رسته‌ها

عرفان قانعی فرد
(1355 هـ.خ)

پژوهشگر و مورخ ایرانی
مشخصات:
نام واقعی:
عرفان قانعی فرد
تاریخ تولد:
1355/08/20 خورشیدی
تاریخ درگذشت:
محل تولد:‌
مریوان
جنسیت:‌
مرد
ژانر:‌
تاریخ و سیاست
زندگی‌نامه
قانعی فرد پژوهشگر و مورخ ایرانی‌ست که در زمینهٔ مطالعات خاورمیانه تحصیل کرده‌است. او با شخصیت‌های سیاسی امنیتی مانند جلال طالبانی، عیسی پژمان، فواد معصوم، نوری مالکی، کنت پولاک، نوآم چامسکی، جیمز بیکر، رابرت آرمائو، برهم احمد صالح، پرویز ثابتی گفتگوهایی داشته و دربارهٔ موضوعاتی مانند کُردها، خاورمیانه و تروریسم با وی مصاحبه‌هایی در رسانه‌ها انجام گرفته‌است.
بیشتر
ویرایش

کتاب‌های عرفان قانعی فرد
(6 عنوان)

آخرین دیدگاه‌ها

تعداد دیدگاه‌ها:
1

 به دام انداختن مخالف 


پرویز ثابتی، مدیر امنیت داخلی "ساواک"، در کتاب " #دامگه_حادثه" در مصابحه با قانعی فرد میگوید:


" این سازمان برای کنترل آخوندهای مخالف، مدارکی از " #فساد_اخلاقی" آنها در قالب گرفتن عکس و ضبط صدا و فیلم تهیه و از این مدارک برای ترساندن و یا جلب همکاری آنها استفاده میکرده است ".


او به طور مشخص به یکی از عملیات "ساواک" در سال‌های ۱۳۴۶-۴۷ اشاره کرده که در آن پنج نفر از واعظان معروف تهران به نامهای #محمدتقی_فلسفی، #عبدالرضاحجازی، #محمودقمی، #جعفرشجونی، و #محمدصادق_لواسانی طعمه‌‌ ساواک شدند. ثابتی این پنج نفر را از جمله آخوندهایی معرفی میکند که:


" در بالای منبر از پاکی و طهارت و صداقت و اسلام و ایمان صحبت میکردند و در عین حال خود آلوده به فساد بودند "


او در شرح ماجرا میگوید:


"" ماموریت اجرای عملیات در سازمان اطلاعات و امنیت تهران به کارمندی به نام عباس_تهامی که تشنه اینگونه کارها بود و استعداد خوبی نیز در این زمینه داشت، محول شد. او منزل آبرومندی را اجاره کرد و سپس مامورین فنی در بعضی از اتاقهای آن دوربینهای متعدد تلویزیونی و عکس‌ برداری و میکروفونهای ضبط صوت تعبیه کردند. او دخترانی را استخدام کرده بود که عاشق کارهای پلیسی و ماجراجویانه بودند. با آنها موضوع را مطرح و منظور از تهیه عکس و فیلم را توضیح داده بود. یکی از این دخترها از خود استعداد بیشتر نشان داده و در عملیات بیشتر مورد استفاده قرار گرفته بود. روش کار هم این بود که این دختر به نحوی خود را به افراد مورد نظر نزدیک، و به عنوان اینکه مساله شرعی دارد، با آنها ملاقات میکرد. او در ملاقات میگفت که:


" همسر دارد، اما همسرش از نظر جنسی او را ارضا نمیکند و سه ماه سه ماه در سفر است ".


- او وانمود میکرد که زنی آتشی مزاج است و میپرسید که: " از نظر شرعی تکلیفش چیست؟

باید از شوهرش طلاق بگیرد یا بسوزد و بسازد؟ "


- دخترک چون از زیبایی نیز بهره ‌مند بود و گاهی از لای چادر، عشوه‌ ای نیز ابراز میکرد، امکان نداشت که تیرش به هدف نخورد و همه‌ سوژه ‌هایی که روی آنها کار میکرد، به دام افتادند "".


ثابتی ادامه میدهد:


"" دخترک پس از یک یا دو جلسه ملاقات موفق میشد آنها را به طرف خود جلب کند و چون عنوان میکرد از لحاظ مالی وضع مرفهی دارد و شوهرش نیز غالبا در سفرهای طولانی‌ خارج و داخل کشور است، آنها تشویق میشدند به خانه ‌اش بروند. همه پنج نفر که اسمشان را اشاره کردم، به منزل دختر رفتند و از همه ‌شان فیلم و عکس و نوار تهیه شد "".


وی محتوای فیلمها را نیز اینگونه توصیف میکند:


"" دختر طبق دستوری که داشت سعی میکرد در اتاق‌ خواب حرکاتی بکند که سوژه هم متقابلا حرکات سبک و زننده‌ ای انجام دهد. مثلا در فیلم مربوط به فلسفی، دختر عمامه‌ فلسفی را برداشت و ابتدا به سر خود گذاشت. بعد لخت شد و عمامه را دور کمر خود پیچید و محل مخصوص خود را با آن پاک کرد. یا عمامه را به گردنشان پیچیده و آنها را به این طرف و آن طرف کشانده بود. و یا از عمامه به عنوان توپ فوتبال و از عبا به عنوان چادر استفاده کرده بود و حرفهای رکیکی که هتک حیثیت آخوندها را میکرد، بین آنها رد و بدل شده بود. آخوندها هم انصافا از زبان در نمانده بودند و علیه هم‌ لباسها خود شوخی و خوشمزگی کرده بودند. دخترک بعضی از آنها را به رقص و مشروب‌ خواری نیز واداشته بود "".


در دامگه حادثه

 مصاحبه عرفان قانعی فرد با پرویز ثابتی، مدیر امنیت داخلی ساواک


البته همین آقای فلسفی و مرادشان درباره مسلمان بودن دیگران اظهار عقیده می‌کردند.

عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک