عبدالرفیع حقیقت
(1313 هـ.خ)
محقق، مورخ و شاعر
مشخصات:
نام واقعی:
عبد الرفیع حقیقت
سایر نامها:
رفیع
تاریخ تولد:
1313/05/08 خورشیدی
تاریخ درگذشت:
محل تولد:
سمنان
جنسیت:
مرد
ژانر:
تاریخ- شعر
زندگینامه
تحصیلات عالی در رشته مدیریت را در مدرسه عالی بازرگانی تهران و دورههای تخصصی تاریخ را در دانشگاه ادبیات دانشگاه تهران به پایان رساند و در سال ۱۹۹۱ (میلادی) (۱۳۷۰ خورشیدی) نیز از دانشگاه یو سی ال ای کشور آمریکا لوح افتخاری تاریخ دریافت کرد. وی از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ با مجله ادبی گوهر به مدیر مسئولی مرتضی کامران و سردبیری دکتر نصرتالله کاسمی از انتشارات بنیاد نیکوکاری نوریانی همکاری داشت و هفت سال سردبیری مجله ارمغان را بر عهده داشت و از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۹ خورشیدی مدت سیزده سال به سمت مدیر عامل شرکت مولفات و مترجمان ایران که با همکاری دانشمندان مشهور زمان همانند استاد دکتر ذبیحالله صفا، دکتر نصرتالله کاسمی، مهندس ناصح ناطق، دکتر عزتالله تیز انداز و غیره تشکیل شده بود انجام وظیفه نمود و در این مدت نزدیک به یکصد مجلد کتابهای تحقیقی ارزنده را انتشار دادهاست.
از سال ۱۳۵۷ خورشیدی با تأسیس موسسههای فرهنگی: آزاد اندیشان ایران، آفتاب حقیقت، مؤسسه پژوهشی و انتشاراتی کومش کار تألیف و چاپ و نشر کتابهای تحقیقاتی پیرامون تاریخ و فرهنگ و عرفان و هنر ایران را دنبال کرد. در حال حاضر مدیریت مؤسسه پژوهشی و انتشاراتی کومش، دبیر انجمن ادبی آفتاب حقیقت، انجمن دانش پژوهان ایران، جمعیت سمنانیان مقیم مرکز، انجمن کومشیهای مقیم تهران و مدیریت هیئت مؤلفان و مترجمان ایران را بر عهده دارد. وی همچنین صدها مقاله تحقیقی و سخنرانیهای متعددی در کشورهای آمریکا و اروپا و آسیای مرکزی، قونیه، الجزایر، ترکمنستان و پاکستان به انجام رساندهاست.
تالیفات :
مقالات و اشعارش از سال ۱۳۳۶ خورشیدی در مجلات اطلاعات هفتگی، یغما، ارمغان، وحید، سخن، آینده و هلال پاکستان و غیره به چاپ رسیده و نخستین کتاب وی تاریخ سمنان در فروردین ۱۳۴۱ خورشیدی در تهران انتشار یافت و تاکنون تعداد آن به ۱۰۸ مجلد رسیدهاست.
از مهمترین آثار او تاریخ نهضتهای ملی ایران در پنج جلد، تاریخ نهضتهای فکری ایرانیان در ۱۱ جلد، تاریخ علوم و فلسفه ایرانی، تاریخ عرفان و عرفان ایرانی، نقش ایرانیان در تاریخ و تمدن جهان، نگین سخن شامل شیواترین آثار منظوم ادبیات پارسی در ۱۳ جلد و مجموعههای اشعار و کتابهای دیگر اشاره نمود. از دیگر آثار وی میتوان به کتاب تاریخ سنگسر اشاره کرد که نگاه کاملی به تاریخ شهرستان مهدیشهر (سنگسر) دارد.
بیشتر
کتابهای عبدالرفیع حقیقت
(19 عنوان)
5 امتیاز
از 55 رای
آخرین دیدگاهها