رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر شما صاحب حقوق مادی این کتاب هستید، می‌توانید اجازه نشر رایگان نسخه الکترونیکی آن را به ما بدهید یا آن را از طریق کتابناک به فروش برسانید.
برای اطلاعات بیشتر صفحه «شرایط و قوانین فروش» را مطالعه کنید.
روح القوانین - جلد 1
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 46 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 46 رای
روح‌القوانین (به فرانسوی: L'esprit des lois) رساله‌ای در بارهٔ نظریه سیاسی نوشته بارون منتسکیو است.
مفهوم جدایی سه قوه قضائیه، مقننه و مجریه، یکی از انگاره‌های پایه‌ای قوانین اساسی همه حکومت‌های پارلمانی اروپا و جهان، نخستین بار در کتاب روح‌القوانین تدوین و تنظیم شد.
روح‌القوانین تأثیری ژرف بر جمهوری فرانسه و دیگر جنبش‌های دموکراتیک و لیبرال جهان آن روزگار گذاشت و به مهم‌ترین منبع تدوین قانون اساسی آمریکا و اغلب مردم‌سالاری‌های اروپایی بدل شد.
منتسکیو این کتاب را نخست بی‌نام‌ونشان به چاپ رساند زیرا نوشته‌های او در معرض سانسور قرار داشتند. روح‌القوانین که در سال ۱۷۴۸ در پاریس انتشار یافت، در مدت چهارده سال، بیست و دو بار به چاپ رسید.
هدف منتسکیو از نوشتن کتاب روح القوانین، تبیین قوانین و نهادهای اجتماعی بوده است. البته دستیابی به این هدف در نگاه اول دست نیافتنی به نظر می رسد بنابر نظر منتسکیو بر خلاف قوانین فیزیک که خداوند آن را بنا نهاده و در عالم طبیعت جاری می کند، قوانین اثباتی و نهادهای اجتماعی را بشر ایجاد کرده است؛ بشری که دائم در معرض خطا، غفلت و وسوسه های گوناگون است. بنابراین، حق دارین تصور کنید قوانینی که ما از آن صحبت می کنیم نیز از همان نوعی است که در همه جای دیگر دنیا می توان یافت، چرا که به راستی تنوع قرانین بشری در گوشه و کنار جهان، حکایت از نسبی اندیشی انسان می کند و به ما هشدار می دهد قوانین موضوعه مطلقی که بتواند زندگی انسانی را به نحو مطلوب سروسامان دهد، وجود ندارد. مضمون این کتاب از این قرار است که چند فر ایرانی که از فرانسه دیدن می کنند، طی ارسال نامه هایی، وضع عجیب آداب و رسوم فرانسه را برای دوستان هم وطن خود تشریح می کنند. چهارچوب این کتاب به منتسکیو فرصت کافی داد تا کلیسا، دولت، پادشاه و همه مقامات و موسسات مهم کشورش را آزادانه به باد انتقادی هجوآمیز بگیرد و با چشمان تیزبین خود به کاوش در جریانات سری و پشت پرده بپردازد.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
hanieh
hanieh
1397/01/28
درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی روح القوانین - جلد 1

تعداد دیدگاه‌ها:
2

حدود سه قرن پیش شارل دو مونتسکیو نویسنده و فیلسوف فرانسوی در کتاب روح القوانین خلقیات ملت چین را اینگونه توصیف میکند؛
عجب در این است که با اینکه جزئیات زندگی چینیها مطابق شعائر مخصوص معین شده مع ذلک این ملت متقلب ترین ملت دنیاست و با اینکه در تجارت باید همواره رعایت دوستی را کرد این ملت در تجارت هم متقلب و مزور است. هر کس می خواهد چیزی خریداری نماید باید از خانه خود ترازو بیرد زیرا هر فروشنده دارای سه ترازو است، یکی ترازوی سنگین برای وزن کردن چیزهایی که خریداری می نماید، دیگری ترازوی سبک برای وزن کردن اشیائی که می فروشد، سومی ترازویی است درست و متعادل برای معامله با کسانی که مواظب هستند کلاه سرشان نرود.
علت این تقلب عمومی ملت چین به عقیده من از این قرار است: قانونگذاران چینی دو منظور بزرگ داشتند؛ اول اینکه ملت چین فرمانبردار و مطیع باشد، دوم اینکه کار بکند و زحمت بکشد. ولی چون در اثر مقتضیات آب و هوا عمر مردم چین کوتاه و بدون ثبات است همه میل دارند حد اعلای استفاده را از زندگی بنمایند. در بین یک ملت وقتی همگی افراد مطیع بودند و همه کار کردن آن ملت قرین نفع پرستی می شود، قانونگذاران چین درصدد برنیامدند از تمایل مفرط چینی ها برای جلب نفع جلوگیری نمایند بلکه برعکس این تمایل را تشویق کردند تا مردم کار بکنند و صنایع را توسعه دهند. قانونگذاران چینی فقط زورگویی را ممنوع کردند تا هیچ کسی جبرا نتواند تحصیل سود نماید لیکن در عوض کسب و تجارت و صنعت را آزاد گذاشتند تا از این راه هر کسی می خواهد تحصیل سود نماید.
ما نباید روحیات چینیها را با روحیه خودمان مقایسه نماییم چه آنکه در بین ملت چین هر کس باید مواظب منافع خود باشد که کلاه سرش نرود، پس اگر اشخاص متقلب مواظب حفظ منافع خود هستند اشخاصی ساده هم باید در فکر خویش باشند زیرا همانطور که در اسپارت و «دزدی» مشروع بود در چین هم «تقلب و خدعه» مشروع است.“
شارل دو مونتسکیو
روح القوانین، جلد اول، ص ٥٨۴، ترجمه ی علی اکبر مهتدی
بنام هستی بخش
جای این کتاب واقعا خالی بود دست شما درد نکند
روح القوانین - جلد 1
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک