باقر لاریجانی
(1340 هـ.خ)
پزشک و استاد دانشگاه
مشخصات:
نام واقعی:
باقر لاریجانی
تاریخ تولد:
1340/2/0 خورشیدی
تاریخ درگذشت:
محل تولد:
قم
جنسیت:
مرد
ژانر:
پزشکی غدد درون ریز
زندگینامه
وی استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسس و رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران است. بر اساس گزارش پایگاه علمی بینالمللی Scopus بیش از ۱۶۰۰۰ بار به مقالات لاریجانی استناد شده است (h-index: ۱۰۳). در وبسایت آکادمیک جهانی Google Scholar، وی با حدود ۳۰۰۰۰ استناد و h-index=۷۴ به عنوان یکی از پر استنادترین پژوهشگران معرفی شده است. وی عضو فرهنگستان علوم پزشکی است و در سال ۱۳۸۹ به عنوان چهره ماندگار کشور در حوزه علوم پزشکی انتخاب شد.باقر لاریجانی از سال ۲۰۱۱ تاکنون توسط پایگاه اطلاعات علمی Essential Sciences Indicators، در فهرست یکدرصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفت.
در سال ۲۰۱۸ لاریجانی به دلیل فعالیتهای کشوری در پیشگیری و درمان پوکی استخوان به دریافت مدال از کمیته انجمنهای ملی بنیاد بینالمللی پوکی استخوان (IOF) نائل شد. در زمینه کنترل دیابت نیز در سال ۲۰۱۷ جایزه حلقه طلایی دیابت از طرف بنیاد پایش بیماری دیابت ایتالیا به وی اهدا شد. جایزه کویت نیز در سال ۲۰۱۳ برای کنترل موثر بیماریهای غیرواگیر شامل دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان از طرف منطقه شرق مدیترانه سازمان جهانی بهداشت به باقر لاریجانی تعلق گرفت.
لاریجانی سردبیر مجلههای Journal of Diabetes and Metabolic Disorders ,Journal of Medical Ethics and History of Medicine، مجله اخلاق و تاریخ پزشکی و مجله دیابت و لیپید ایران میباشد. لاریجانی همچنین در کمیسیونها و ژورنالهای بینالمللی متعددی همچون ژورنال لنست مشارکت دارد. وی به عنوان عضو ثابت کمیسیون چاقی لنست از سال ۲۰۱۶ با این کمیسیون همکاری داشته است.این کمیسیون که با همکاری ۴۰ دانشمند از سراسر جهان به بررسی عوامل مشترک موثر بر چاقی و گرمایش زمین پرداخته است گزارش خود را در سال ۲۰۱۹ در ژورنال لنست منتشر کرد. در پروژهای دیگر لاریجانی به عنوان نویسنده مسئول در نگارش مقاله جامعی به نام «ایران در حال گذار» که درسال ۲۰۱۹ در ژورنال لنست منتشر شد با گروهی از دانشمندان ایرانی در عرصه جهانی همکاری نمود.
در خرداد ۱۳۹۹ با رای کمیته علمی انجمن متخصصان بالینی غدد درون ریز آمریکا (AACE)، لاریجانی، برنده جایزه سالانه «پزشک بالینی بینالمللی» این انجمن شد. این جایزه به پاس دانش، تجربه، دستاوردها و خدمات وی در زمینههای تشخیص و ارائه مراقبتهای بالینی به افراد مبتلا به بیماریهای غدد درون ریز اهدا شده است.
بیشتر
آخرین دیدگاهها