رسته‌ها
ناسیونالیسم ترک و تمدن باختر
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 26 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 26 رای
از متن کتاب:
نزد ترکان، زبان، ادبیات، اخلاقیات، قانون، اقتصاد و سازمانهای خلق وجود دارد که بالتمام از آنچه رسمی هستند متفاوت می‌باشند. سبب این دوگانگی از آن لحاظ است که ترکها نهادهای اقوام بیگانه را به عاریت گرفته‌اند و از آنها تمدنی مصنوعی به وجود آورده‌اند، بعوض اینکه تمدن ویژه خود را از راه پیشرفت و توسعه نهادهای خویش موجودیت بخشند. در ازمنه قدیم روحیات آنان برخی احساسهای سالم را در آنان الهام‌بخش گردید و مانع از ایجاد چنین تباین و تفاوتهائی شد. آنان به اصالت خویش معتقد بودند و عادت پیدا کردند دیگران را «تات» بخوانند و به این عنوان از خود متمایز سازند. نیز کسانی از میان خود را که مقلد اقوام دیگر گشته بودند «سارت» نام نهادند. آنان تمدن خویش را «اویغارلیق-اویقارلیک» مشخص ساختند. سنن آنان «تؤره» نام گرفت، قوانین‌شان را «توزوک» نام نهادند و قانون اساسی خود را «یاسا» گفتند. بعنوان یک ملت خود را «بودون» خواندند، واژه‌ای که از بوتون (همه، کلیه) مشتق شده است چرا که آنان خود را آزاد و وارسته از همه جهانیان پنداشتند. رب‌النوع خویش را خدای ترکها خواندند و معتقد گردیدند که او تنها مراقبت رفاه و نیک‌بختی‌شان را در اختیار دارد، چنانکه این نکته را در کتیبه‌های «گول تکین» (اورخون) می‌بینیم.
علی‌رغم این ایده‌آلیسم که از رسوم و آداب آنان ملهم گشته بود، رهبران رسمی مردم ترک سنن ملی را بخاطر زندگی درباری خویش، فراموش کردند. آنان به برتری «تات» اعتقاد رسانده و مقلد اینان شدند، و بنابراین برگزیدگان رسمی ترکها به جانب مغاک «سارت بودن» پیش راندند. خوشبختانه نخبه خلق سنن زبانی خویش را پاسدار گشته و ملت را از خاموشی نجات بخشیدند.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
172
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
khar tu khar
khar tu khar
1397/02/14

کتاب‌های مرتبط

فن سالاران: تکنوکراتها
فن سالاران: تکنوکراتها
4.6 امتیاز
از 14 رای
تلویزیون در زندگی کودکان ما
تلویزیون در زندگی کودکان ما
4.4 امتیاز
از 12 رای
مواجهه با کرونا در ایران
مواجهه با کرونا در ایران
3 امتیاز
از 3 رای
برنامه ریزی فرهنگی 1
برنامه ریزی فرهنگی 1
4.4 امتیاز
از 5 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی ناسیونالیسم ترک و تمدن باختر

تعداد دیدگاه‌ها:
1
نویسنده از بزرگان پان ترکیسم هستند. خیلی خوبه که مستفیم با منابع پان ترکیسم آشنا شد. همیشه با واسطه و نقل قول از کتاب های دیگر این ها را می خواندیم
ناسیونالیسم ترک و تمدن باختر
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک