جمهور
نویسنده:
افلاطون
مترجم:
فواد روحانی
امتیاز دهید
کتاب جمهور، اثری فلسفی نوشته افلاطون است که در سال ۳۸۱ پیش از میلاد مسیح به رشته تحریر درآمد. این کتاب که به شکل گفت و گویی میان سقراط و سه هم صحبت دیگر نوشته شده، تلاشی است برای تعریف جامعه ای بدون نقص و انسانی آرمانی که در آن زندگی می کند. در طول این گفت و گو، سوال های دیگری نیز مطرح می شوند: خوبی چیست؟ واقعیت چیست؟ دانش چیست؟ کتاب جمهور علاوه بر این، به هدف تعلیم و تربیت و نقش هم زنان و هم مردان به عنوان «محافظین» نوع بشر می پردازد. افلاطون با شفافیتی خارق العاده و استفاده های استادانه اش از داستان های تمثیلی، جامعه ای را به تصویر می کشد که در هماهنگی کامل است و توسط «پادشاهان فیلسوف» اداره می شود.
دیدگاههای کتاب الکترونیکی جمهور
هگل با آثار آدام اسمیت آشنا بود. اسمیت در توجیه جامعه بورژوایی میگفت در این جامعه کافیست هرکس در هر مقام اجتماعی که هست، منافع فردی خود را «آزادانه» دنبال کند تا منفعت عام (جامعه) هم تامین شود. بنا بر نظریه اسمیت «رقابت آزاد» یا بازار آزاد, چون دستی نامرئی باعث همبستگی و وحدت جامعهای میشود که عملاً به هزاران واحد تولیدی ناهمگون تکهتکه شده است. هگل در فصل «عقل» پدیدارشناسی روح نشان داد که این «شورش فردیت» به چه آشفتگی و اعوجاجی در آگاهی میانجامد و عملاً شناخت گذشته و آینده و درک تاریخ را ناممکن میسازد، شناختی که بدون آن نمیتوان جامعه را از چنگ تضادهای درونیاش نجات داد: «آگاهیای که قانون دلِ خود را پیش میکشد، بهطبع با مقاومتی از سوی دیگران روبهرو میشود، زیرا قانون دلِ او با قانونهایی به همان اندازه فردانی که از دلهای دیگران برمیخیزد در تعارض است. پس, امر عــامی که در اینجـا با آن روبــهرو هستـــیم چیزی نیست جز یک مقاومـــت عام، و در حکم جــنـگ همگــان با همــه است، که طی آن، هرکس میکوشــد فردانیــت خویــش را به کرسـی بنشانـد بیآنــکه البته در ایـن کــار مــوفق شود, زیرا اینگونه فردیــت ضرورتاً به مــقاومتی از نوع خودش برمیخورد و به سهم خود در فردانیتهای دیگر مستحیل میشود. پس، آنچه نظم عمومی مینماید نوعــی خــصــومــت کلی است....» ترجمه باقر پرهام ص 426
هگل
نکتهی دیگر دربارهی این کتاب اینه که ظاهرا اولین کتابی دربارهی هگل و هگلیسم است که تثلیث «تز، آنتیتز، سنتز» رو به عنوان یکی از متدهای اصلی هگلی معرفی میکنه که درست نیست. این تعبیر از طرف مارکس بوده و بعدتر از طرف «مارکسیستها» به عنوان یک اصل هگلی قلمداد شد که برخلاف آموزههای هگل است.
مهم این است سایت پربارتر شود و دوستان بیشتری از کتب استفاده کنند.
خیلی مچکرم...
The Philosophy of Hegel: A systematic exposition
تفسیر سیستماتیک (نظامدار) فلسفهی هگل
بهترین مفسر آثار هگل فکر کنم جواد طباطبائی باشه که در یکی از نوشتههاش اشاره داشت که خود مترجمین اولیهی آلمانی به انگلیسی هم زیاد وارد نبوده و موارد متعددی از مفاهیم هگلی رو درست نفهمیده بودند.
http://www.javadtabatabai.org/
تو سایت بالا نکاتی به ترجمههای نوشتجات هگل به فارسی داره که جالب و آموزنده هستند.
بر عکس این کتاب که در اصل به زبان انگلیسی نوشته شده، در مطالعات فلسفه هگل جزء منابع درجه 3 هم محسوب نمیشود.......
کارل مارکس، نوشته ایزایابرلین....
البته اگر وقت بکنم و بخونمش:D:D;-);-)