رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.
مکاتیب سنایی
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 42 رای
نویسنده:
مصحح:
نذیر احمد
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 42 رای
از سنایی شاعر دوران ساز و پرآوازه قرن ششم علاوه بر اشعار او آثاری به نثر باقی مانده که محدود به چند نامه است و استاد نذیر احمد آنها را جمع آوری کرده و نام مکاتیب سنایی را بر آنها گذاشته است.
نثر این کتاب بینابین و درواقع نمونه ای است از نثر منشات و ترسلات در این دوره که از نثر مرسل فنی تر است. هرچند مکاتیب سنایی تمام مختصات نثر فنی را کم و بیش داراست اما از مقایسه اجمالی آن با دیگر آثار منثور این دوره در می یابیم که مختصات نثر مصنوع در آثار قبل از آن ـ مانند چهار مقاله نظامی عروضی، کم رنگ تر و در آثار بعد از آن، مانند منشات خاقانی، پررنگ تر است؛ یعنی ضمن اینکه سیر تکاملی نثر را از ساده به مصنوع نشان می دهد، بیانگر این است که سنایی در کاربرد مختصات نثر فنی جانب اعتدال را فرو نگذاشته است.
ضمنا از آنجا که ساختار برخی از نامه ها با دیگر مکاتیب متفاوت است و مجموعه این مکاتیب به صورت یک اثر ادبی کامل به دست خود سنایی تدوین نشده و اخیرا جمع آوری و چاپ گردیده است در صحت انتساب برخی از این نامه ها به سنایی جای تردید است.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
simin
simin
1393/09/07

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی مکاتیب سنایی

تعداد دیدگاه‌ها:
6
سپاس بیکران تقدیم به کتابناک گرامی و درود بی منتها به محضر سیمین عزیز که زحمت اپلود این کتاب را تقبل کرده اند دست گلت درد نکنه .

اول به منت میل بد، آن میل کجا ست؟
وامروز ملول گشتن از بهر چراست؟
از بهر خدای را که بر گویی راست،
کان میل چه بود، وین ملالت ز چه خاست؟
از متن کتاب ص 50
همچنان فرمود که در آخر وقت خواجه حکیم سنایی رحمه الله علیه زیر زبان چیزی می منگید؛ محبان گوش فا پیش دهانش بردند، این بیت را می َگفت:
باز گشتم زآنچ گفتم زانک نیست /// در سخن معنی و در معنی سخن
منا قب العارفین

همچنان منقولست که روزى حضرت مولانا در حجره سراج الدین تترى که علّامه زمان خود بود، درآمده بمعانى مشغول شد؛ فرمود که حکیم الهى خواجه سنائى و خدمت فرید الدین عطّار قدّس اللّه سرّهما بس بزرگان دین بودند و لیکن اغلب سخن از فراق گفتند؛ امّا ما سخن همه از وصال گفتیم.
مناقب العارفین
همچنان فرمود (مولانا) هرکه سخنان عطّار را بجدّ خواند اسرار سنائى را فهم کند و هرکه سخنان سنائى را باعتقاد مطالعه نماید کلام ما را ادراک کند و از آن برخوردار شود و برخورد.
منا قب العارفین
عطار روح بود سنایی دو چشم او...
سپاس فراوان
مکاتیب سنایی
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک