رسته‌ها

نقاوه الآثار فی ذکر الاخیار در تاریخ صفویه

نقاوه الآثار فی ذکر الاخیار در تاریخ صفویه
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 48 رای
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 48 رای
« نقاوه الآثار فی ذکر الاخیار»، تالیف محمود بن هدایت اللّه افوشته‏ای نطنزی اثری به فارسی در تاریخ صفویه از واپسین ایام زندگانی شاه تهماسب اول تا یازدهمین سال پادشاهی شاه عباس اول( ۱۰۰۷ هجری قمری) می باشد.
کتاب بدون وضع باب و فصل و به ترتیب تاریخ وقوع حوادث نوشته شده و مشتمل بر فهرست مطالب، پیش‏گفتار چاپ دوم واول به قلم مصحح؛ آقای احسان اشراقی، دیباچه مولف و فصول متعدد است.
این اثر ارزنده، در واقع شامل دو کتاب است که نخستین آن در بیان رویدادهای عمده دوران شاه تهماسب، شاه اسمعیل دوم و شاه محمد خدا بنده تا شروع سلطنت شاه عباس و کتاب دوم که مفصل‏تر از قسمت نخستین است، مربوط به یازده سال اول شهریاری شاه عباس کبیر و گویای وقایعی است که طی آن‏ها قدرت سلطنت در گیر و دار از میان رفتن عصیان‏ ها و سرکشی‏ های سرداران قزلباش تحکیم یافته و متجاوزین بیگانه از ساحت کشور طرد می‏شوند. آخرین واقعه‏ ای که در کتاب از آن نام برده شده، شکست دین محمد خان ازبک در خراسان و تسخیر هرات بدست پادشاه نام‏ آور صفوی است.
از آن جا که حوادث مندرج در نقاوه الآثار بر حسب تاریخ وقوع آن‏ها تنظیم گردیده و داستان به سال ۱۰۰۷ ق. پایان می‏پذیرد، محتمل است که نویسنده کتاب یا به ثبت وقایع بعدی اقدام نکرده و یا از آن به بعد که به شصت و نه سالگی رسیده بود، روزگار، بیشتر مجال به او نداده است تا کار خویش را دنبال کند.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
686
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
simin
simin
1393/11/10

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی نقاوه الآثار فی ذکر الاخیار در تاریخ صفویه

تعداد دیدگاه‌ها:
2
سلام سیمین .سپاس فراوان از شما بانوی فرهیخته برای این کتاب ارزنده که بسیار در پی اش بودم....پایدار ومانا باشید خواهر
بسیار عالی. واقعا احتیاج داشتم به این کتاب. دست شما درد نکنه
نقاوه الآثار فی ذکر الاخیار در تاریخ صفویه
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک