رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

اسفار اربعه - سفر اول - جلد 1

اسفار اربعه - سفر اول - جلد 1
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 142 رای
نویسنده:
مترجم:
محمد خواجوی
درباره:
ملاصدرا
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 142 رای
اسفار اربعه یا سفرهای چهارگانه با نام کامل الحکمه المتعالیه فی اسفار اربعه العقلیه از معروف ترین آثار ملاصدرای شیرازی است که شامل آخرین نظرات فلسفی و عرفانی اوست و در چهار فصل تنظیم شده. بنا بر آثار و تعلیمات عارفان پیش از او و بنا بر آنچه خود نویسنده در مقدمه کتاب می‌گوید هر فصل نام یکی از «مراحل عملی» یا در اصطلاح «مسافرت» های معنوی عرفا برای «رسیدن به خدا» است. نام و موضوع فلسفی این چهار فصل چنین است:

1.مسافرت از مردم تا خدا (سفر من الخلق الی الحق) در امور عامه وجود
2.مسافرت با خدا درباره‌ی خدا (سفر بالحق فی الحق) در جواهر و اعراض
3.مسافرت از خدا تا مردم با خدا (سفر من الحق الی الخلق بالحق) در خداشناسی و صفات خدا
4.مسافرت درمیان مردم با خدا (سفر فی الخلق بالحق) در نفس و معاد

ج‌. ۱، ق.۱.س‍ف‍ر اول‌ از خ‍ل‍ق‌ ب‍ه‌ ح‍ق‌: مرحله اول: وجود، مرحله دوم: احکام وجود.- ج.۱، ق.۲. سفر اول از خلق به حق: مرحله سوم: جعل، مرحله چهارم: ماهیت ....- ج.۱، ق.۳. سفر اول از خلق به حق: مرحله هفتم قوه و فعل، مرحله هشتم: حرکت، مرحله نهم....- ج‌. ۳. ت‍رج‍م‍ه‌ اس‍ف‍ار ارب‍ع‍ه‌: س‍ف‍ر س‍وم‌ از ح‍ق‌ ب‍ه‌ خ‍ل‍ق‌.- ج.۳، ق.۱. سفر سوم از حق به خلق: موقف اول وجود واجب، موقف دوم صفات واجب، موقف سوم....- ج.۳، ق.۲. سفر سوم از حق به خلق: موقف پنجم و ششم حی بودن حق تعالی سمیع و بصیر بودن حق تعالی، موقف نهم و دهم: فیض....- ج.۴، ق.۱. سفر چهارم از خلق به خلق: باب اول و دوم: احکام نفس، ماهیت نفس، باب سوم و چهارم: قوای نباتی قوای نفوس حیوانی، باب پنجم و ششم و هفتم: ادراکات باطنی، تجرد....- ج‌. ۴، ق.۲. سفر چهارم از خ‍ل‍ق‌ ب‍ه‌ خ‍ل‍ق‌: باب هشتم: ابطال تناسخ، باب نهم: ملکات نفس انسانی ...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
miran2009
miran2009
1389/11/21

کتاب‌های مرتبط

تازیانه سلوک
تازیانه سلوک
4.7 امتیاز
از 24 رای
مکتوبات
مکتوبات
4.5 امتیاز
از 52 رای
فتوت نامه سلطانی
فتوت نامه سلطانی
4.7 امتیاز
از 53 رای
سلک السلوک
سلک السلوک
3.9 امتیاز
از 7 رای
Religion and Mysticism in Early Islam
Religion and Mysticism in Early Islam
5 امتیاز
از 1 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی اسفار اربعه - سفر اول - جلد 1

تعداد دیدگاه‌ها:
25
برای من خیلی عجیب بود که آقای arian152 این قدر راحت کلام ملاصدرا را تحریف و او را همجنس باز می خواند.عجیب تر آنکه بعد از دو سال از گذاشتن این کامنت کسی جواب ایشان را نداده است ، انگار همه فقط دانلود می کنند و اصلا خواندنی در کار نیست.
متن صحیح سخن ملاصدرا درباره عشق در جلد هفتم ، فصل نوزدهم:
....آرزوی عاشق در وصال این می تواند باشد که به معشوق نزدیک شده و در مجلس صحبت او حاضر گردد و وقتی چنین چیزی برایش فراهم گردد بالاتر از آن را طلب خواهد کرد و آن هم خلوتی و هم صحبتی با او بدون حضور دیگران است و وقتی این نیز فراهم شود و مجلس از اغیار خالی گردد تمنای بوسه و هم آغوشی می کند و بعد از آن همخوابگی....
بعد در ادامه توضیح می دهد که دلیل این درخواست به هم پیوستن عاشق و معشوق است و عشق واقعی عشق به تن و گوشت و استخوان نیست بلکه نفس عاشق صورت روحانی است که در عالمی دیگر جز این علم وجود دارد.
بنده فقط متوجه نشدم کجای این متن درباره همجنس بازی است؟
ای کاش سر و ته این مطلب را نمی زدند و بی دلیل آنرا بدون کوچکترین دلیلی همجنس خواهانه نمی دانستند و فردی بزرگی مانند ملاصدرا را چنین کوچک نمی کردند.
البته من شخصا با خواندن کتاب " شاهد بازی در ادبیات ایران" که بیشتر به همجنس بازی مشایخ تصوف و عرفان و حتی فلسفه در تاریخ ادبیات ایران می پردازد، مطلب مذکور چیز چندان دور از ذهنی نیست، شما در این کتاب دقیقا در برابر افکار واقعی بزرگان و پایه گذاران عرفان و تصوف و فلسفه قرار می گیرید، آنهم بدون توجیه و ماست مالی، بدون اینکه سایه سهمگین (شخصیت زدگی) این بزرگ متفکران عالم شعر و هنر و فلسفه، بی آنکه شما را در چنبره خود گرفته باشد... یک بت شکنی واقعی با مراجعه به متن تالیفات این بزرگان و غول های کتاب های حجیم و عظیم و سترگ... از سقراط و افلاطون و ارسطو و ابن سینا و مولوی و حافظ و سعدی و ...
اتفاقا این کتاب در همین سایت کتابناک برای دانلود قرار گرفته است ... پیش از این که اظهار نظر سطحی بدون مطالعه منابع نماییم، بهتر است صفحاتی چند از این کتاب را تورق کنیم بعد قضاوت با دوستان...
لینک دانلود کتاب "شاهد بازی در ادبیات ایران"
http://ketabnak.com/comment.php?dlid=1220
با سلام
دوستان مطلبی را در پرسه زنی های دنیای مجازی دیدم، لطفا بدون اینکه تحت تاثیر سنگینی و سیطره شخصیت و شهره جهانی بودن ملاصدرا قرار بگیریم، ابتدا مطلب را با دقت بخوانید، بعد به منبع مطلب مراجعه فرمایید بعد اظهار نظر کنید...
نگه کن که گفتار گوینده چیست
چه حاجت بدانی که گوینده کیست
[center]ملاصدرا و تجویز همجنس بازی[/center]
کلمات زیر بخش کوتاهی از کلمات ملاصدرای شیرازی، صدر المتالهین، واضع حکمت متعالیه و حرکت جوهری است در کتاب اسفاراربعه (جلد 7 صفحه 171) در باب عشق به پسربچه های با نمک و زیبا روست، که از نظر شریف خوانندگان میگذرد.
قبلاْ بدلیل وجود عبارات خلاف ادب و اخلاق دراین متن و ترغیب و تشویق به همجنس بازی و لواط از خوانندگان گرامی عذر خواهی مینمایم.
"بدان که نظرات فلاسفه در این عشق و پسندیده و ناپسند بودن آن متفاوت است...آنچه با نظر دقیق می توان گفت این است که...چون این عشق در وجود بیشتر ملت ها به نحو طبیعی موجود است...پس ناگزیر باید نیکو و پسندیده باشد... به جان خودم قسم، این عشق نفس انسان را از دردسرها و سختی ها نجات می دهد و همت انسان را به یک چیز مشغول و معطوف می کند آن هم عشق زیبایی انسان که در آن مظهرخیلی از زیبایی های خداوند است... و برای همین دلیل برخی از مشایخ و بزرگان عرفان پیروان خود را امر می کردند که اول این راه باید عاشق شوند... زمانی نهایت آرزوی عاشق برآورده می شود که به او نزدیک شود و با او هم صحبت گردد و با حصول این مطلب چیز بالاتری را می خواهد و آن این است که آرزو می کند ای کاش با معشوق خلوت کرده و بدون حضور شخص دیگری با او هم صحبت گردد و باز با برآورده شدن این حاجت می خواهد که با او هم آغوش گشته و او را بوسه باران کند تا می رسد به جایی که آرزو می کند که ایکاش با معشوق در لحاف و رختخواب قرار گیرد و تمام اعضای خود را تا جایی که راه دارد به او بچسباند و با این حال آن شوق اولیه و سوز و گداز نفس بر جای خود باقی است بلکه اضافه نیز می گردد..."
و اما... در حدود دو سال پیش این مطلب مطلوب قوم لوط در فضای مجازی چرخید و بر برخی گران آمد و دست بر توجیه و تحریف بردند...
برخی به فحاشی و توهین پرداختند، برخی دست به کار توجیه شدند و برخی نیز از اساس منکر این مطلب شدند و ادعا نمودند که اسفار اربعه جلد هفت ندارد تا این شاهکار شاهانه جناب صدرا در آن آمده باشد.
من در اینجا آدرس دقیق متن مذکور را با کروکی کامل ارائه می دهم تا حتی نابینایان نیز آن را ببینند و بخوانند!! اگر لازم باشد حتی تصویر صفحات مذکور را نیز ارائه خواهم نمود.
(اسفار اربعه جلد هفت صفحه 171 چاپ المصطفوی) «عشق ظرفاء و الفتیان الوجه الحسان»
برخی دست بر نوجیه بردند و احادیثی در باب جمیل و جمال آوردند تا بدین طریق وقاحت موجود از چهره کریه و منزجر آن برشویند.
برخی خود بر ترفند تقطیع دست بردند و ادعا نمودند که متن مذکور تقطیع و تحریف شده است و نویسنده در مقام نقل و نقد است، در حالی که صدرا نه تنها با سماجت تمام بر درستی و تجویز آن پای می فشارد بلکه بر لزوم آن امر می نماید نه بر جوازش.
این مطلب برای افراد آگاه و مطلع از وضوح و بداهت کافی برخوردار است، هر چند برخی با اغواگری فیلسوفانه و با بهره جویی از نام و شهرت صدرا و در پس نقاب برخی چهره ها، برآنند تا این شاهکار شاهانه صدرا را غسل تعمید دهند.
خیلی ممنون لطفا کتابهای فلسفی ابن سینا رو هم بزارید باتشکر زلاتان
با سلام .وادب.بسیار عالی بود لطفا جلدهای دیگر را هم بگذارید.با تشکر
سلام
لطفا فایل مربوط به اسفار اربعه - سفر دوم را هم در سایت قرار دهید. ممنون
با سلام واحترام. لطفا یکی از دوستانی که اسفار اربعه رو خونده ، حتی سفر اولش رو هم.. توضیح بده که کاربرد عملی براش داشته یا فقط یک سری بحث های کلامی و فلسفیه؟
یه سوال دیگه. اینکه ادبیات و انسجام مطلاب چطوره؟ چقدر قابل فهمه... چه پیش نیاز هایی میخواد خوندنش.
قبلا متشکرم.
وواقعا عالیه .ممنون،لطفا بقیه کتابای ملاصدرا رو هم بیارید:-)
اسفار اربعه - سفر اول - جلد 1
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک