پرویز قاضی سعید
(1318 - 1401 هـ.خ)
نویسنده عامه پسند
مشخصات:
نام واقعی:
پرویز قاضی سعید
تاریخ تولد:
1318/01/01 خورشیدی
تاریخ درگذشت:
1401/02/01 خورشیدی (83 سالگی)
محل تولد:
ایران
جنسیت:
مرد
ژانر:
رمان پلیسی و جنایی
زندگینامه
پرویز قاضیسعید از نویسندگان عامهپسند ایرانی پیش از انقلاب ۵۷ بود. وی نویسندگی را از سن ۱۷ سالگی آغاز کرد و بیشتر در سبک پلیسی و جنایی مینوشت. پرویز قاضی سعید پاورقینویس در روزنامهٔ اطلاعات در زمان پیش از انقلاب ۵۷ بود و در مجله اطلاعات دختران و پسران داستانهای پلیسی و عاشقانه مینوشت. وی به همراه ر.اعتمادی از پیگیرترین پاورقینویسان آن دوره بودند. وی در داستانهای خود شخصیتی کارآگاهی به نام لاوسون خلق کرد که محبوبیت فراوانی یافت و کتابهای او به چاپهای دورقمی و بالاتر میرسیدند.همهٔ آثار قاضی سعید پس از انقلاب ۵۷ ممنوع اعلام شد، ولی بعداً برخی از آثار وی مجدداً مجوز چاپ گرفت. وی پس از اقامت در لسآنجلس به عنوان مفسر سیاسی خبر در تلویزیون پارس مشغول به فعالیت شد. وی همچنین در روزنامه کیهان چاپ لندن (با نام کچل) و روزنامهای به سردبیری عباس پهلوان در لسآنجلس مقاله مینویسد. او نویسنده و تحلیلگر سیاسی روزنامه فارسی ایران «عصر امروز» چاپ لسآنجلس نیز هست.
داستانهای او در افغانستان طرفداران زیادی دارندو برخی از داستانهای او به زبان پشتو نیز ترجمه شدهاند.
بیشتر
داستانهای او در افغانستان طرفداران زیادی دارندو برخی از داستانهای او به زبان پشتو نیز ترجمه شدهاند.
آخرین دیدگاهها
پرویز قاضیسعید متولد ۱۳۱۸ در تهران از نویسندگان و روزنامهنگاران ایران بود.
وی نویسندگی را از سن ۱۷ سالگی آغاز کرد و بیشتر در سبک پلیسی و جنایی مینوشت. و کتابهای او به چاپهای دورقمی و بالاتر میرسیدند. از کتابهای معروفتر او «یک شاخه گل سرخ برای غمم» است. پرویز قاضی سعید پاورقینویس در روزنامهٔ اطلاعات در زمان پیش از انقلاب ۵۷ بود و در مجله اطلاعات دختران و پسران داستانهای پلیسی و عاشقانه مینوشت. وی به همراه ر.اعتمادی از پیگیرترین پاورقینویسان آن دوره بودند.
وی در داستانهای خود شخصیتی کارآگاهی به نام لاوسون خلق کرد که محبوبیت فراوانی یافت و کتابهای عشقی او مانند «بار دیگر با تو در میان عطر و سکوت» از نظر محتوای عشقیش مسئلهساز شد. بسیاری از کتابهای او در دههٔ ۱۹۶۰ توسط انتشارات آسیا در تهران منتشر شد.
همهٔ آثار قاضی سعید پس از انقلاب ۵۷ ممنوع اعلام شد، ولی بعداً برخی از آثار وی مجدداً (به گفته خودشان بدون اجازه ایشان) مجوز چاپ گرفت. وی پس از اقامت در لسآنجلس به عنوان مفسر سیاسی خبر در تلویزیون پارس مشغول به فعالیت شد. وی همچنین در روزنامه کیهان چاپ لندن (با نام کچل) و روزنامهای به سردبیری عباس پهلوان در لسآنجلس مقاله مینوشت. او نویسنده و تحلیلگر سیاسی روزنامه فارسی ایران «عصر امروز» چاپ لسآنجلس نیز بود.
داستانهای او در افغانستان طرفداران زیادی دارند و برخی از داستانهای او به زبان پشتو نیز ترجمه شدهاند.
آقای قاضیسعید در دوم اردیبهشتماه ۱۴۰۱ پس از تحمل مدتی بیماری در سیلیکونولی کالیفرنیای شمالی در کنار خانوادهشان درگذشتند.
متولد ۱۳۱۸
پرویز قاضی سعید از پیشگامان دنیای رمان نویسی مدرن ایران است. به روایتی چهار نسل او را میشناسد و با رمانهایش آشناست و کتابهایش از سالهای دور از حدود پنجاه سال پیش، درلیست پرفروش ترین کتاب ها قرار داشته است.
پرویز قاضی سعید در کلاس سوم متوسطه(از سن ۱۷ سالگی)، به طور اتفاقی، با مقالهای دربارۀ «بلبل» در روزنامه «پست تهران» که در آن زمان بنا به شرایطی به جای روزنامههای توقیف شده اطلاعات و کیهان انتشار مییافت، شروع به نوشتن کرد.
اولین داستانهایش در مجله آسیای جوان به سردبیری پوران فرخزاد، خواهر فروغ فرخزاد چاپ شد. مجله «اطلاعات هفتگی» به هنگام سردبیری انور خامهای در سال ۱۳۳۸ اولین پاورقی او را تحت عنوان «من خلبان مارشال رومل بودم» از خاطرات یک آلمانی در مورد جنگ جهانی دوم چاپ کرد. بعدها با همکاری ر- اعتمادی شروع به گزارش نویسی و سپس نوشتن پاورقیهای اطلاعات کودکان را آغاز کرد. به دنبال بحثی در دفتر شادروان مسعودی بنیانگذار روزنامه اطلاعات، با حضور تنی چند از مدیران موسسه بر سر اینکه چگونه میتوان «نوجوانان» را از همان سن کم به خواندن مطبوعات و به طور کلی کتاب عادت داد، با نوشتن پاورقی یک شاخه گل سرخ برای غمم همکاری با مجله جوانان را آغاز نمود.
وی ده سال سردبیری مجله هفتگی «صبح ایران» متعلق به دکتر الموتی را بر عهده داشت سپس به دستور مرحوم مسعودی از اطلاعات کودکان به مجله اطلاعات بانوان رفت و داستانهای عاشقانهاش در بانوان انتشار یافت. بعد از آن، به سردبیری صفحات شب روزنامه اطلاعات رسید. در تمام این مدت با مجلات «آتش»، «روشنفکر»، «خواندنیها» و «ستاره تهران» و «سپید وسیاه» همکاری داشت. مجله دانشمند را با سردبیری دکتر شیفته انتشار داد و در مسیر فعالیت مطبوعاتی سیاسی در امریکا ابتدا نشریه پرسروصدا و بحث انگیز «ایران تریبون» را انتشار داد و سپس به لس آنجلس کوچ کرد. مدتها سردبیر روزنامه عصر امروز بود، بعد همکاری با روزنامه صبح ایران و عصر امروز و فردوسی را ادامه داد در حالی که با رادیو و تلویزیون ها نیز همکاری داشته و دارد.
همهٔ آثار قاضی سعید پس از انقلاب ۵۷ ممنوع اعلام شد، ولی بعداً در دههٔ ۱۳۶۰ برخی از آثار وی مجدداً مجوز گرفت و توسط انتشارات آسیا در تهران منتشر شد.
داستانهای او در افغانستان طرفداران زیادی دارند و برخی از داستانهای او به زبان پشتو نیز ترجمه شدهاند.
سلام صفحات ورق نمیخورد چرا
دوست عزیز، مشکلی که فرمودید در حال حاضر برطرف شده و از این پس قادر به جابجایی میان صفحات آثار یک نویسنده هستید.