رسته‌ها

تاریخ کلیسای قدیم در امپراطوری روم و ایران

تاریخ کلیسای قدیم در امپراطوری روم و ایران
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 60 رای
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 60 رای
مترجم: علی نخستین ، عباس آرین پور

مروری بر کتاب:
تاریخ کلیسای قدیم در امپراطوری روم و ایران شامل دو قسمت با سرفصل های زیر است:
قسمت اول:
مهیا شدن دنیا برای آمدن مسیح (ع)
ظهور عیسی مسیح (ع)
منشاء کلیسا
توسعه مسیحیت در قرن اول
نوشتن و انتشار عهد جدید
نوشتجات مسیحی در قرن اول و دوم
تشکیلات و عبادت کلیسا
ظفر مسیحیت در امپراطوری روم

قسمت دوم:
تاریخ کلیسای قدیم در مملکت ایران
کلیسای ایران از رمان تاسیس تا قرن پنجم
کلیسای مشرق از استیلای عرب تا حال
فهرست تصاویر
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
380
تعداد دسترسی:
17834
آپلود شده توسط:
simin
simin
1394/07/03
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی تاریخ کلیسای قدیم در امپراطوری روم و ایران

تعداد دیدگاه‌ها:
10
کتاب حاضر تحقیقی است درباره تاریخ و سرگذشت مسیحیت و کلیسا, از زمان ظهور تا قرن چهارم میلادی در قلمرو امپراتوری روم, همچنین سرگذشت مسیحیت در سرزمین ایران از زمان تاسیس تا عصر حاضر که در دو بخش سامان یافته است .بخش اول به تاریخ کلیسای قدیم در امپراتوری روم اختصاص دارد که شامل چهارده فصل است . بخش دوم کتاب درباره تاریخ کلیسای قدیم در سرزمین ایران است...
[quote='amir hasanzade taleshi']اگر روزی اسلام ایران را فتح نمی کرد روزی مسیحیت بر ایران حکم فرما بود[/quote]
به نظر می رسد ایرانیان با مسیحیت بیگانه نبودند علاوه بر تاثیرات مهمی که گروهی از اهل تحقیق معتقدند مسیحیت از میتراییسم گرفته یکی از بن مایه های تفکر مانوی نیز کیش مسیحیت بوده است. بعد از اسلام هم ذر طول زمان به کرات میسیونرهای مسیحی و انواع مبلغان تبشیری به ایران آمدند که توفیق خاصی نیافتند.
جالب است اخیرا بی بی سی پرشن مستند ارزنده ای درباره ی علل استیلای غرب و اینکه آیا رو به زوال است؟ پخش کرد در یکی از قسمت های این برنامه محقق آن اظهار داشت در دوران پس از قرون وسطی سیل عظیمی از مبلغان مسیحی به چین رفتند تا ملت آنجا را مسیحی کنند که در آن کشور عظیم نیز در این امر توفیق نیافتند
گویا تمدن های کهن جز از ظریق جنگ و اضمحلال نظام سیاسی حاضر به پذیرش دین جدید نیستند و مسیحیت تمام تلاش خودش را برای گسترش بدون توسل به جنگ در ایران به کار بسته اما ناکام مانده است.
حتی به نظر حقیر بخش عمده ای از آنان که اخیرا به مسیحیت جذب شده و تحت عنوان نوکیش در کلیساهای خانگی فعالیت می کنند به احتمال در پی یافتن راهی برای خروج از کشورند و با توجه به مساله ارتداد، این مساله در پذیرش درخواست پناهندگی آنان موثر است البته این نظر و نکته ی آخر برداشت شخصی حقیر است و منبع و مستند پژوهشی بر آن ندارم.
قسمت دوم کتاب درباره تاریخ کلیساها در ایران احتمالا خواندنی‌ترین بخش کتاب باید باشه چون قسمت اول که بیشتر به خود مسیحیت می‌پردازه فقط تکرار همون روایات رسمی هست و اشاره‌ای به مثلا چندین کتاب انجیل نکرده و صرفا همان چهار انجیل رسمی رو معرفی کرده، و یا از روی کشت و کشتار غیرمسیحیان توسط مسیحیان گذشته ...
واهمه ی ساسانیان به سبب هم داستانی مسیحیان ایران و امپراطوری روم بود. پس از بومی شدن قاطع مسیحیت در ایران در زمان شاهنشاهی پیروز (484م) و یکپارچه شدن همه ی مسیحیان ایران به زیر درفش نسطوریسم، مسیحیان ایران نه تنها یاور قیصر نبودند، بلکه دشمن قیصر هم به شمار می آمدند و از این رو در دربار ساسانی مانند «گابریل» و «یزدین» به مقام های بالایی رسیدند. البته در میان مسیحیان نخبه ی ایران ساسانی در دوره ی خسرو دوم یک چرخش به سمت مونوفیزیسم ( مسیحیت یعقوبی) نیز دیده می شود که البته آن هم در برابر کالسدونی های بیزانس یک مسیحیت بومی ایرانی به شمار می آمده و موجب سوء ظن ساسانیان نمی شده است.
هنگامی که نوکیشان مسیحی گهگاه تحت فشار امپراتوری روم قرار می گرفتند دولت زرتشتی ساسانی از روی مقاصد سیاسی به مسیحیان نه تنها پناه داده بلکه اجازه پایه گذاری عبادتگاه را نیز صادر نمود.
ولی با رسمیت یافتن دین مسیح از سوی کنستانتین و بویژه تغییر گسترده دین در میان ارمنیان وشکل گیری نخستین ملت مسیحی باعث شد که مسیحیان ساکن وتبعه ایران به شکل ستون پنجم رومیان دیده شده وهر چند وقت یکبار وبه شیوه معمول وچند هزار ساله شل کن وسفت کن ایرانی فشار هایی بر مسیحیان وارد آید.
البته با این وجود در میان رودان، عراق کنونی، جمعیت های بسیاری از مسیحیان به هنگام ورود اعراب وجود داشت وحتی در نیشابور نیز مسیحیت نسطوری ریشه داشته وتا چین نیز مبلغانی گسیل داشته بودند.
البته همه ایرانیان در عصر ساسانی زرتشتی نبودند.
ذر بخش بزرگی از سرزمینی که اکنون افغانستان نامیده می شود آیین بودا رسمیت داشته وحتی یعقوب لیث نیز در سال های نخست برای غزا با به قول ان زمان کفار رو بسوی کابل می نهاد.
گویا تا اواخر صفوی در نواحی ساحلی بلوچستانی که اکنون بیخشی از پاکستان می باشد آیین هندو مورد توجه بوده وگویا هنوز در بلوچستان پاکستان یک معبد فعال پابرجای مانده است.
انسان ها باید از تاریخ عبرت بگیرند وگرنه دوباره برای آنها رخ میدهد
[quote='amir hasanzade taleshi']اگر روزی اسلام ایران را فتح نمی کرد روزی مسیحیت بر ایران حکم فرما بود[/quote]
بنیان و پایه این استدلال بر اساس کدام شواهد تاریخی است؟
اگر روزی اسلام ایران را فتح نمی کرد روزی مسیحیت بر ایران حکم فرما بود
تاریخ کلیسای قدیم در امپراطوری روم و ایران
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک