رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

تاریخ جامع ایران - جلد 20

تاریخ جامع ایران - جلد 20
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 15 رای
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 15 رای
زیر نظر: کاظم موسوی بجنوردی

دنباله تاریخ اجتماعی، مذهب و آیین ها، پیوست ها

تاریخ جامع ایران عنوان مجموعه‌ای است 20 جلدی، مشتمل بر وجوه مختلف تاریخ سیاسی و اجتماعی و فرهنگی ایران از دوران پیش از اسلام تا انقراض قاجار. مراد از ایران در این مجموعه، دنیای ایرانی یا ایران فرهنگی است که همواره قلمروی گسترده‌تر از مرزهای جغرافیایی این سرزمین را شامل می‌شده است. از این وجهه نظر، مجلدات و ابواب مربوط به تاریخ فرهنگی ایران، بی ‌شک از اهمیت خاص برخوردار خواهد بود.

پنج جلد نخست تاریخ جامع ایران به تاریخ ایران پیش از اسلام اختصاص دارد.
جلد اول مشتمل بر سابقۀ انسان کهن در فلات ایران و تمدن‌های پیش از آریایی‌ها، ورود آریائی به ایران عصر مادها و قسمتی از تاریخ سیاسی هخامنشیان است.
جلد دوم با دنبالۀ تاریخ هخامنشیان آغاز شده است. تاریخ ایران به روزگار سلوکیان، دولتهای پراکنده یا ملوک الطوایف، عصر ساسانیان، و سر انجام تاریخ اساطیری ایران در همین جلد مورد بررسی قرار گرفته است.
جلد سوم تاریخ اقتصادی و اجتماعی ایران از آغاز تا پایان دورۀ ساسانی؛ آنگاه تشکیلات اداری و نظامی در ایران؛ و سرانجام باستان شناسی و هنر ایران در دوره‌های فرمانروایی مادها و هخامنشیان را در بر دارد.
در جلد چهارم ضمن ارائه تحقیق در هنر و معماری ایران پیش از اسلام، به ادیان و آموزش و پرورش در ایران نیز توجه شده است.
جلد پنجم هم مشتمل است بر تحقیق در زبان و ادبیات ایران، تاریخنگاری، جغرافیا نویسی، فلسفه و دانشهای دیگر.
دوره اسلامی تاریخ جامع ایران، 15 جلد از این اثر بزرگ را در بر خواهد داشت. جلد اول (ششم از مجموعه) شامل تاریخ ایران از فتح اسلامی تا ظهور دولت‌های نیمه مستقل و مستقل است و مباحثی چون فتوح ایران و آخرین روزهای دولت ساسانی، ایران در عصر حکومت قومی عرب، ایرانیان و ظهور دولت عباسی، وزارت و دیوانسالاری ایرانی و قسمتی از حکومتهای شرقی و غربی ایران عصر اسلامی را در بردارد.
جلد دوم (هفتم از مجموعه) مشتمل بر تاریخ دولت‌های ایرانی در خراسان، شمال ایران، ایران مرکزی و غربی و جنوبی از طاهریان تا کاکوئیان است و در هریک از این ابواب تاریخ تشکیلات اداری و سیاسی نیز مورد بحث قرار می‌گیرد.
دنبالة آل‌بویه، غزنویان و ایران در عصر سلجوقیان، برخی سلسله‌های کوچکتر در غرب ایران، مانند بنی‌ سکمان در ارمنستان و ملوک قراباغ عنوان جلد سوم از دوره اسلامی (هشتم از مجموعه) تاریخ جامع ایران به شمار می‌رود.
جلد چهارم (نهم از مجموعه) به تاریخ ایران از اتابکان تا قسمتی از ایلخانان اختصاص یافته است. در این بخش دورة سلسله‌های موسوم به اتابکان، از اتابکان آذربایجان تا اینجوئیان، زمینه‌های هجوم مغول، جانشینان چنگیز، برپایی دولت ایلخانان، مورد بحث قرار می‌گیرد و سازمان‌های سیاسی اداری این ادوار مطالعه می‌شود.
دنبالة ایلخانان تا ظهور صفویان، عنوان جلد پنجم (دهم از مجموعه) است و در همین جا علاوه بر دورة دوم ایلخانان به عصر ترکمانان و دورة مهم تیموریان و قسمتی از صفویان نیز پرداخته می‌شود.
دنبالة عصر صفویان، ادوار حکومت افشاریان و زندیان در جلد ششم (یازده از مجموعه) مورد بحث قرار می‌گیرد.
جلد هفتم ( دوازدهم از مجموعه) به عصر قاجار، تحولات مذهبی، روابط خارجی ایران با عثمانی و دول قدرتمند اروپایی، زمینه‌های قیام و انقلاب مشروطه، نقش‌های طبقات اجتماعی در تحولات سیاسی و اجتماعی، ورود تمدن جدید به ایران و بسیاری مسائل دیگر نیز پرداخته می‌شود. در پیوست‌های همین مجلد دربارة خانات آسیای مرکزی، خانات گنجه و شکی و قراباغ، هرمز و خلیج فارس مطالعه شده است.
جلد هشتم تا پانزدهم به تاریخ فرهنگی دنیای ایرانی اختصاص دارد. جلد‌های هشتم و نهم مشتمل بر تاریخ علم و ادب و حاوی مباحثی چون نقش ایرانیان در نقل و ترجمه آثار علمی به زبان عربی، عصر تصنیف آثار علمی، دانش‌های فلسفی و کلامی در ایران و میان ایرانیان، نجوم و ریاضیات، علوم طبیعی و پزشکی، بیمارستانها، دانشهای دینی و مذاهب فقهی، تصوف و فرق صوفیه، تاریخ نگاری و چند مبحث دیگر. جلدهای دهم تا دوازدهم (پانزدهم تا هفدهم مجموعه) شامل تاریخ زبان و ادبیات فارسی از آغاز عصر اسلامی تا پایان عصر قاجار خواهد بود. در این مجلد ادبیات فارسی در قلمرو فرهنگی ایران، بر حسب ادوار ادبی مورد بحث قرار می‌گیرد. دوره بازگشت ادبی، ادبیات مشروطه، ادبیات عامه، روزنامه و روزنامه نگاری، ادبیات اقوام ایرانی، تاریخ آموزش و پرورش و بسیاری از جمله دیگر ابواب این مجلدات است.
جلد‌های سیزده و چهارده (هجدهم و نوزدهم مجموعه) مخصوص تاریخ هنر و معماری ایران شامل هنرهای دستی و تزئینی و نمایشی و آئینی، موسیقی و معماری است. جلد پانزدهم (بیستم مجموعه) به مباحث تاریخ اجتماعی، نظام حقوقی در ایران، ادیان و مذاهب در ایران، طبقات اجتماعی و حیات عامه اختصاص یافته است.
کوشش‌های طراحان و مدیران علمی و اجرایی این اثر بزرگ بر آن مقصود بوده تا اثری «جامع» یا لااقل نسبتاً جامع پدید آورند. بطور کلی این اثر بیست جلدی، بیش از 55 عنوان اصلی و 160 عنوان فرعی و حدود 300 عنوان فرعی‌تر را در بر می‌گیرد. در خلال تحقیق و تدوین این اثر، موضوع‌ها و عناوین فرعی دیگری به نظر رسید که در طرح اولیه وارد شد؛ اما ساختار اصلی طرح تاریخ جامع ایران، همچنان به قوت خود باقی است.
مجموعه قابل توجهی از محققان طراز اول در زمینه‌های تاریخ و فرهنگ و ادب ایران، که در داخل و خارج از کشور مشغول تحقیق و تدریس‌اند، در تحقیق و تدوین این اثر بزرگ مشارکت دارند.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
hanieh
hanieh
1397/06/18

کتاب‌های مرتبط

ساسانیان و طبقات اجتماعی
ساسانیان و طبقات اجتماعی
4.8 امتیاز
از 5 رای
Persia Old and New
Persia Old and New
0 امتیاز
از 0 رای
تاریخ اجتماعی ایران - جلد ۱۰
تاریخ اجتماعی ایران - جلد ۱۰
4.7 امتیاز
از 15 رای
تاریخ بخارا
تاریخ بخارا
4.4 امتیاز
از 313 رای
تاریخ ایران مدرن
تاریخ ایران مدرن
4.4 امتیاز
از 23 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی تاریخ جامع ایران - جلد 20

تعداد دیدگاه‌ها:
9
یه درخواست از دوستانی که میتوانند.....
کسی بخش یادداشتهای شاهنامه‌ی استاد خالقی مطلق رو دارد یا نشانی جایی که اسکن و آپلود کرده باشد؟
کتاب شاهنامه ویرایش استاد خالقی( از همین ناشر) را دوبرابر گرون کرده اند. ما کلی پول جمع کردیم ۵۰۰ تومن بشه بخریمش حالا شده یک میلیون و خورده ای. فعلا به نسخه‌ی اسکن‌شده‌ی اکترونیکی‌ش می سازیم یا زورمون برسه بخریم کاغذیش رو
آیا دانلود نسخه‌ی الکترونیکی، تفاوتی با امانت گرفتن کتابی از کتابخانه‌های همگانی /دانشگاهی دارد؟:-(:-(:-(:-(
سلام دوستان. مطمئن بودم خیلی زود این کتاب رو به درخواست ناشر بر میدارند . (!)(!)(!)
ولی با این قیمت گرون_اون هم یک سازمان دولتی و بودجه بگیر- چاره ای جز دانلود و خوندنش نمونده. دستمزد نویسندگانش هم قبلا پرداخت شده .
آخه چه فرقی میکنه که از کتابخونه‌های عمومی یا دانشگاه بگیریم و بخونیمش یا نسخه الکترونیکش رو؟ در هر دو صورت ئولی توی جیب ناشر نمیره.
خیلیها به کتابخونه های عمومی پر و پیمان دسترسی ندارند اینجا هم مثل همون کتابخونه عمومی است.
کسی که واقعا اهل کتاب باشه مطمئنا اگر پول توی دست و بالش باشه حتا اگر نسخه الکترونیک هر کتابی رو خونده باشه بالاخره میخردش. اونی هم که خواننده ی ححرفه ای نیست به هرحال کتاب رو نخواهد خریدـنه فط این کتاب-هر کتابی) اگر هدف افزایش دانش و ترویج کتابخونی است خب باید بگذارند دانلود بشه اگر هم پول براشون مهمتره پس کتابخونه های عمومی رو هم تعطیل کنند تا مجبور بشیم وام بگیرم یا کتاب رو قسطی بخریم. مثلا ماهی صد نومن که ۲۵ماه طول میکشه!!!!
خصوصی بود واقعا حق می دادم ولی ناشر دولتی که بودجه کشور رو صرف این کتاب کرده . ضرر نمی کنه. و گفتم که دانلود کردن هم درست مثل استفاده از کتابخانه‌ی عمومی است
سلام
با تمام وجود از همکاری دوستان نادیده در جهت آگاهی هم نوعان سپاس دارم
امیدوارم به جای فخر فروشی و خود را تافتۀ جدا بافته دانستن, دانسته هایمان را با دیگران شریک شویم و تلاشمان در جهت آگاهی دادن به دیگران باشد, برده داری از نا آگاهی ریشه میگیرد.
فقدان سعید کنگرانی را به همۀ عاشقان ودوستداران دائی جان تسلیت میگویم.
روح رفتگان خانواده دائی جان شاد.
بنا بر صحبت های سجادی، معاون سابق مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، این مرکز در سال 96، 6 میلیارد و 200 میلیون تومان بودجه داشته. بودجه ای که دولت، مجلس و شورای نگهبان حکومت جمهوری اسلامی پیشنهاد، تصویب و تأیید کردند. حالا سوال این هست که با توجه به وابسته بودن این مرکز به یک حکومت ایدئولوژیک تمامیت خواه، آیا این "تاریخ جامع" فاقد اعتباره؟ نه لزوماً. ولی حق دارم سوءظن داشته باشیم

سلام کردم به این دوستان شیفته تاریخ و عاشق ایران
1=یعنی الان در سال 97 حداقل 24میلیارد تومن از محل خزانه عمومی و به اصطلاح بیت المال در اختیار د اب میباشد ... که ما به ازا آن میبایست کار و اثری مفید وماندگار برای بشریت ودنیاو مام میهن ایران ارایه و تحویل شود- خوب اینست محضول میلیاردها بودجه که حیف و میل نمیشود ومثلا از ساخت یک دانشگاه واقعی مثل تهران یا آریامهر - یا ساخت بیمارستان- دانشگاه که بیماران بی پول و درد مند کشور را به مانند دوره تاقوط- درمان کند واجب تر بوده است !!
2 از انجاییکه هزینه این تحقیق مشعشع و شاه اثر ودر دانه بی مثال که ایرانیکای کفار پیشش لنگ می اندازد قبلا با سخاوت از جیب ملت پرداخت شده-پیشنهادم باتشکر از کتابناک اینست که بجای سیاست یک بام و دو هوا--برداشتن لینک دالود وآلودن صفحات به محموعه لینکهای متعدد زشت در صفحات مختلف سایت وزین کتابناک - خود لینکهای اصلی در کتابناک باز شوند و تشنگان عاشق فرهنگ وتاریخ ایرانشهر سیراب گردند و این همه ناراحتی و ترس و دغدغه و .... پاک شدن لینکها نباشد -- اگر کسی از بیرون اعتراض کرد جوابش را من میدم نگران نباشید!!
3به نظر می اید نام کتاب ناقض و اشتباه است و باید باشد "تاریخ ایران ""اسلامی"" " امید است با تذکرات امر به معروف ونهی از منکر به ناشر در چاپ بعدی اصلاح شود - مثل دانشگاه ازاد اسلامی - مجلس شورای اسلامی -- روانشناسی اسلامی فیزیک وشیمی اسلامی -
1. بنا بر صحبت های سجادی، معاون سابق مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، این مرکز در سال 96، 6 میلیارد و 200 میلیون تومان بودجه داشته. بودجه ای که دولت، مجلس و شورای نگهبان حکومت جمهوری اسلامی پیشنهاد، تصویب و تأیید کردند. حالا سوال این هست که با توجه به وابسته بودن این مرکز به یک حکومت ایدئولوژیک تمامیت خواه، آیا این "تاریخ جامع" فاقد اعتباره؟ نه لزوماً. ولی حق دارم سوءظن داشته باشیم
2. مجموعه زیر نظر فردی عراقی الاصل تهیه شده. باز هم همون سوال: آیا این کتاب فاقد اعتباره؟ نه لزوماً. عراقی الاصل بودن به معنی دروغ گو بودن نیست. در ضمن هر فردی که تابعیت این کشور رو داره "ایرانی" حساب میشه. ولی به هر حال به خاطر درگیری ها و مسائلی که ایران و عراق معاصر با هم داشته اند، طبیعیه که سوءظن داشته باشیم
3. کاظم موسوی بجنوردی یک اسلام گرای با سابقه است. این مورد یک علامت سوال بزرگ جلوی اعتبار مجموعه قرار میده ولی باز هم لزوماً اعتبارش رو رد نمیکنه
4. پنج جلد در مورد ایران قبل از اسلام (بیشتر از 3000 سال از زمان عیلامی ها تا قرن 7 میلادی) و 15 جلد برای کمتر از 1400 سال دوره اسلامی؟ باز هم سوءظن ولی نه لزوماً رد اعتبار.
با وجود همه این بدگمانی ها، تا وقتی کتاب رو نخونیم به یقین نمیشه در مورد اعبارش نظر داد. از طرف دیگه وقتی حجم کتابی تا این حد بالاست، قبل از شروع به مطالعه، حتما باید در مورد اعتبار و صحتش تحقیق کرد. در نتیجه اگر کسی قسمتی یا جلدی از این "تاریخ جامع" رو خوانده و تحریف و جهت گیری و نقصی دیده، یا دلیلی برای تأیید اعتبار مجموعه داره، لطفاً اینجا بنویسه. کمک بزرگی به ماست. تشکر
اشاره majid889 ظاهراً به مسئله عدم اعتبار کتاب است. با لایک و تشکر نمی شود به کتاب تاریخ اعتبار بخشید. جو ایجاد کرد که برخی فریب بخورند و فکر کنند قیسی نوری پیدا کرده اند. اینها اگر حوصله خواندن 20 جلد سنگین کتاب تاریخ موسوی بجنوردی را دارند، چرا یک جلد کوتاه آناباسیس گزنفون را نخوانده اند؟ چرا بدیهیات را نمی دانند؟
سیدکاظم در شهر نجف رشد کرد و به تحصیل علم پرداخت ---------------
در ۱۶ سالگی با عضویت در حزب الدعوه الاسلامی در عراق وارد کارهای تشکیلاتی شد.
وی با الهام از حزب الدعوه الاسلامیه و حوادث و جریانات سیاسی عراق و جهان به پایه‌ریزی سازمان و گروهی مخفی با هدف قیام مسلحانه و تشکیل حکومت اسلامی اقدام کرد. در سال ۱۳۴۱ حزب ملل اسلامی را با هدف براندازی رژیم سلطنتی و تشکیل حکومت اسلامی با مشی مسلحانه و قهرآمیز پایه گذارد و رهبری آن را به دست گرفت--------
به من چه به ماچه ؟؟؟--حیف وقت که بخوانیم زاده کجاست؟وچه شکلیست ؟ چه گلی به سر ملت ایران زده این عضو حزب عراقی زاده عراق؟ برای من چه کرده - هستش سروری و مدیریت میکند و من در حسرت آرزو ها وحداقل امکانات زندگی و زنده بودن و انسان بودن و آدم بودن میسوزم نمیسازم و برای خودهایم امیدی نمیبینم در این دوران تدبیر و امید!!! زادگان نجف که اینجا هم همکاره اند .. هم ولایتیشان هم تعطیلات به مشهد خوش آب و هوا میرون ..هنوز ندانسته ای که نتواند تاریخ ایران بنویسد!!! و اما مشالللله چقدر تاریخ دوست و ناریخ خوان و مشتاق داریم - گویند تاریخ -- درس عبرت است و جامعه ساز - تاریخ خوانها ی 20 جلدی تاریخ بجنوردی نجفی برای پیروزی ایران و انسانیت چه دستگیرتان شد ؟؟؟بقول صمد بهرنگی هر کتابی لزوما ارزش خواندن و اتلاف وقت ندارد-----تاریخ های تالیفی زمان اتحاد شوروی چه اندازه ارزش و اعتبار دارد و محل اعتناست ؟؟؟ نگاهی به کتاب تاریخ دبیرستانی 20 سال اخیر بندازید که چند بار عوض شده و.. --- من این کتبها را دانلود نمیکنم ونمیخوانم ونیازی به خواندنش نمیبینم منابع اصلی تاریخ موجود است و خودمان هم که شاهدتاریخ معاصر پر ماجرا هستیم - خودمان تاریخ گو ونویس و تحلیلگر هستیم - تاسف
سید محمدکاظم موسوی بجنوردی (زادهٔ ۱۳۲۱ در نجف) فعال سیاسی ایرانی است. او مؤسس و رهبر حزب ملل اسلامی، بنیانگذار مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) در سال ۱۳۶۲ و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در زمان ریاست‌جمهوری سید محمد خاتمی و همچنین مشاور فرهنگی سید محمد خاتمی بود. وی هم‌اکنون رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز سازمان پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) است.
وی فرزند میرزا حسن موسوی بجنوردی و برادر سید محمد موسوی بجنوردی، فقیه و رئیس گروه فقه و حقوق دانشگاه خوارزمی تهران و رئیس پژوهشکدهٔ امام خمینی است.
سیدکاظم در شهر نجف رشد کرد و به تحصیل علم پرداخت. وی هم‌زمان علوم قدیم و جدید را فرا می‌گرفت و به ویژه در حوزه نجف از محضر استادان سود می‌برد و از همان ایام به علوم عقلی و فلسفی علاقه وافر نشان می‌داد. در سال ۱۳۳۹ به میهن نیاکانش ایران آمد و ساکن قم شد. سپس در مدرسهٔ سپهسالار تحصیلات حوزوی را پی گرفت.جنوردی همانند برخی از ایرانیان مقیم عراق که در فعالیت‌های مذهبی، سیاسی واجتماعی شرکت می‌کردند، وی نیز در ۱۶ سالگی با عضویت در حزب الدعوه الاسلامی در عراق وارد کارهای تشکیلاتی شد.
وی با الهام از حزب الدعوه الاسلامیه و حوادث و جریانات سیاسی عراق و جهان به پایه‌ریزی سازمان و گروهی مخفی با هدف قیام مسلحانه و تشکیل حکومت اسلامی اقدام کرد. در سال ۱۳۴۱ حزب ملل اسلامی را با هدف براندازی رژیم سلطنتی و تشکیل حکومت اسلامی با مشی مسلحانه و قهرآمیز پایه گذارد و رهبری آن را به دست گرفت.
در سال ۱۳۴۴ با افشای تشکیلات، همراه با جمعی از افراد حزب، به کوه‌های شاه آباد پناه برد ولی پس از محاصره توسط ساواک، دستگیر و به اعدام محکوم شد. بر اثر تلاش کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور، ژان‌پل سارتر در نامه‌ای خطاب به شاه، و جمعی از علماء خواهان آزادی وی می‌شوند.[۱] سیاستمداران مخالف شاه و روحانیت از جمله آیت‌الله محسن حکیم نیز آزادی وی را خواستار شده بودند که در اثر این تلاش‌ها محکومیت وی به حبس ابد تقلیل یافت.
تاریخ جامع ایران - جلد 20
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک