رسته‌ها
قابوس نامه یا نصیحت نامه
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 149 رای
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 149 رای
قابوس‌نامه، کتابی است پندی در آیین زندگی، تالیف عنصرالمعالی کیکاوس‌بن اسکندربن قابوس‌بن وشمگیربن زیار و تالیف آن به سال ۴۷۵ قمری است ولی دکتر عبدالمجید بدوی به‌دلایلی سال تألیف آن را میان سالهای (۴۵۷ - ۴۶۲)هجری قمری یاد می‌کند.
این کتاب مکرر به‌طبع رسیده، از جمله در ایران هفت‌بار منتشر شده که چاپ پنجم توسط استاد سعید نفیسی به‌سال ۱۳۱۲ طبع و چاپ ششم به‌اهتمام دکتر عبدالمجید بدوی در تهران به سال ۱۳۳۵ انتشار یافته و همچنین در انگلستان جزو انتشارات اوقاف گیب به‌اهتمام «روبن لوی» به سال ۱۹۵۱ منتشر شده و نیز چندبار در هند انتشار یافته‌است.
نام قابوس‌نامه از نام مؤلف که در تواریخ به‌نام قابوس دوم معروف است، گرفته‌اند. وی این کتاب را به‌نام فرزندش گیلانشاه، در ۴۴ فصل نوشته، به‌این قصد که اگر وی پس از او حکومت را حفظ کند یا به‌رتق و فتق کارهای دیگر بپردازد، بداند چگونه وظایف خود را انجام دهد، و همچنین به‌منظور تربیت فرزند، رسوم لشکرکشی، مملکت داری، آداب اجتماعی و دانش و فنون متداول را مورد بحث قرار داده‌است. روش انشای این کتاب شیوه نثر مُرسَل معمول ِ قرنهای چهارم و پنجم هجری قمری است.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
272
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
miran2009
miran2009
1390/12/02

کتاب‌های مرتبط

درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی قابوس نامه یا نصیحت نامه

تعداد دیدگاه‌ها:
19
تصحیح آقای دکتر غلامحسین یوسفی بسیار بهتر و کامل تره
خواندنی است. این کتاب نشان دهنده آن است که قدما و اهل فرهنگ ایران چه نگاهی به مقوله قدرت و حاکمیت داشته اند.
کتاب قابوسنامه تصحیح دکتر غلامحسین یوسفی یا گزیده قابوسنامه رو ای کاش می شد دانلود کرد(?)(?)(?)(?) بهترین تصحیح بوستان -گلستان - قابوسنامه به قلم دکتر یوسفی ....
تاریخ قبل از اسلام فقط کوروش و داریوش نیست! تاریخ بعد از اسلام هم ربطی به خود اسلام نداره!یکی از بهترین دوره های شکوفایی ادبی دوره مغول است پس احتمالا ما هرچه داریم از چنگیز داریم! بله وقتی خانه ای را نابود کنی در خرابه هایش کاوش کردن گیج کننده است ولی همان خرابه ها سند محکومیت عاملان آن هستن.
تاریخ بعد از اسلام اموزنده ترین تاریخ ایرانه
اونایی که دنبال کوروش و داریوشن فقط خودشون رو گیج میکنند(!)
تصحیح آقای دکتر غلامحسین یوسفی بسیار بهتر و کامل تره
قسمت مربوط به شرایط 1 برده خیلی جالب و آمرزنده است
ابوس نامه یا نصیحت الملوک کتابی است در ۴۴ بخش که در قالب حکایت و گاه با یک چاشنی از شعر نوشته شده است. کتاب را کاووس پسر وشمگیر نوشته است. یکی از انگشت شمار حاکمان ِ دانشمند این دیار، که زمانی بر بخشی از کشور حکم می راند*. او هفتمین حاکم از سلسله زیاریان بود و کتاب را خطاب به پسرش، گیلانشاه نوشته و برای او فرستاده است. او در این کتاب پور خویش را از آن چه که طی عمرش اندوخته، آگاه می کند.
قابوس عربی شده کاووس است. و با این که در هیچ یک از نوشته های تاریخی، از این کتاب به نام کاووس نامه یاد نشده است، ولی فکر کنم بد نباشد که من در این جا کاووس نامه را هم در مورد آن به کار برم.
کتاب از سال ۴۵۷ تا ۴۶۲ قمری نوشته شده است. ولی در ابتدای کتاب تاریخ آغاز آن ۴۷۵ آمده که به نظر درست نمی رسد. چرا که در اسناد تاریخی سال مرگ کاووس وشمگیر، ۴۶۲ ذکر شده است.
قابوس نامه یا نصیحت نامه
عضو نیستید؟ ثبت نام در کتابناک