هندوستان در چه حال است
نویسنده:
ویل دورانت
مترجم:
ر. نامور
امتیاز دهید
هنوز توضیحاتی برای این کتاب ثبت نشده
آپلود شده توسط:
khar tu khar
1392/09/08
دیدگاههای کتاب الکترونیکی هندوستان در چه حال است
جــواهر لعل نهرو در کتاب «کشف هند» تلاش میکند از عرصهی سیاست و «خصلتها و نیتهای افراد داخل دستگاه حکومت» عمیقتر برود و به سازمان عینی جامعه بپردازد. لعل نهرو جزء آن انساندوستان صادقی بود که برای رفاه و ترقی کشورش لازم میدید به مصاف روابط عمیق و عینی جامعه برود. برخلاف اکثریت «اپوزیسیون» موجود در جهان که سیاست را به جنگ «ما» و «آنها» و جنگ «خیر» و «شر» فروکاسته است.
فیالمثل در «کشف هند» مینویسد: «بحرانی که در صنایع پیش آمد به سرعت به زمین هم سرایت کرد و موجب بحران دائمی در کشاورزی شد. اندازه زمینهای کشاورزی که در اختیار دهقانان بود دائماً کوچک و کوچکتر میشد و تقسیم شدن آنها گاهی به اندازههای باورنکردنی میرسید. بار وامهای کشاورزی همواره سنگینتر میشد و اغلب موجب میگشت که مالکیت اراضی به دست صرافان و رباخـــواران و وامدهندگان بیفتد. تعداد زارعین بدون زمین میلیون میلیون زیادتر میشد.» {جلد دوم صفحه 497}
و
«هند تحت تسلط یک رژیم صنعتی و سرمایهداری بود اما اقتصادش بیشتر شکل دوران پیش از سرمایهداری را داشت منهای بسیاری از عناصر تولیدکننده ثروت در دوران اقتصادی پیش از سرمایهداری.»
بنظرم برای امروز خیلی مفید است که بدانیم، لعل نهرو با شعارهای آتشین مرگ بر فلان و مرگ بر بهمان، خط سیاسی خود را تعریف نمیکند. لعل نهرو نمیگوید مشکلات مردم زیر سر فلان سیاستمدار داخلی یا خارجی است. بلکه از یک بحران عمیق و غیرذهنی پرده برمیدارد. بحرانی که آفریده سیاست نیست، بلکه تعیینکننده سیاست است.
در اثبات درستی دیدگاه لعل نهرو همین بس که بیرون کردن میلیونی انسانها از زمین، کوتاه کردن دست انسانها از ابزار تولید و معاش در مقیاس میلیونی هنوز در جریان است و قربانی میگیرد و فجایع و تضادهای مهلکی چون کشتار و تجاوز اخیر میآفریند. از زمان آزادی هندوستان از زیر سلطه و سرکوبی مرگبار بریتانیا، دهها سیاستمدار و دولت با شعارهای رنگارنگ آمدهاند و وعده دادهاند که تضادهای درون مردم را حل و فصل میکند، نتیجه چیست؟ باز هم اثبات سخنان لعل نهرو دربارهی عینی بودن بحران، نه ذهنی بودن و «سیاسی» بودنش.
جای گفتن دارد که از اوایل دهه 1990 میلادی «خودکشی دهقانان هندی» در ارقام وحشتناک عظیمی ظاهر شد. فقط در سال 2014، طبق آمار دولنی 5650 دهقان هندی خودکشی کردند. دهقانان میگویند خودکشیها بیش از اینها بوده است.
اشتباه بزرگی است که تعرض اخیر علیه مسلمانان را به مسائل قومی و مذهبی و ایدئولوژیک یا نژادی فروبکاهیم، همانطور که Khwanirath میگوید اقوام و مذاهب و نژادهای گوناگون خودبخود به جان هم نمیافتند، به عامل سومی نیاز است. ولی اگر این عامل سوم را مجدداً در عرصهی ایدئولوژی و سیاستهای حکام و دولتها نشان بدهیم، حتی یک گام در جهت شناخت واقعی مساله برنداشتهایم. بازهم آش و کاسه همان است
ویکی پدیا انگلیسی (زبان پارسی هم دارد):
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_massacre_against_Hazara_people
نادان را نمی بینی مگر در افراط و تفریط - علی بن ابی طالب[/quote]
جالب این است خدمت شما عرض کنم که روابط هندوها و مسلمانان در هندوستان؛ بسیار گرم؛ صمیمی و برادرانه است و حتی با هم وصلت هم می کنند (با قید مسلمان شدن طرف هندو). سیاس نیستم ولی گمان نمی کنم اگر سیاست نابخردانه دولتی نبود؛ زیر تنور اختلاف دمیده می شد. کمترین چیزی که در این کشور می شد دید؛ خشونت بود.
نادان را نمی بینی مگر در افراط و تفریط - علی بن ابی طالب
راستی ...کتابناک در چه حال است؟