رسته‌ها

حسن وحید دستگردی
(1258 - 1321 هـ.خ)

شاعر، مصحح و سخنور
مشخصات:
نام واقعی:
حسن بن محمدقاسم وحید دستگردی اصفهانی
سایر نام‌ها:
ناظر اصفهانی، وحید دستگردی، وحید، لمعه، سلطان الشعرا
تاریخ تولد:
1258/01/01 خورشیدی
تاریخ درگذشت:
1321/10/08 خورشیدی (63 سالگی)
محل تولد:‌
روستای دستگرد اصفهان
جنسیت:‌
مرد
ژانر:‌
مُسَمَّط، ترکیب بند، قطعه و قصیده و مثنوی
زندگی‌نامه
وحید دستگردی یکی از شاعران و سخنوران اواخر سده نوزدهم و اوایل سده بیستم ایران است. او از احمد شاه قاجار لقب سلطان الشعراء دریافت کرده بود. وحید دستگردی تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش فراگرفت و در پانزده سالگی به اصفهان رفت و در مدرسه میرزا حسین علوم ادبی و علوم دینی را آموخت: ادبیّات را مخصوصاً مطوّل و حاشیه و مغنی را در محضر درس آقا میرزا یحیی مدرس و تحصیل حکمت مدّتها را در محضر جهانگیر خان آموخت. او با سید زهرا دستگردی فرزند میرزا سید محمد صادق ازدواج کرد و حاصل این ازدواج سه پسر بنام‌های محمود، بهرام، هوشنگ (تیمسار وحید دستگردی-رئیس وقت شهربانی ایران در سال ۱۳۵۹ و یک دختر بنام فاطمه بود.در آغاز نهضت مشروطیت به جرگه آزادی‌خواهان پیوست و شعرهای و مقاله‌هایی در این زمینه در روزنامه‌های اصفهان منتشر می‌کرد. دستگردی در آغاز جنگ بین‌الملل اول، روزنامهٔ درفش کاویان را در اصفهان منتشر نمود. او همچنین با روزنامه‌های پروانه، زاینده‌رود و مفتش ایران نیز همکاری می‌کرد. در ۱۳۳۸ قمری به تهران آمد و انجمن ادبی ایران و انجمن ادبی حکیم نظامی را تاسیس کرد و همچنین در سال ۱۲۹۸ خورشیدی مجله ادبی ارمغان را در تهران تاسیس کرد که مدت بیست و دو سال (با فواصل) منتشر می‌شد. در همین دوران جلسات درس و بحث دایر کرد و کتاب‌های بسیاری تصحیح و تحشیه و چاپ کرد. وحید در اوایل ورود خود به تهران در حلقهٔ مریدان صفی علی شاه درآمد. وی مدتی در ادارهٔ «انطباعات وزارت معارف» مشغول کار شد. وحید دستگردی در شعر ابتدا «لمعه» تخلص می‌کرد، ولی بعدها تغییر تخلص داد.
بیشتر
ویرایش

کتاب‌های حسن وحید دستگردی
(18 عنوان)

5 امتیاز
از 10 رای
شرفنامه نظامی گنجوی
5 امتیاز
از 21 رای
گنجینه نظامی گنجوی
5 امتیاز
از 64 رای
هفت پیکر نظامی گنجوی

آخرین دیدگاه‌ها

تعداد دیدگاه‌ها:
2
با سپاس از تعویض تصویر (این عکس عکس وحید دستگردی است و عکس پیشین از آن او نبود)،وحید در دوره رضاشاهی  با انتشار مجله وحید و  انتشار آثار نظامی گنجوی درست مثل یک دانشکده ادبیات به فرهنگ و ادبیات ایران خدمت کرد.یادش گرامی باد.
اگر درصورت امکان عکس بالا حذف شود بسیار خوب است چون عکس مربوط به دکتر حسین گل گلاب سراینده «ای ایران ای مرز پرگهر»است نه حسن وحید دستگردی.با سپاس فراوان.
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک