احمد سمیعی
(1309 هـ.خ)
نویسنده و مورخ
مشخصات:
نام واقعی:
احمد سمیعی
سایر نامها:
الف. شنوا
تاریخ تولد:
1309/07/00 خورشیدی
تاریخ درگذشت:
محل تولد:
بروجرد
جنسیت:
مرد
ژانر:
تاریخ
زندگینامه
تحصیلات ابتدایی را در بروجرد و دوران متوسطه را در دارالفنون تهران به پایان برد. سپس از دانشکده ادبیات فارغالتحصیل شد و فعالیت روزنامه نگاری را با همکاری در هفتهنامه "پولاد" در فاصله سالهای ۱۳۲۴ تا ۱۳۲۶ آغاز کرد.
در سال ۱۳۲۵ همراه با چند تن از دوستانش اقدام به انتشار روزنامهای با عنوان « ایوان مداین» کرد . در سال ۱۳۲۹ سردبیر ماه نامه « ترقی ایران » بود که با واقعه ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تعطیل شد. در سال ۱۳۳۸ سردبیری مجله « حساب» را به عهده داشت که این مجله هم در سال ۱۳۴۱ تعطیل شد . در همین سال مجموعه « مقالات سیاسی » از وی منتشر شد . از ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۱ در « رادیو ایران» سردبیری چند برنامه رادیوئی را بر عهده داشت. در سال ۱۳۴۷ کتاب « صد مقاله انتقادی» را منتشر کرد.
در سال ۱۳۶۵ کتاب « سی و هفت » سال را نوشت که که شرح مختصری از وقایع دوران سی و هفت ساله سلطنت محمدرضا شاه پهلوی است که از همان ابتدای انتشار بصورت مرجع قابل اتکایی در مورد تاریخ معاصر ایران درآمده و ارجاعهای متعدد به آن در پژوهشهای تاریخ معاصر گواه این امر است. در سال ۱۳۶۹ کتاب « برکشیده به ناسزا » و همچنین کتاب « آئینه دق» از وی به چاپ رسید. کتاب « آئینه دق » مجموعه مقالات ایشان در مسائل اجتماعی است.
در سال ۱۳۷۱ کتاب « طلوع و غروب دولت موقت» و در سال ۱۳۷۲ کتاب « معماران تمدن بزرگ» را به رشته تحریر در آوردند. « احمد سمیعی» در سال ۱۳۷۴ خاطرات سیاسی « مورخ الدوله سپهر» را پس از سالها حشر و نشری که با او داشت نگاشت. در سال ۱۳۸۳ داستان « حسنک وزیر » و در سال ۱۳۸۴ با همکاری دکتر" مهدی هروی" کتابی با عنوان « ۲۲ نخست وزیر در سی و هفت سال» را منتشر کرد که حاوی مطالبی تازهیاب در مورد وقایع دوران پهلوی دوم وآغاز انقلاب اسلامی در ایران است.
اکثر آثار نام برده چاپ های متعدد داشته و بعضی هم نایاب میباشد . چند اثر دیگر نیز از وی در دست چاپ است که یکی از آن ها « شرح خاطرات سرتیب محمد علی صفاری» است. ایشان همچنین در مجلات « سخن» ، « آینده» ، « راهنمای کتاب کلک» ، « آدینه ماهنامه سیاسی و اقتصادی » ، « یاد» ، « دنیای سخن» ، « دو دنیا» ، « هنر موسیقی» ، ماهنامه و فصلنامه « گل گشت کتیبه» و « حافظ» مقالات متعددی نوشته اند.
بیشتر
آخرین دیدگاهها