رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

نور در حکمت سهروردی

نور در حکمت سهروردی
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 28 رای
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 28 رای
.
موضوع کتاب حاضر، بررسی و توضیح و تبیین نظریة سهروردی دربارة نور است. این کتاب با هدف تبیین انطباق معنای فلسفی «نور» با حکمت اشراقی سهروردی و براساس حکمت نور نوشته شده است. زبان و سبک نگارش اثر، روان، علمی ـ تحلیلی و همراه با اصطلاحات تخصصی و فلسفی است. کتاب در نه بخش تدوین شده و طی آن، زندگی و آثار شیخ اشراق، مبحث نور در حکمت سهروردی، نورالأنوار، نفس ناطقه، معاد، نبوت و امامت بررسی و شرح داده شده‌اند. ویژگی شاخص اثر، نگاه علمی ـ پژوهشی به موضوع و اهمیت بحث از دیدگاه فلسفة اسلامی است.
نگارنده در این کتاب چیستی نور و مقام آن را در آرای سهروردی بررسی کرده است. بخش آغازین کتاب درباره زندگی، آثار و منابع حکمت سهروردی،اشراقیان پس از سهروردی است.
در فصل نخست به زندگی و آثار سهروردی «از سهرورد تا حلب» پرداخته و در فصل دوم «نور در حکمت سهرودی» را بررسی شده است.
فصل سوم این کتاب به بررسی و تحلیل «نورالانوار» اختصاص یافته و در فصل چهارم به «مبانی جهان‌شناسی اشراقی» یعنی صدور و فیض پرداخته شده است. در فصل پنجم «فعل نورالانوار و انوار قاهر» مورد بررسی قرار گرفته و در فصل ششم به موضوع «برزخ‌ها» پرداخته شده است.
فصول هفتم و هشتم به ترتیب به بررسی «نفس ناطقه» و «معاد» اختصاص یافته و سرانجام در فصل آخر به مسئله «نبوت و امامت» در حکمت سهرودی پرداخته شده است. مبحث نور در فلسفه‌ اشراق از مهم‌ترین مسائل فلسفی است که دیدگاه سهروردی را در ساختار نوین فلسفه اشراقی انعکاس می‌دهد. حکمت و فلسفه سهرودی که بر اساس کشف و شهود بنا شده، هستی، معرفت و سعادت انسان، مقام معنوی نبی و امام را بر اساس نور تفسیر و بررسی کرده است. از این رو در نظر سهروردی آدمی با انوار و اشراق نفس به حقیقت وصل شده و آن را شهود می‌کند.

فهرست مطالب کتاب :
از سهرورد تا حلب
نور در حکمت سهروردی
نورالانوار
مبانی جهان شناسی اشراقی صدور و فیض
فعل نورالانوار و انوار قاهره
برزخ‌ها
نفس ناطقه (نور اسپهبد)
معاد
نبوت و امامت

بخشهایی از کتاب:
نور در حکمت سهروردی، بدیهی و بی‌نیاز از تعریف است و شیئ بی‌نیاز از تعریف و شرح، ظاهر است و در جهان هستی چیزی ظاهر و روشن‌تر از نور نیست. بنابراین هیچ چیز به اندازه نور بی‌نیاز از تعریف نیست."
"حقیقت، نور بسیط است و جنس و فصل و حد و معرف ندارد... چیزی ظاهرتر از آنچه حقیقتش عین ظهور است وجود ندارد. نور تنها به خود ظاهر است و سایر اشیائ نیز در پرتو ظهور آن ظاهر می‌شوند"
...آدمی در پی تجربه‌ نخستین امکانش در زندگی، در قامت موجودی پیچیده و شگفت‌انگیز ظاهر می‌شود که همواره با پرسش‌های بنیادینی نظیر چیستی، منشأ و پیدایش «من» و سرانجام و معنای زندگی در حیطه‌ فهم عرفی روبه‌رو بوده و این پرسش‌ها، از جمله پرسش‌هایی است که در حوزه فلسفه و مسائل متافیزیکی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
اگر بپذیریم که پیدایش مسائل فلسفی و متافیزیکی از‌‌ همان لحظه‌ای که انسان پا به عرصه هستی و تجربه آگاهی گذاشته، کلید خورده است، در آن صورت تفکر فلسفی و متافیزیکی را باید یکی از ویژگی‌های انسان دانست که زندگیش بدون تجربه چنین تفکری محقق نخواهد شد. پس قدیم بودن ماهیت تفکر فلسفی و متافیزیکی به‌‌ همان اندازه خواهد بود که انسان قدیم است.
سهروردی با آشکار ساختن این حکم که انسان در حد ذات و ماهیت خود، موجودی عاقل شناخته می‌شود و این مسئله ربطی به تنگناهای زمان و مکان و نژادی ندارد، از معدود فیلسوفانی بود که خط بطلانی بر ادعای‌ نژادپرستانه‌ ماهیت تفکر کشید؛ به زعم سهروردی شناخت و معرفت از درون آغاز می‌شود و نور آگاهی در مشرق وجود که همانا باطن انسان است، ظهور می‌کند...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
khar tu khar
khar tu khar
1392/01/29
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی نور در حکمت سهروردی

تعداد دیدگاه‌ها:
7
منظور از نور همان نور درون انسانهاست. همه انسانها در عمق خودشان دارای نور خدایی هستند که فقط میشه با چشم درون رویت کرد. دم دم های صبح باید تمام حواس را خاموش کرد و در انتظار نشست بدون جستجو و سئوال و و و... اگه به این نور برسید تمام سئوالات را جواب خواهید داد و دنیارو واقعی خواهید دید و بعبارتی از خواب واقعا بیدار خواهید شد. و به مقام بالای عرفان و خیلی چیزهای دیگه خواهید رسید و پی به بازی دنیا خواهید برد. در قران و عرفا و شعرا و حکما و ... همه به این صبح اشاره کرده اند. فقط باید عمیق بود تا رسید. همه چیزهای خوب و باارزش در عمق هستند.مثل طلا و الماس در عمق کوه و مروارید در عمق دریا. در عمق ما هم نور خدا وجود داره که بهش نورالانوار میگن. اسم های دیگه ای هم داره. خوشا به سعادت کسی که بهش برسه....
« لکل نفس طالبة، قسط من نور الله ، قل او کثر ... فلیس العلم وقفا علی قوم لیغلق بعدهم باب الملکوت و یمنع المزید عن العالمین بل هو واهب ....
خداوند نور الانوار است و همه انوار از نور حق ناشی می شوند . در این بین انسان به عنوان خلیفه خداوند مظهر کامل نور الانوار و مشرق حقیقت به شمار می
آید....
و شرق حقیقت نیز جز ضمیر باطن و سرّ سویدای انسان ، جای دیگری نیست... »( نور در حکمت سهروردی )
**************************************************
چند نکته مهم :1 ) از نگاه شیخ شهاب الدین سهروردی ( شیخ اشراق ) هستی از دو نیمه شرق و غرب تشکیل شده که این تقسیم فراتر از محدوده جغرافیای باید در نظر بگیریم
2) بعضی ها نیز بر این گمانند که شیخ در ارائه بیان این مطلب فلسفی به نگاه اهورامزدایی زردشت نیز نظر داشته ( جهانی مرکب از نور و تاریکی )
3 ) قدر مسلم چه از نظر نقطه اشتراک نظر شیخ با نظریه باستانی نزد ایرانیان فکر می کنم تمامی گفته های فیلسوفان موید این نظر و دیدگاهه که در شرقی
ترین نگاه نقطه ی وجودی هستی رازی ست که انسان را مجذوب نگاهی از حضرت دوست کرده به نام عشق....
[quote='sara_sara26']همین دیروز اومده رو سایت !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
امروز لینک دانلود ندارهههههههه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خوب شد دیروز دانش کردم....[/quote]
تو کتابناک یا باید سرعت عمل داشته باشی;-)یا یه رفیق پابلیشر حرفه ای!
من زیاد سرعت عمل ندارم ولی خوشبختانه دومی رو دارم:)
همین دیروز اومده رو سایت !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
امروز لینک دانلود ندارهههههههه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خوب شد دیروز دانش کردم....;-)
مباحث مطرح شده در فیزیک وقتی با دید فلسفس بررسی می شود بسیار جالب بوده و راه پیشرفت مساله بنظر من باز می شود .
نور در حکمت سهروردی
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک