رسته‌ها

سفر اسارت: جستارهایی درباره ربایش امام موسی صدر

سفر اسارت: جستارهایی درباره ربایش امام موسی صدر
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 14 رای
نویسنده:
درباره:
موسی صدر
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 14 رای
از مقدمه کتاب:
مسئله ی امام موسی صدر حداقل شامل دو بخش است: ۱- عملیات ربایش آن بزرگوار؛ ۲ - روند پیگیری آزادسازی یا سرنوشت ایشان. طی سه دهه گذشته، ده ها یادداشت بلند کوتاه نامه و سند درباره ی هر دو بخش مسئله قلمی و در مطبوعات یا فضای مجازی منتشر کردم، گفتگوهای فراوانی در این خصوص با افراد مطلع انجام دادم و خود نیز در گفتگوهایی به سوالهای متعدد پاسخ گفتم.
سال ۱۳۸۸ ش مجموعه ای از این یادداشتها، نامه ها، اسناد و گفتگوها را در کتاب «فریاد در خاموشی» گردآوردم. در فراز پایانی مقدمه ی کتاب مزبور نوشتم که تلاش جهت سامان یابی روند پیگیری مسئله ی امام صدر را چون بی فایده است، رها و در عوض ازین پس تلاش می کنم تا پاسخهایی برای سوالهای مهم زیر بیابم.
چه کسانی و چرا ربودن امام صدر را فرمان دادند؟ چه کسانی و چرا در اجرای عملیات با معمر قذافی همدستی کردند؟ چه کسانی و چرا اطلاع داشتند و سکوت کردند؟ چه کسانی و چرا سه دهه ی تمام در راه عملیات پیگیری سنگ اندازی یا اهمال کردند؟
آنچه کتاب حاضر به علاقمندان تقدیم می دارد، گلچینی از مهمترین یادداشتها، اسناد و گفتگوهای نگارنده است که همه یا بخشی از سوالهای فوق را مورد کنکاش قرار داده اند. هر یک از مطالب دارای پیام و نکته ای خاص است که از چشم اهل نظر پوشیده نخواهد ماند. یادداشت ها بر اساس یا پژوهشی جدی نگاشته شدند یا مشاهدات و خاطرات عینی زیر تک تک جملات و کلمات آنها را امضا می کنم.
برخی یادداشتها و گفتگوها بیش از پانزده سال پیش نگاشته شده و در کتابهای عزت شیعه» (جلد دوم)، فریاد در خاموشی» یا «سفرنامه ی خاندان صدر»، پراکنده بودند. اهمیت، انسجام و پیوستگی این مطالب اقتضا می کرد که در مجموعه ای هدفمند، به شکل متمرکز بازنشر شوند. بعضی یادداشتها و گفتگوها نیز طی دهه ی اخیر نگارش یافتند و برای اولین بار در کتاب حاضر نقل می گردند. کتاب پیش رو نخ تسبیحی است که تمامی این دانه های هم،آوا هماهنگ و منسجم را کنار هم قرار داده است.
مجموعه ی حاضر را با الهام از کتاب سفر «شهادت امام صدر، سفر اسارت» نام نهادم چون چنان که در صفحات بعد نشان دادم امام صدر با احساس کامل کلیت خطرات پیش رو و با ابراز مکرر بی اعتمادی مطلق به معمر قذافی در منتهای فداکاری و تنها به خاطر حفظ شیعیان و منطقه ی تاریخی و شیعه نشین جبل عامل مقارن سالروز شهادت مولای متقیان امام علی (ع)، پای در این سفر منتهی به اسارت نهاد...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
269
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
saharnak
saharnak
1398/10/04

کتاب‌های مرتبط

تکوین دومین جنگ سرد جهانی
تکوین دومین جنگ سرد جهانی
4.3 امتیاز
از 25 رای
Israel at War
Israel at War
4.3 امتیاز
از 7 رای
گر فراموش کنی، نفرینت کنم
گر فراموش کنی، نفرینت کنم
4.3 امتیاز
از 3 رای
American Political History
American Political History
4.8 امتیاز
از 4 رای
Hitler's Table Talk: 1941 - 1944
Hitler's Table Talk: 1941 - 1944
5 امتیاز
از 7 رای
روزها و رویدادها - جلد ۱
روزها و رویدادها - جلد ۱
4 امتیاز
از 10 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی سفر اسارت: جستارهایی درباره ربایش امام موسی صدر

تعداد دیدگاه‌ها:
1
فعلا فرصت خواندن کتاب را به دست نیاورده‌ام ولی از مقدمه و فهرست مشخص است که کتابی انتقادی درباره‌ی گم‌شدن موسی صدر است، و از نویسنده‌ و گردآورنده‌ی مقالات باید سپاسگزاری کرد که چنین مجموعه‌ای را فراهم آورده است. من فقط مقاله‌ی «چه کسانی از ربایش...» را خواندم که در آن ، یکی از طرفین ذی‌نفع در گم شدن موسی صدر را برخی از حامیان خمینی می‌داند (چقدر می‌توان بین آنان و خمینی فاصله گذارد، سوالی است!). ربودن موسی صدر از این جهت جالب است که بنابر اسناد ویکی‌لیکس از انقلاب ایران و همچنین اگر اشتباه نکنم کتاب «سقوط یک بهشت»، اشاره شده است که نظام پهلوی قصد داشته آقای صدر را به ایران بیاورد تا او را به‌عنوان یک روحانی معتدل در برابر خمینی تندرو علم کند. مصاحبه‌های سال‌های اخیر جلال‌الدین فارسی و موسوی خویینی‌ها هم در اینترنت هست که درباره‌ی موسی صدر چه حرف‌ها زده‌اند. خلاصه اینکه نویسنده دیدگاهی انتقادی نسبت به ماجرای موسی صدر دارد و مشخص شدن حقیقت ربودن این روحانی شاید بتواند در روایت تاریخ انقلاب ۵۷ چرخش‌هایی ایجاد کند.
سفر اسارت: جستارهایی درباره ربایش امام موسی صدر
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک