کارل پوپر
(1902 - 1994 م)
فیلسوف، منطقدان، ریاضیدان
مشخصات:
نام واقعی:
کارل ریموند پوپر / Karl Raimund Popper
تاریخ تولد:
1902/7/28 میلادی
تاریخ درگذشت:
1994/9/17 میلادی (92 سالگی)
محل تولد:
وین - اتریش
جنسیت:
مرد
ژانر:
فلسفه
زندگینامه
کارل پوپر یکی از تاثیرگذارترین فیلسوفان قرن بیستم بود که نقش مهمی در فلسفه علم و اندیشه سیاسی داشت. او بهخاطر نظریه ابطالپذیری شناخته میشود که معیار تمایز علم از شبهعلم را مشخص میکند. آثار او تاثیر زیادی بر روششناسی علمی و نقد تاریخیگرایی گذاشتند. از مهمترین کتابهای او میتوان به جامعه باز و دشمنان آن، فقر تاریخیگرایی و منطق اکتشاف علمی اشاره کرد. پوپر از منتقدان سرسخت توتالیتاریسم بود و دفاعی قوی از دموکراسی لیبرال ارائه داد. او در طول فعالیتش جوایز متعددی دریافت کرد، از جمله جایزه سونینگ و جایزه بینالمللی کاتالونیا. نوشتههای او همچنان مورد مطالعه قرار میگیرند و الهامبخش فیلسوفان و دانشمندان در سراسر جهان هستند. پوپر با نگاه انتقادی و روششناسی خاص خود توانست تاثیر ماندگاری بر فلسفه مدرن بگذارد. او یکی از برجستهترین مدافعان عقلانیت انتقادی بود و اندیشههایش همچنان در مباحث علمی و سیاسی مطرح هستند.
بیشتر
آخرین دیدگاهها
کارل کراوس، شاعر وینی: به نظر من، ما دو نوع حکومت بیشتر نداریم: نخست حکومتی که تحت آن به حکومتشوندگان امکان داده میشود که خود را بدون خونریزی از دست حکومتکنندگان رها کنند، و دوم حکومتی است که تحت آن حکومتشوندگان دارای چنین امکاناتی نیستند و تغییر حکومت فقط از راه خونریزی میسر است. اولی را، آنگونه که رسم است، دموکراسی مینامیم و شکل دومی استبداد و دیکتاتوری است.
کارل_پوپر/ میدانم که هیچ نمیدانم
« نخست حکومتی که تحت آن به حکومتشوندگان امکان داده میشود که خود را بدون خونریزی از دست " حکومتکنندگان " رها کنند، و دوم حکومتی است که تحت آن حکومتشوندگان دارای چنین امکاناتی نیستند و تغییر " حکومت " فقط از راه خونریزی میسر است » : از دست « حکومت کنندگان » یا « حکومت » ؟ تغییر « حکومت » یا « حکومت کنندگان » ؟ به هر رو ؛ اگر سران ساختار سیاسی « منتخب متناوب » باشند ( و چنان که پیداست ، پس از « مدت معین » برکنار شوند ) ، هم تغییر وضع سیاسی با کمترین هزینه انسانی و مادی صورت می گیرد و هم با پخش آگاهی در گستره وسیع و با مشارکت آحاد جامعه در انتخاب افراد و سازمان ها ؛ تغییر قوانین و برنامه ها ضمانت اجرا خواهد داشت و این هسته بحث درباره مشکل سیاسی ایران است ، نه رابطه نهادهای سیاسی و دینی ، هویت صنفی سران ، نوع مواضع در روابط بین المللی ، نحوه توزیه عوامل تولید و محصول کار و .....