله
زندگی‌نامه
تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در رشت گذراند و سپس وارد دانشگاه تهران شد. در اواخر دههٔ ۱۳۴۰ به‌عنوان ویراستار در مؤسسه انتشارات فرانکلین آن زمان مشغول خدمت شد و به‌موازات آن دورهٔ کارشناسی‌ارشد زبان‌شناسی را در دانشگاه تهران می‌گذراند. او در کنار حرفهٔ ویراستاری، چند کتاب در زمینهٔ آیین نگارش و ویرایش تألیف‌کرد و مقاله‌های ارزشمندی را در مجلات متعددی نظیر پیک جوانان، کتاب امروز و رودکی به چاپ رسانید. سمیعی کار ترجمه را با برگرداندن رمان دلدار و دلباخته، از ژرژ ساند شروع کرد و بعداً آثاری را از نویسندگان بزرگی مانند ژرژ پرک و گوستاو فلوبر به فارسی برگرداند. او تا خرداد ۱۳۹۸ سردبیری نشریهٔ نامهٔ فرهنگستان را بر عهده داشت.
بیشتر
ویرایش

کتاب‌های احمد سمیعی گیلانی
(17 عنوان)

5 امتیاز
از 16 رای
دیدرو پیتر فرانس
5 امتیاز
از 44 رای
کنفوسیوس کارل یاسپرس
4 امتیاز
از 36 رای
مسیح کارل یاسپرس

آخرین دیدگاه‌ها

تعداد دیدگاه‌ها:
4
امیدوارم که روحشون  در آرامش ابدی قرار بگیره
کتاب های «سی و هفت سال» و»طلوع و  غزوب دولت موقت» و چند کتاب دیگر درباره تاریخ سیاسی معاصر نوشته احمد سمیعی(گیلانی متولد 1299 و در قید حیات در بهار 1401 ویراستار و ادیب و مترجم) نیست و نگارش روزنامه نگار و نویسنده ای اهل  لرستان به نام احمد سمیعی(ا.شنوا، متولد 1309 درگذشت 1398) است. خواهشمند است تمایز این تشابه اسمی رعایت شود.

احمد سمیعی گیلانی (زادهٔ ۱۱ بهمن ۱۲۹۹) مترجم و نویسندهٔ ایرانی و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در رشت گذراند و سپس وارد دانشگاه تهران شد. در اواخر دههٔ ۱۳۴۰ به‌عنوان ویراستار در مؤسسه انتشارات فرانکلین آن زمان مشغول خدمت شد و به‌موازات آن دورهٔ کارشناسی‌ارشد زبان‌شناسی را در دانشگاه تهران می‌گذراند. او در کنار حرفهٔ ویراستاری، چند کتاب در زمینهٔ آیین نگارش و ویرایش تألیف‌ کرد و مقاله‌های ارزشمندی در مجلات متعددی نظیر پیک جوانان، کتاب امروز و رودکی به چاپ رسانید.سمیعی کار ترجمه را با برگرداندن رمان دلدار و دلباخته، از ژرژ ساند شروع کرد و بعداً آثاری را از نویسندگان بزرگی مانند ژرژ پرک و گوستاو فلوبر به فارسی برگرداند. او از ابتدای انتشار در سال 1374 تا خرداد ۱۳۹۸ سردبیری نشریهٔ نامهٔ فرهنگستان را بر عهده داشت.


عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک