رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.
جمهور
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 66 رای
نویسنده:
مترجم:
فواد روحانی
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 66 رای
کتاب جمهور، اثری فلسفی نوشته افلاطون است که در سال ۳۸۱ پیش از میلاد مسیح به رشته تحریر درآمد. این کتاب که به شکل گفت و گویی میان سقراط و سه هم صحبت دیگر نوشته شده، تلاشی است برای تعریف جامعه ای بدون نقص و انسانی آرمانی که در آن زندگی می کند. در طول این گفت و گو، سوال های دیگری نیز مطرح می شوند: خوبی چیست؟ واقعیت چیست؟ دانش چیست؟ کتاب جمهور علاوه بر این، به هدف تعلیم و تربیت و نقش هم زنان و هم مردان به عنوان «محافظین» نوع بشر می پردازد. افلاطون با شفافیتی خارق العاده و استفاده های استادانه اش از داستان های تمثیلی، جامعه ای را به تصویر می کشد که در هماهنگی کامل است و توسط «پادشاهان فیلسوف» اداره می شود.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
Mahsaa
Mahsaa
1391/09/08

کتاب‌های مرتبط

سفر به آرمانشهر، ایکاری
سفر به آرمانشهر، ایکاری
4.3 امتیاز
از 6 رای
سیاست مدنیه
سیاست مدنیه
4.5 امتیاز
از 10 رای
خلاصه کتاب شهریار
خلاصه کتاب شهریار
4.7 امتیاز
از 3 رای
The Rhetoric of Plato's Republic
The Rhetoric of Plato's Republic
4.8 امتیاز
از 5 رای
درآمدی بر صلح جاودان کانت
درآمدی بر صلح جاودان کانت
3.9 امتیاز
از 7 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی جمهور

تعداد دیدگاه‌ها:
11

هگل با آثار آدام اسمیت آشنا بود. اسمیت در توجیه جامعه بورژوایی می‌گفت در این جامعه کافیست هرکس در هر مقام اجتماعی که هست، منافع فردی خود را «آزادانه» دنبال کند تا منفعت عام (جامعه) هم تامین شود. بنا بر نظریه اسمیت «رقابت آزاد» یا بازار آزاد, چون دستی نامرئی باعث همبستگی و وحدت جامعه‌ای می‌شود که عملاً به هزاران واحد تولیدی ناهمگون تکه‌تکه شده است. هگل در فصل «عقل» پدیدارشناسی روح نشان داد که این «شورش فردیت» به چه آشفتگی و اعوجاجی در آگاهی می‌انجامد و عملاً شناخت گذشته و آینده و درک تاریخ را ناممکن می‌سازد، شناختی که بدون آن نمی‌توان جامعه را از چنگ تضادهای درونی‌‌اش نجات داد: «آگاهی‌ای که قانون دلِ خود را پیش می‌کشد، به‌طبع با مقاومتی از سوی دیگران روبه‌رو می‌شود، زیرا قانون دلِ او با قانون‌هایی به همان اندازه فردانی که از دل‌های دیگران برمی‌خیزد در تعارض است. پس, امر عــامی که در اینجـا با آن روبــه‌رو هستـــیم چیزی نیست جز یک مقاومـــت عام، و در حکم جــنـگ همگــان با همــه است، که طی آن، هرکس می‌کوشــد فردانیــت خویــش را به کرسـی بنشانـد بی‌آنــکه البته در ایـن کــار مــوفق شود, زیرا این‌گونه فردیــت ضرورتاً به مــقاومتی از نوع خودش برمی‌خورد و به سهم خود در فردانیت‌های دیگر مستحیل می‌شود. پس، آنچه نظم عمومی می‌نماید نوعــی خــصــومــت کلی است....» ترجمه باقر پرهام ص 426
فصل «عقل» پدیدارشناسی روح هگل، قسمت «شورش فردیت یا هذیان نخوت»، ترجمه باقر پرهام صفحه 423 --- «آگاهی، آشفتگی‌ای را که خود به آن دچار شده، برون می‌ریزد و می‌کوشد تا آن‌ را مثل یک غیر تلقی کرده و به بیان درآورد. برای پرهیز از این تناقض درونی، خودآگاهی، می‌کوشد تا آشفتگی خود را بیرون بیفکند و به جهان نسبت دهد. آگاهی در هذیان خویش، البته از مسئولی به نامِ فردیت به عنوان سرچشمه‌ی این جنون و تقلب نام می‌برد، منتها فردیتی که بــیـگانه و حــادث است. زیرا حقیقت برای وی قانونِ دل است، یعنی چیزی است که دل آدمی می‌خواهد و بس ...» هگل برخلاف باور رایج که او را یک «فیلسوف محض» معرفی می‌کند، با جامعه‌ی نوین و برخی خصلت‌های اجتماعی-اقتصادی آن آشنا بود و به‌اصطلاح در کنج ذهن فردی خود «اندیشه‌ورزی» نمی‌کرد. هگل با شناختی که از جامعه‌ی سراپا متحول شده‌ی زمان خود داشت، سعی میکرد که «حقیقت تاریخی» و موانع پیش پای «شناخت» این حقیقت را نه در انتزاع، بلکه در متن شرایط تاریخی موجود و جامعه‌ی موجود بشناسد. و به قول ژان هیپولیت (هگل‌شناس بزرگ فرانسوی) کل کتاب پدیدارشناسی روح، غیر از معنای تاریخ و موانع تاریخی و عینیِ شناخت این معنا، آیا حرف دیگری برای ما دارد؟
بزرگترین درسی که تاریخ به ما می‌دهد این است که هیچ‌کس از تاریخ درسی نگرفته است!
هگل
ظاهرا دوره‌ی دو جلدی این کتاب هنوز در کتابناک بارگزاری نشده و به زودی این کار رو می‌کنم.
نکته‌ی دیگر درباره‌ی این کتاب اینه که ظاهرا اولین کتابی درباره‌ی هگل و هگلیسم است که تثلیث «تز، آنتی‌تز، سنتز» رو به عنوان یکی از متدهای اصلی هگلی معرفی می‌کنه که درست نیست. این تعبیر از طرف مارکس بوده و بعدتر از طرف «مارکسیست‌ها» به عنوان یک اصل هگلی قلمداد شد که برخلاف آموزه‌های هگل است.
این حتی جلد اول هم نیست یعنی بخشی از جلد اول کتاب است ...من دو جلد را کامل دارم اگر دوستی آپلود نکرده بگذارم البته چون برای من سخت است آپلود کتاب خوشحال هم میشوم دیگران بگذارند.
مهم این است سایت پربارتر شود و دوستان بیشتری از کتب استفاده کنند.
اگر کسی کتاب فلسفه ی تاریخ استاد هگل رو داره منت بگذارند و لینکشو برای من بفرستند....
خیلی مچکرم...
این ترجمه‌ی چاپ انگلیسی ۱۹۲۴ بوده و تیتر اصلی‌اش هست:
The Philosophy of Hegel: A systematic exposition
تفسیر سیستماتیک (نظام‌دار) فلسفه‌ی هگل
بهترین مفسر آثار هگل فکر کنم جواد طباطبائی باشه که در یکی از نوشته‌هاش اشاره داشت که خود مترجمین اولیه‌ی آلمانی به انگلیسی هم زیاد وارد نبوده و موارد متعددی از مفاهیم هگلی رو درست نفهمیده بودند.
http://www.javadtabatabai.org/
تو سایت بالا نکاتی به ترجمه‌های نوشتجات هگل به فارسی داره که جالب و آموزنده هستند.
[quote='kalltun']جزء بهترین کتابها در مورد فلسفه ی هگل است و امیدوارم هرچه زودتر قسمت دوم کتاب قرار داده شود.[/quote]
بر عکس این کتاب که در اصل به زبان انگلیسی نوشته شده، در مطالعات فلسفه هگل جزء منابع درجه 3 هم محسوب نمیشود.......
یک جمله جالب خونده بودم نوشته بود، هگلی های جوان از هر دو اردوگاه چپ وراست (اردوگاه جدید و قدیم) دکه خود را هگلی های جوان مینامیدند، متکی بودن به این سخن معروف هگل که امرواقع امرِ معقول است ئ امرِ معقول امر واقع است، و هر دوجناح قبول داشتند که تعبیر این سخن این است که تبیین حقیقی هر پدیده _منطقی از نظر انها همان تاریخی ومتافیزیکی بود ( چون همه ی این تعبیری یکی بودند)_ و ضرورت منطقی هم مترادف بود با موجه بودن عقلانی آن.((تاریخ جهان همان حقانیت جهان است.)) هر دوجناح این را قبول داشتند. به سبب تا کید بر الفاظ تعیین کننده ی ((معقول)) و ((واقع)) بود که انشقاق رخ داد..
کارل مارکس، نوشته ایزایابرلین....
خداوند روح این مرد و دانشمند و بزرگوار و افتخار سرزمینمان را شاد بکند ،جناب پرفسور حمید عنایت کسی بودند و هستند هنوز در حوزه اندیشه سیاسی حرف برای گفتن داشتند و فکر نکنم کسی چون ایشان هنوز توانسته باشد حرفی برای گفتن داشته باشد البته اساتید دیگر هستند ولی ایشان یک چیز دیگه هست.. حالا کتاب دانلود بکنیم ببینیم این فلسفه این فیلسوف چی بوده:-(
البته اگر وقت بکنم و بخونمش:D:D;-);-)
جمهور
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک