رسته‌ها
بررسی و نقد مقالۀ ژن خدا
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 103 رای
مترجم:
س. هوشیار
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 103 رای
.
در این اثر خلاصه ای بسیار مختصر و مفید از مقالۀ ژن خدا به زبان علمی و ساده ارائه شده است. و سپس انتقادات وارد بر آن مورد بررسی قرار گرفته است.
این مقاله راجع به ژنی است که متخصصان ژنتیک نام علمی VMAT2 را به آن داده اند که بطور اختصاری حروف اول عبارت طولانی Vesicular monoamine transporter 2 می باشد و یکی از مهندسان ژنتیک به نام آقای (( Dean Hamer )) به دلخواه خود و از روی سلیقه، نام جنجالی (( ژن خدا)) را روی آن گذاشته و با پر و بال دادن به ابعاد قضیه و استدلال هایش توانسته است در فضای مطبوعاتی حاکم بر دعوای بین علم و دین، سر و صدایی راه بیندازد و و توجه بسیاری از خداباوران را به خود جلب کند. این در حالیست که بسیاری از متخصصین ژنتیک و حتی بسیاری از خداباوران نیز این فرضیه را مورد انتقاد شدید قرار داده اند که در ادامه مقاله به این موارد اشاره خواهیم کرد.
برای دعوت شما به خواندن این کتاب ذکر نکته ای مقدماتی قابل توجه است و آن اینکه، ژن مذکور در جانوران دیگری چون موشهای آزمایشگاهی هم وجود دارد؛ با این وجود آیا می توان ادعا کرد این ژن بر اثر تکامل در نوع بشر به وجود آمده و باقی مانده است؟!!
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
37
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
Hoshyar
Hoshyar
1389/06/17

کتاب‌های مرتبط

Thomas' Calculus
Thomas' Calculus
5 امتیاز
از 3 رای
ژنتیک
ژنتیک
4.2 امتیاز
از 6 رای
Plant Stress Physiology
Plant Stress Physiology
0 امتیاز
از 0 رای
Plant Physiology
Plant Physiology
0 امتیاز
از 0 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی بررسی و نقد مقالۀ ژن خدا

تعداد دیدگاه‌ها:
40
ژن خدا از ژن نبوغ گرفته شده است زیرا بسیار سخت است که تیراژ فروش یک کتاب بالا رود و نویسنده آن ثروتمند شود.
هموطن گرامی Behruz67 ،
همانطور که گفتم معمولا مردم گرایش دارند تا دایره سلیقه و علاقه های فردیشان زندگی کنند مذهبی ها اکثریت را مذهبی میپندارند و ضد مذهبی ها بیشتر مردم را ضد مذهبی میپندارند ، البته چون متاسفانه در ایران اسلام اجباری حکمفرماست ، مردم ایران تصویر درستی از رابطه غربی های سکولار با موضوعات دینی ندارند ، رابطه مردم غرب در چهارچوب نیاز های معنوی درونی با اجبار دینی فیزیکی کشورهای مسلمان فرق میکند ، اما آنها از میراث مسیحی خودشان آگاهند و هنوز مدارس و دانشگاههای کاتولیک و یا پروتستان در کنار مدارس و دانشگاههای سکولار هستند و هنوز زنانشان راهبه میشوند و هر روز مبشران اونجلیکال و گواهان یهوه و ساینتولژیستها خانه به خانه مشغول اونجلیزه کردن اند و در آمریکا در دادگاهها به انجیل و تورات قسم میخورند و در هر اتاق هتلی یک کتاب انجیل هست و مورمون ها و آمیش ها و متودیستها و هزاران فرقه مسیحی پروتستان به سنت های خودشان سخت پایبندند و مراسم باپتیزم (غسل تعمید )هنوز در بسیاری از کشورهای اروپایی و همچنین در ایلات متحده آمریکا انجام میشود ، هنوز در ایرلند تنش میان پروتستان-کاتولیک به چشم میخورد و نیز دوست گرامی من در کامنتم یاد آورشدم که در چهارچوب دین میتوان اسپریتوالیسم های گوناگون را نیز گنجاند ، و همین بحث های داغ درباره خدا و موضوعات معنوی در اینترنت که میلیونها اروپایی و آمریکایی در آن شرکت میکنند گواه آنست که بر خلاف آنچه که نیچه گفت که خدایگان مرده اند باید گفت که خدایان هنوز زنده اند .
[quote='Aristoteles']هموطن گرامی lord10lass ،
... اما در حقیقت آنها این موضوعات برایشان هنوز حل نشده است و اگر به زبانهای بیگانه آشنایی داشته باشید اینترنت پر از بحث های درباره چگونگی خدا و خاستگاه هستی و متافیزیکی و اسپریتوالیسم های گوناگون است ،...[/quote]
در این بحث، به گمانم حق با lord10lass باشه و حداقل در بیشتر کشورهای غربی موضوع دین و شاخه‌های مذهبی فقط منحصر به قشرهای خاصی است که روزهای یکشنبه کلیسا میرن و تمام. اکثریت افراد بی‌دین نیستند ولی دین‌گرایی‌شان در همان چند بار به کلیسا رفتن خلاصه میشه. کمی که سربه‌سرشون بزاری فوقش لاادری از آب درمیان. و البته این ارتباطی با خوبی یا بدی این افراد هم نداره.
بحث‌های اینترنتی هم مثل بحث‌های سیاسی محافل ایرانی فقط منحصر به افراد خاصی بوده و خیلی‌ها وارد این نوع بحث‌ها نمیشن.
گاها به علت سیاست‌های دولتی در برخورد با بنیادگرایان اسلامی یا و غیره، بازار بحث داغ میشه که باز هم مقطعی بوده و از تاثیرات سیاست است تا موضوع خود دینی.
هموطن گرامی lord10lass ،
سلیقه ها فرق میکند و چون بر میآیید که شما خودتان به موضوعهای دین و خدا شناسی و فلسفه معنوی علاقه ایی ندارید (که باید به این بینش نیز احترام گذاشت ) حکم صادر میکنید که " در کشورهای بقول شما پیشرفته این موضوعات برایشان حل شده است" اما در حقیقت آنها این موضوعات برایشان هنوز حل نشده است و اگر به زبانهای بیگانه آشنایی داشته باشید اینترنت پر از بحث های درباره چگونگی خدا و خاستگاه هستی و متافیزیکی و اسپریتوالیسم های گوناگون است ،هر چند بیشتر مردم آنها به این بلوغ ذهنی و فرهنگی رسیده اند تا باورهای دینی و یا ضد دینی خود را بدیگران تحمیل نکنند، و بخاطر اختلاف عقیده دینی با یکدیگر نجنگند و دیگری را تکفیر نکنند ، حتی آنها هر سال کتاب های بسیاری در اینباره مینویسند و فیلمهایی با موضوعات اسپریتوالیستی -دینی میسازند، و همه رسانه هایشان هر چند گاهی به موضوعات دینی و معنوی میپردازند
[quote='Aristoteles']در پاسخ به lord10lass ،
اگر شما فکر میکنید که در کشور های "جهان اول " بر سر دین و خدا بحث نمیکنند سخت در اشتباهید، آنها درباره همه چیز بویژه درباره خدا و دین ها هنوز بحث میکنند و بیشتر مردم آمریکا هنوز به خدا و اصول مسیحیت باور دارند و انجیل از پرفروشترین کتابهای شان است ،در ضمن تا کسی کتابخوان نباشد بحث نمیکند بلکه (کسی که کتابخوان نباشد ) بی هیچ منطق و برهانی با پیشداوری نظری میدهد که از محتوی تهی است .[/quote]
نخیر دوست عزیز. برای اکثر کشور های پیشرفته این موضوعات برایشان حل شده است. یک شخص تا سن خاصی بدون اینکه اعتقاداتی به او خورانده شود, تصمیم به مسائل دینی میگیرد و بعد از اون یا به دین خود می پردازد یا به عیش و نوش و یا درگیری خود با نهیلیسم.
فقط در اکثر کشور های خاورمیانه است که مردمش سعی می کنند تا لحظه پایان عمرشان به جنگ و پیکار با این بپردازند که پیشینیانشان, پدرانشان, اطرافیانشان,قدرت مطلق منطقه و غیره در اشتباه می باشند. اما این جنگ نه نتیجه ای دارد و نه باعث میشود هر کس هر آنطور که مایل است, آزادانه رفتار کند.
در پاسخ به lord10lass ،
اگر شما فکر میکنید که در کشور های "جهان اول " بر سر دین و خدا بحث نمیکنند سخت در اشتباهید، آنها درباره همه چیز بویژه درباره خدا و دین ها هنوز بحث میکنند و بیشتر مردم آمریکا هنوز به خدا و اصول مسیحیت باور دارند و انجیل از پرفروشترین کتابهای شان است ،در ضمن تا کسی کتابخوان نباشد بحث نمیکند بلکه (کسی که کتابخوان نباشد ) بی هیچ منطق و برهانی با پیشداوری نظری میدهد که از محتوی تهی است .
جهان سوم جایی هست که افراد کتابخوانش, بر سر دین و خدا بحث می کنند.
دوست گرامی، خانم یا آقای هوشیار: اجازه بدید کتاب رو دانلود کنیم و بخونیم و اگه مشکلی داشتیم مطرح می‌کنیم و شما پاسخ بدید نه این که همه‌ی کامنت‌ها رو با توضیحات خوب ولی بیش از اندازه پر کنید و همه رو فراری بدید! مرسی.
برای آشنایی شما با موضع‌گیری برخی دین‌باوران در مورد این موضوع مطالبی را از سایت خبرگزاری تسنیم تقل قول می‌کنم (قسمت سوم):
در ادامه فیلم منتشر شده از این پروژه که برخی از ابعاد و زوایای پنهان پروژه «فان وکس» در آن افشا شده است، تقدیم مخاطبان تسنیم شده است و پس از آن نیز توضیحات مکتوب ارائه شده در این فیلم آمده است:
توضیحات مکتوب ارائه‌شده در فیلم:
اینجا در شکل سمت چپ افرادی را می‌بینید که بنیادگران مذهبی و تندرو‌های مذهبی هستند؛ این هم نتیجه تست "RTPCR" درباره ژن "VMAT2" است که این ژن در این افراد زیاد است؛ اینجا هم افرادی را می‌بینید که بنیادگرا و مذهبی نیستند، می‌بینید که تظاهر و بروز این ژن خاص یا ژن "VMAT2" در این افراد بسیار کمتر است؛ همین مسئله گواه دیگری برای تأیید فرضیه ما درباره تدوین چنین شیوه‌ای است.
سؤال: یعنی با وارد کردن این ویروس می‌خواهید افراد را از نگرشهای افراطی دور کنید و مانع از آن شوید که با بمب به یک بازار بروند و خودشان را منفجر کنند؟
فرضیه ما این است که افرادی افراطی هستند که در بدن آنها، ژن "VMAT2" بسیار زیاد است و با واکسینه کردن آنها در مقابل این ژن می‌توان رفتارهای افراطی را از بین برد؛ در اسلاید بعدی، اطلاعات بسیار قابل توجهی وجود دارد؛ در اینجا، عکس دو اسکن مغز را مشاهده می‌کنید، اینها اسکن مغزی با شیوه اف. ام. آر. آی. "FMRI" هستند، این تصاویر مربوط به دو فرد متفاوت با دو سطح متفاوت از ظهور ژن "VMAT2" هستند.
تصویر بالا مربوط به فردی است که بنیادگرای مذهبی است، همان‌طوری که بارها تکرار کرده‌ایم، در این فرد ژن "VMAT2" در سطح بالایی قرار دارد؛ تصویر پایین مربوط به فردی است که ژن "VMAT2" کمتری دارد؛ همان‌طور که خود این فرد گفته است او فردی چندان مذهبی نیست؛ این دو نفر، هر دو، یک متن مذهبی را خواندند، وقتی فرد اول متن را می‌خواند سینوس مغزی او در ناحیه جلو و سمت راست، روشن می‌شد.
براساس نظریه‌های مربوط به مغز این قسمت مربوط به باور‌ و آرزو و اراده است اما در شکل دوم، در تفاوتی آشکار با فردی مواجهیم که خودش هم گفته است فردی چندان مذهبی نیست؛ وقتی او متن مذهبی را می‌خواند بخشی از مغز که آن را بخش اینسولاقدامی چپ می‌نامیم، روشن می‌شد؛ این بخش از مغز، مربوط به نفرت یا حس ناخوشایند از شنیدن یک موضوع است.
سؤال: آیا منظور شما این است که با سی‌تی‌اسکن می‌توانید تشخیص بدهید من آدمی هستم که مصمم هستم یک گلوله در سر شما خالی کنم؟
به هر حال اطلاعاتی که اینجا ارائه می‌کنیم، مؤید مفهومی است که ما مطرح کرده‌ایم، البته منظور ما این نیست که سی‌تی‌اسکن با اف. ام. آر. آی. روی افراد در خاک افغانستان انجام شود؛ ویروسی که می‌تواند انسان را در مقابل ژن "VMAT2" ایمن کند، تأثیراتی می‌گذارد که اینجا می‌بینید و سبب می‌شود یک فرد افراطی به یک فرد عادی تبدیل شود؛ به‌نظر ما این کار می‌تواند تأثیر چشمگیری در منطقه خاورمیانه بگذارد.
در برنامه فعلی و آزمایشی که تا‌کنون انجام داده‌ایم از ویروسهای دستگاه‌ تنفسی از قبیل ویروس ذات‌الریه یا واینا استفاده کرده‌ایم؛ ما معتقدیم با این شیوه می‌توانیم شمار زیادی از جمعیت این منطقه را در معرض این ویروس قرار داد، اکثر مردم این منطقه در معرض هردو ویروس قرار گرفته‌اند؛ ما کاملاً مطمئن هستیم که این شیوه، شیوه‌ای بسیار موفقیت‌آمیز خواهد بود.
سؤال: جالبه! نام این پیشنهاد شما چیست؟
نام این پروژه، فان وکس "Fun vax" است؛ این کلمه مخفف یک عبارت انگلیسی به‌معنای ویروسِ علیه بنیادگرایی مذهبی است.
سؤال: آیا شما پیشنهاد خود را مطرح کرده‌اید؟
ما پیشنهاد خود را مطرح کرده‌ایم، فکر می‌کنم اطلاعاتی که امروز به شما عرضه کردم سبب تقویت این پروژه می‌شود و به‌نظر ما این پروژه، آینده فوق‌العاده‌ای دارد.
بررسی و نقد مقالۀ ژن خدا
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک