رسته‌ها

پ‍ی‍دای‍ش‌ و م‍رگ‌ خ‍ورش‍ی‍د

پ‍ی‍دای‍ش‌ و م‍رگ‌ خ‍ورش‍ی‍د
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 56 رای
نویسنده:
مترجم:
احمد آرام
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 56 رای
خورشید چگونه هستی یافته وگرما و روشنایی آن از کجاست؟ و سرنوشت نهایی آن چه خواهد بود؟ مگر نه آنکه زندگی و پیشرفت و سعادت بشر همه در گرو آن انرژی است که از آفتاب می تابد؟
مولف می کوشد تا در این کتاب به ساده ترین بیان خلاصه ای از اکتشافات اساسی و نظریه هایی را ، که برای پیدا کردن نظریه کلی درباره پیدایش و تکامل جهان ما راهنمای خوبی خواهد بود، در دسترس خوانندگان بگذارد.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
295
آپلود شده توسط:
mahjoob
mahjoob
1393/01/17

کتاب‌های مرتبط

ستاره شناسی مثل آب خوردن
ستاره شناسی مثل آب خوردن
4.6 امتیاز
از 8 رای
مبدا زمین و سیارات
مبدا زمین و سیارات
4.1 امتیاز
از 7 رای
شناخت جهان - جلد 1
شناخت جهان - جلد 1
4.6 امتیاز
از 37 رای
افسانه زندگی
افسانه زندگی
4.4 امتیاز
از 60 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی پ‍ی‍دای‍ش‌ و م‍رگ‌ خ‍ورش‍ی‍د

تعداد دیدگاه‌ها:
7
نیتروژن در دی ان ای ما، کلسیم در دندان ما، آهن در خون ما و کربن در کیک سیب، همگی در دل ستارگان ساخته شده اند. ما از گرد و غبار ستارگان ساخته شده ایم.
کارل سیگن
بیگ بنگ: خورشید نیمی از عمرش را پشت سر گذاشته‌ است، یعنی در حدود ۴.۶ میلیارد سال ، و طی پنج میلیارد سال آینده عمرش پایان خواهد یافت.
خورشید، ستاره‌ای که انسان همه زندگی‌اش را مدیون نور، حرارت و انرژی آن است، در مقیاس زمان نجومی به زودی خواهد مرد، اما این فرصت کوتاه در مقیاس زمینی پنج میلیارد سال طول خواهد کشید، و انسان تا پنج میلیارد سال دیگر فرصت زیادی خواهد داشت تا از این ستاره عظیم برای ادامه حیاتش بهره ببرد. مرگ این ستاره باستانی به معنی خاموشی مطلق آن نخواهد‌ بود،‌ در حقیقت روند مرگ خورشید ویژگی‌هایی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد:
۱- ستاره‌هایی مانند خورشید برای ۱۰ تا ۲۰ میلیارد سال آْینده خواهند درخشید. اما فرصت چنین ستاره‌هایی به عنوان یک ستاره بالغ برای سوزاندن هیدروژن درون هسته‌اش ،‌تنها پنج میلیارد سال است. در سال ۱۹۴۲ اخترشناسان نشان دادند زمانی که ستاره‌ای ۱۲ درصد از هیدروژن خود را به هلیوم تبدیل می‌کند، دوران جدیدی از عمر ستاره‌ای خود را آغاز کرده‌ است.
۲- زمانی که سوخت هسته‌ای ستاره‌ای به پایان می‌رسد، ستاره خاموش می‌شود. از آنجایی که حرارت ناگهان فروکش می‌کند و فشار تابشی یا تشعشعی به بیرون رانده می‌شوند، ستاره آغاز به انقباض می‌کند.
۳- ستاره‌ای مانند خورشید مسیر نابودی عجیبی را پشت‌سر می‌گذارد. نیروی گرانش با فروکش کردن گداز هسته‌ای، بر ستاره سلطه می‌یابد. مواد باقیمانده روی ستاره به سمت داخل فشرده شده و ستاره کوچکتر و کوچکتر می‌شود.
۴- پس از گذشت سالها در نهایت شگفتی خورشید نه تنها فشرده نمی شود بلکه لایه بیرونی آن متورم شده به بیرون فوران می‌کند و به ستاره غول‌پیکر سرخی تبدیل می‌شود و قطر خورشید با کاهش درجه حرارتش بزرگتر می‌شود و طی این مرحله، خورشید به اندازه‌ای بزرگ می‌شود که لایه خارجی آن تقریبا در موقعیتی قرار می‌گیرد که زمین قرار دارد.
۵- خورشید تا حداکثر بزرگی ممکن متورم خواهد‌ شد و حتی ممکن است عطارد، ونوس و زمین را در خود ببلعد و یا بقایای این سیاره‌ها را به بیرون براند. در این مرحله ابعاد خورشید ۱۵۰ بار بزرگتر از ابعاد کنونی‌اش خواهد‌ شد.
۶- در این مرحله نیز ستاره هنوز کاملا نمرده‌است. در هسته ستاره نیروی گرانش لایه‌های هیدروژن و هلیوم را به متراکم‌ترین حالت خود،‌ مرحله‌ای که گداخت هسته‌ای آغاز می‌شود، رسانده و این مواد برای مدت کوتاهی شعله‌ور می‌شوند. در این مرحله درخشش خورشید دو هزار و ۱۰۰ برابر بیشتر از حالت کنونی آن خواهد‌ شد.
۷- در حدود هفت تا هشت میلیارد سال دیگر خورشید در مرحله پایانی عمرش قرار خواهد‌ گرفت،‌مرحله‌ای دیدنی که نمایشی زیبا را در کهکشان راه شیری رقم خواهد‌ زد. بقایای ستاره به کوتوله‌ای سفید تبدیل خواهد‌ شد، بقایای پوسیده‌ای که کاملا سرد و به شدت متراکم هستند.
۸- نمایش بزرگ زمانی آغاز خواهد‌ شد که خورشید به یک سحابی سیاره‌ای تبدیل شود، مجموعه‌ای درخشان از توده‌های گازی که با سرعت‌های متفاوت به بیرون پرتاب می‌شوند و نمایشی از نورهای فلورسنت را برای ۵۰ هزار سال اجرا خواهد‌کرد.
۹- کربن در این فرایند یکی از اصلی‌ترین محصولات جانبی به‌ شمار می‌رود، کربن موجود در اتمسفر خورشید به سمت داخل حرکت کرده و هسته‌ای غنی از کربن را ایجاد خواهد‌ کرد. اما هسته دچار گداخت هسته‌ای نخواهد شد و در عوض لایه‌ای خارج از هسته آغاز به سوزاندن هلیوم می‌کند و لایه‌های خارجی‌تر ستاره را به فضای میان‌ستاره‌ای پرتاب می‌کند و به این شکل حباب‌هایی از مواد در اطراف ستاره ایجاد می‌شوند.
۱۰- آخرین شعله هلیومی غبار و گاز را با شتابی بالا به بیرون پرتاب کرده و با ایجاد برخورد‌هایی میان گلوله‌های پرسرعت و قدیمی‌تر مواد با توده‌های کند‌تر، سحابی سیاره‌ نما ایجاد می‌کند.
۱۱- اکنون سحابی سیاره‌ نما ویژگی‌های مخصوص به خود را شکل می‌دهد، کوتوله سفید آغاز به داغ شدن و یونیزه کردن گازهای اطرافش می‌کند و مانند لامپی فلورسنت می‌درخشد.
۱۲- ابر بادها و بادهای سریع ستاره با از هم پاشیده شدن گازهای اطرافش تعامل می کند و باعث، آشفتگی سحابی سیاره نما می شوند و آن را به شکل‌های مختلفی، کروی، تخم‌مرغی و یا بیضوی در می‌آورند.
۱۳- نوسان بادها ساختاری پیچیده و هاله مانند را ایجاد می‌کنند که هاله خارجی آن مرز سحابی و میانه خالی آن فضایی مملو از مواد درخشان را تشکیل می دهد.
۱۴- میدان‌های مغناطیسی نیز در شکل‌گیری سحابی سیاره‌ نما، آخرین فریادهای خورشید، نقش دارند. سحابی به تدریج ناپدید می‌شود و در همان نقطه که زمانی سیستم خورشیدی عظیمی با حضور سیاره‌ای مملو از تمدن و امید قرار داشت،‌به جز بقایای یک کوتوله سفید ناچیز چیزی دیگری باقی نخواهد ماند.
علم و دانش بشر در حال پیشرفت روز افزونه،نویسنده در مقدمه کتاب بعدی خود که در مورد خورشید است، بیان کرده که تنها در صورتی راضی شده نسخه جدید این کتاب را بازنویسی کند که ناشر تمامی نسخه های موجود در بازار (منظور همین کتابه)را جمع آوری کند.
با این وجود ترجمه های استاد احمد آرام برای ما فارسی زبانان با ارزش است.
جورج گاموف فیزیکدان معروف و یکی از افرادی است که پیش بینی موج اولیه بیگ بنگ را نمود و بعدها کشف شد. اما احمد آرام نیز مترجمی بس توانا است. واقعا دانلود این کتاب ها با این نویسندگان و مترجمین توانا نه برای خواندن بلکه ارزش آرشیو آن ده ها برابر است.
پ‍ی‍دای‍ش‌ و م‍رگ‌ خ‍ورش‍ی‍د
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک