رسته‌ها

تورانیان: از پگاه تاریخ تا پذیرش اسلام

تورانیان: از پگاه تاریخ تا پذیرش اسلام
امتیاز دهید
5 / 4.2
با 33 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.2
با 33 رای
شناخت اقوام صحراگرد ایرانی زبان استپهای آسیای مرکزی در عهد باستان، چگونگی ارتباط آنها با قبایل ترک زبان، و بررسی پیامدهای قومی آنها در سده های میانه تا سده دوازدهم میلادی یا ششم هجری قمری

از متن کتاب:
آریاهای ایرانی پیش از اینکه بر اثر فشار اقوام آلتایی به فلات ایران مهاجرت کنند، با هندی های قدیم در سرزمینی به نام «آریاورته» Ariavarta یعنی چراگاه آریاها می زیستند و به شبانی روزگار می گذرانیدند.
کتاب «رگ ودا» که قدیمی ترین قسمت های چهارگانه وداست از این همزیستی یاد کرده است. سپس در حدود سه هزار سال قبل از میلاد به علت تنگی جا و یا اختلافات قبیله ای طوایفی از ایشان جدا شده و راه جنوب یعنی هند را پیش گرفتند و از رود سند گذشته بنام هندی یا سندی معروف شدند.
اما دیگر قبایل آریایی راه خود را به طرف مغرب ادامه داده و در محلی به نام «آئریانا و ئه جا» Ariyana Vaeja که محل آن مانند آریاورته بر ما معلوم نیست و فقط نامی از آنجا در کتاب اوستا رفته است به فلات ایران درآمدند و آن سرزمین را به نام خود «آئریانا» Ariyana یعنی کشور آریاها نام نهادند که بعدها به کلمه ایران تبدیل گشت...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
164
آپلود شده توسط:
Mahsaa
Mahsaa
1398/10/09
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی تورانیان: از پگاه تاریخ تا پذیرش اسلام

تعداد دیدگاه‌ها:
3
به باور امید شیوا پژوهشگر ایرانی « توران همان جایی است که در اوستا نامه ایرانیان باستان و سایر منابع کهن پهلوی از آن به عنوان گوشه ای از سرزمینهای آریایی یاد شده. شاهنامه فردوسی نیز در سراسر روایت تاریخ کهن ایران زمین در تقابل وتعامل با ملل دیگر و به ویژه تورانیان است.طی سالیان گذشته که توجه غربیان همواره به سوی تاریخ شرق باستان معطوف بود پژوهشهایی نیز از سوی آنان در این زمینه صورت گرفته است؛‌ اما به نظر شناخت حقیقی این سرزمین و مردمان آن بدون بررسی منابع ایرانی امکان پذیر نیست چرا که این قوم بیشترین تعامل را با ایرانیان داشتند و به گواهی اسناد معتبر تاریخی و باستان شناسی حتی از یک تبار بودند. »
تورانیان: از پگاه تاریخ تا پذیرش اسلام
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک