رسته‌ها
در کارگاه نمدمالی - جلد ۲
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 26 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 26 رای
✔️ داستانهای کوتاه فارسی

نوشته ای درباره ی ِ خسرو شاهانی ، نوشته دکتر جهانگیر دری ، مترجم طنزهای شاهانی به روسی :
شکوفایی طنز و هجو گزنده و نیشدار ادبیات ایران که در سالهای ۱۹۶۰ میلادی ، رخ می نماید ، پدیده ایست که در عین مهم بودن ، قانونمند نیز می باشد . رسیدن تناقضات به منتها درجه ی ِ خود ، بین آهنگ نسبتا سریع رشد اقتصادی و فرهنگ اجتماعی – سیاسی منسوخ جامعه ی ِ ایران ، رشد نابرابری اجتماعی ، فساد و رشوه خواری بوروکراسی رژیم و خودسری اولیای امور ، بارها کشور را به آستانه یِ ورشکستگی سیاسی کشانید . طبعا ادبیات نمی توانست از کنار این پدیده ی ِ مهم اجتماعی ، بی تفاوت بگذرد . از میان نویسندگان ایرانی با جهت گیری دموکراتیک که در میانه ی ِ سالهای ۱۹۵۰ میلادی ، ظاهر می شوند ، خسرو شاهانی دارای جایگاه ویژه ای است .
او به شکلی موثر و شدید در برابر مسایل روز ، واکنش نشان داده و با صداقت فوق العاده ای ، دست به بازسازی محیطی می زند که پرسوناژهایش در آن ، زندگی و عمل می کنند ، او جنبه های روانشناسانه یِ رفتار آنها را برملا می کند . طنین هجوآمیز آثار وی با لحن ِ خوددار ، اما با تفسیرهای تلخ و نیشدار نویسنده ، تشدید می شود .
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
476
آپلود شده توسط:
hanieh
hanieh
1396/07/15

کتاب‌های مرتبط

رویایی به وسعت ناخوداگاه
رویایی به وسعت ناخوداگاه
0 امتیاز
از 0 رای
انجیل در پشت پرده آهنین
انجیل در پشت پرده آهنین
3.9 امتیاز
از 29 رای
چراغ آخر
چراغ آخر
4.4 امتیاز
از 119 رای
مرگ و پرگار
مرگ و پرگار
4.6 امتیاز
از 40 رای
چلکاش و چند داستان دیگر
چلکاش و چند داستان دیگر
4.5 امتیاز
از 30 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی در کارگاه نمدمالی - جلد ۲

تعداد دیدگاه‌ها:
1
برنامه یونجه خوری مرحوم سید ضیاء
با نهایت تأسف هفته گذشته آقای سید ضیاءالدین طباطبائی سیاستمدار کهنسال ایران فوت شد، خدایش بیامرزد و روح‌اش را قرین آرامش کند، بنده بسهم خودم به بازماندگان و بستگان و دوستان آن مرحوم تسلیت میگویم و بیشتر تأسف من از درگذشت آن مرحوم این بود که عمرش کفاف نداد تا برنامه یونجه خوری‌اش را در کشور ما عملی سازد و به رای‌العین ببیند.
اگر بخاطرتان باشد چند سال قبل خدا بیامرز پیرامون خواص و فواید یونجه مطالب مشروح و مفصلی در یکی از نشریات نوشته بود و تجویز کرده بود که ملت ایران یونجه بخورد. با خواصی که یونجه دارد و بر شمرده بود یونجه خوارها هم از بسیاری بیماری‌ها مصون خواهند بود و هم هوش و ذکاوتشان بیشتر از حالا می‌شود و بطوریکه نوشته بود خود آن مرحوم همراه غذاهائی که میخورد، مقدار زیادی هم یونجه بصورت پخته و خام میل میکرد، حالا که آن خدا بیامرز در میان ما نیست بنده میخواستم پیشنهاد کنم دولت برنامه یونجه خوری آن مرحوم را درباره ما اجرا کند و با فرستادن روزی یک کیلو یونجه به در خانه های ما، مردم را وادارد تا یونجه بخورند و اگر نخورند به زور به خوردشان بدهد و بعد که به یونجه‌خوری افتادیم می توانیم با غرور و سر بلندی در دنیا اعلام کنیم که ملت ما تنها ملت یونجه خور دنیاست و این ما بودیم که ابتدا یونجه خوری را در دنیا رواج دادیم. با این ترتیب هم در مصرف سایر مواد غذائی مثل گوشت و مرغ و مواد پروتئینی صرفه‌جوئی می شود و هم اینکه، دیگر ما این همه عزای مرغ و گوشت و تخم مرغ را در طول سال نخواهیم داشت و هم مسئولین امور مجبور نیستند اینقدر جوش بیخودی بزنند و هم می توانیم مازاد مواد خوراکی مان را به خارج صادر کنیم و از این راه درآمد هنگفتی بصورت ارز نصیب خزانه دولت بکنیم. به امید آن روز
(خواندنیها - شماره ۹۸ - یازدهم شهریور ماه ۱۳۴۸)
در کارگاه نمدمالی - جلد ۲
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک