رسته‌ها

صورت جلسات شورای اقتصاد در پیشگاه شاهنشاه آریامهر - جلد ۱

صورت جلسات شورای اقتصاد در پیشگاه شاهنشاه آریامهر - جلد ۱
امتیاز دهید
5 / 4.1
با 7 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.1
با 7 رای
مجموعه ای از اسناد تاریخ معاصر ایران از شهریور ماه ۱۳۴۳ تا شهریور ماه ۱۳۴۵

تحریر تاریخ معاصر امری است بسیار دشوار چون از یک طرف تمایلات و تعصبات و از طرف دیگر عدم امکان دسترسی به منابع و مدارک تاریخی ناچار مورخ را از جاده حقیقت بینی و بیطرفی دور می گرداند. ولی درعین حال هر چه بیشتر اسناد تاریخی منتشر شود، بهتر و زودتر امکان انتشار یک تاریخ موثق با پشتوانه صحیح میسر می گردد.
اسنادی که جمع آوری و در این جلد و جلدهای دیگر تدوین شده، عین صورت جلسات شورای اقتصاد می باشد. این جلسات در پیشگاه مبارک شاهنشاه آریامهر در چهار سال گذشته از شهریور ماه ۱۳۴۳ به بعد تشکیل گردیده. صورت حساب مربوط به سالهای ۳۵ تا ۴۱ تا آنجا که مربوط به فرمایشات ملوکانه بوده در جای دیگر ثبت و منتشر شده...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
296
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
s_malekan_61
s_malekan_61
1401/09/22
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی صورت جلسات شورای اقتصاد در پیشگاه شاهنشاه آریامهر - جلد ۱

تعداد دیدگاه‌ها:
3
از نگر واژه ای و همچنین از نگاه تاریخی ، شاهنشاه آنچنان که از نامش بر می آید ، به شاهی می گویند که شاهان بسیاری زیر دست دارد . برای نمونه داریوش بزرگ که بیش 11 میلیون کیلومتر مربع زیر فرمان داشتند و برای بخش های گوناگون این سرزمین ایرانی ، شاهی برگزیده بودند ، شاهنشاه بودند . همچنین درباره شاهان ماد و شاهان دیگر هخامنشی و اشکانی و ساسانی . محمدرضا که بر ایرانی فرمان می راند که نزدیک به یک میلیون و هفت هزار کیلومتر مربع گستره داشت و هیچگاه به بزرگی ماد و هخامنشی و اشکانی و ساسانی و همچنین بزرگی زمان شاه عباس بزرگ نبود . از آن گذشته او بر استان شاهان فرمان نمی راند و به کار بردن واژه شاهنشاه برای خودش ، اگر نشان از نادانی نبوده باشد ، نشان از خود بزرگ بینی نابجا بوده است . پس از شاه عباس بزرگ ، تنها نادر شاه و آقا محمدخان قاجار بودند که شاهنشاه می توانستند بود .
دوران پهلوی دوره گسست از میراث سیاسی و مشخصاً حکومت شاهِ شاهانی ( شاهنشاهی ) بود زیرا از یک سو با تشکیل ارتش « مدرن » و یکجانشین کردن عشایر و انحصار حمل و کاربرد سلاح در سازمان های حکومتی ، اتکای حکومت به نیروی رزمی « شاهان ممالک » از بین رفت ، از طرف دیگر با ثبت اسناد املاک و ایجاد دادگستری سراسری و حذف حرمسرا ، ابزار کنترل مستقیم شاهنشاه بر شاهان تابع محو شد . « اصلاحات ارضی » زمین داران بزرگ را که پشتوانه پادشاهی بودند ، ضعیف کرد و در روند رشد تجارت و صنعت و پیدایش شهرهای خدماتی ـ صنعتی و ... تولید برزگری ـ دامی دوده محور به عنوان خاستگاه و پشتیبان حکومت پادشاهی به حاشیه رفت و « شاهنشاه » بیش از پیش به اسم بی مسما تبدیل شد . گفتمان رسمی اما بر خلاف روند واقعی ، بر حفظ و بازآرایی میراث اصرار داشت و بر خلاف جریان حرکت می کرد .
مرکز گرایی و بازگشت به فرهنگ برتر ایرانی که رضا شاه آغاز کرد و شما از گوشه هایی از آن سخن راندید ، از کارهای بجا و نیکوی رضا شاه بود . با اینهمه باور ما اینست که محمد رضا ، با نادانی هایی که یکی دو تا هم نیستند ، همه زحمات پدرش را به باد داد . برای ما نام ها آنگاه ارزش می یابند که به نوکری ایران برخاسته باشند . برای نمونه ، اگر می گوییم دوستار شاه عباس بزرگ هستیم ، از برای پرستایی ها(خدمات) ایشان به ایران است نه اینکه گرفتار تک پرستی شده باشیم . هر کس ، در هر جایگاه ، با هر نام و نشان و نژاد و باور به نوکری ایران برخیزد ، او را سرور می دانیم و دوست می داریم . سنجه ، ما ثقه الاسلام و شیخ محمد خیابانی را هم که هر دو آخوند بودند هم بسیار دوست داریم . سنجه ، شیفتگی به ایران و انجام کار نیک برای کشور است .
صورت جلسات شورای اقتصاد در پیشگاه شاهنشاه آریامهر - جلد ۱
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک