نورالعلوم: همراه با شرح احوال و آثار و افکار او
نویسنده:
ابوالحسن خرقانی
مصحح:
عبدالرفیع حقیقت
امتیاز دهید
این کتاب، مجموعهای از سخنان عرفانی «شیخ ابوالحسن خرقانی»، عارف برجستهی ایرانی در اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری است.
«نورالعلم» در حقیقت ذکر مبانی عرفان ایرانی است که به وسیلهی یکی از شاگردان «خرقانی» بعد از مرگ مرشد و پیر خود در ده باب تدوین شده است. این ده باب شامل روایاتی است که با نام شیخ بستگی دارد و نمونههایی از سخنان اوست.
«نورالعلم» در حقیقت ذکر مبانی عرفان ایرانی است که به وسیلهی یکی از شاگردان «خرقانی» بعد از مرگ مرشد و پیر خود در ده باب تدوین شده است. این ده باب شامل روایاتی است که با نام شیخ بستگی دارد و نمونههایی از سخنان اوست.
دیدگاههای کتاب الکترونیکی نورالعلوم: همراه با شرح احوال و آثار و افکار او
لطفا لینک دانلود کتاب نورالعلوم رو قرار دهید. متشکرم
ما را ز برای دیدنش باید چشم گر دوست نبیند به چه کار اید چشم
ابوالحسن خرقانی
گفت: غریب نه آن است که تنش در این جهان غریب است، بلکه غریب آن است که دلش در تن غریب بود، و سرش در دل غریب بود.
آیا این باور سکولارترین و هومانیستی ترین ایده نیست؟ دروود بر او
منسوب به شیخ ابوالحسن خرقانی، عارف بنام قرن چهارم(متوفی ۴۲۵ ه.ق)، در مبانی عرفانی کـه نسخه موجود آن را یکی از شاگردانش پس از مرگ مرشد خود انتخاب کرده و در ده باب تدوین نموده است.
نورالعلوم انشایی بسیار ساده، روان، شیرین و دلنشین دارد.
آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی در ۲۴ کیلومتری شاهرود در تپهای در شمال روستای خرقان قرار دارد.
ساختمان آرامگاه چندان امتیازی ندارد و بنای آن از آجر است و گویا در چند سال اخیر بنا شده است. روی قبر شیخ یک قطعه سنگ مرمر است که اشعاری بر آن حک شده است. در جوار این آرامگاه مسجدی بوده که مطابق نوشته برخی از مؤلفین دارای گنبدی مخروطی شکل و آراسته به کاشیهای زیبا بوده است. در حال حاضر از مسجد و گنبد یاد شده فقط محراب آن باقی مانده که بر خلاف مسجدهای دیگر این نواحی رو به باختر است. محراب مذکور داری گچبریهای زیبا و استادانه میباشد.
چندی قبل از طرف اداره کل باستانشناسی در اطراف محراب نام برده و بر پایه آن مسجدی بنا گردید است که اکنون نیایشگاه زائرین ابوالحسن خرقانی و مورد استفاده آنها در موقع توقف در آن مکان میباشد
شیخ ابوالحسن خرقانی نویسنده کتاب نورالعلوم است.وی را میتوان یک محقق تاریخی هم دانست.او در مورد ریشه عرفان تحقیق کرده و متوجه شده که عرفان، در گذشته، یعنی قبل از اسلام هم در شرق وجود داشته ولی نتوانسته ریشههای عرفان قبل از اسلام در ایران را پیدا کند شیخ ابوالحسن خرقانی توجهی به کیش زردشتی نداشتهاست و برای پیدا کردن ریشههای عرفان، در ایران، قبل از اسلام، بایستی کیش زردشتی را هم در نظر گرفت