هیس
نویسنده:
محمدرضا کاتب
امتیاز دهید
کتاب «هیس» نوشته محمدرضا کاتب ( -1345) است. این کتاب جایزه کتاب سال منتقدان را در سال 1379 از آن خود کرده است. محمدرضا کاتب را به واسطه تجربه گرایی و خرق عادتهای زبانی اش در ادبیات معاصر ایران می شناسند. در رمان «هیس»، کاتب، ماجراها را چنان که دیکته می شود نشان نمی دهد بلکه چنان که خود می خواهد نشان می دهد و باز بر عهدة خواننده می گذارد تا ماجرا را آن گونه که می خواهد ببیند و رمان توسط راویان مختلفی ساخته می شود: پاسبان ، نظامی گاه دل رحم و گاه خشنی که آنچه را می خواهد انجام نمی دهد و آنچه را نمی خواهد انجام می دهد؛ جهانشاه ، قاتلی یا قاتل نمایی یا حتی مقتولی که با لذت به روایت هوس هایش می نشیند و از کشتن آدم ها یا کشته شدن خود می گوید؛ نویسنده که در نیمة داستان می میرد و به پایان رساندن رمان را به میراث می گذارد، و دیگر شخصیت هایی که این جا و آن جا رشتة کلام را قطع می کنند و از منظر خود به روایت می نشینند، تا سرانجام رمانی پدید آید که با هر خوانشی شکلی دیگر به خود می گیرد و به تعداد مخاطبانش ماجرا عوض می کند.
دیدگاههای کتاب الکترونیکی هیس
آیا جهانشاه، یک قاتل ظالم است یا یک مبارز سیاسی مظلوم که به قتل می رسد؟
خیلی کتاب محشریه
جلد این کتاب خودش بتنهائی داستانیست!
من که امتیاز 6 میدهم نخونده به این کتاب :baaa:برنده جایزه کتاب سال منتقدان و روزنامه نگاران
دوست گرامی khar tu khar متشکرم:baaa:
_ "هیس":
_ مائده؟
_ وصف؟
_تجلی؟
نام کتاب به صورت گفتگو بین دو شخصه .این دو شخص چه کسانی هستن؟ و آیا می توان مطمئن بود که گفتگو بین دو شخصیته؟ آیا نمی تواند یک گفتگوی درونیِ شخصیتی روان پریش باشه؟ علامت سؤالها به چه نکته ای اشاره دارن؟ چرا سؤالها با سؤال جواب داده می شه؟ علامت نقل قول بعد از "هیس" چه معناهایی می تواند با خود داشته باشد؟ ...
اینطوری از همان اولین برخورد مخاطب با اثر ، یعنی رویارویی او با جلد کتاب و نام رمان، سؤال های بی پاسخ بسیاری در ذهن مخاطب جا می گیره.
در حیطه ی چهارچوب، شخصیت پردازی، درونه گیری، انواع مشخصه های رمان پستمدرن مثل اتصال کوتاه و جابه جایی و ... میشه در این رمان دید.
مقاله ای هم در موردش نوشته شده که در نوبت چاپه.