رسته‌ها

س‍ی‍ری‌ در س‍ی‍ن‍م‍ای‌ ژاپ‍ن‌: ب‍رگ‍رف‍ت‍ه‌ از ف‍ی‍ل‍م‌ ژاپ‍ن‍ی‌

س‍ی‍ری‌ در س‍ی‍ن‍م‍ای‌ ژاپ‍ن‌: ب‍رگ‍رف‍ت‍ه‌ از ف‍ی‍ل‍م‌ ژاپ‍ن‍ی‌
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 31 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 31 رای
پرویز دوایی منتقد فیلم و نویسنده ایرانی، متولد 1314 تهران است. وی فارغ التحصیل دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در رشته زبان انگلیسی است و همین تسلط به زبان باعث شد که مترجم مقالات مختلف سینمایی و متن گفت وگو برای دوبله فیلمها باشد. با مجلات سینمایی مختلفی همکاری و به عنوان منتقد فیلم شهرت پیدا کرد. از مجلاتی که با آنها همکاری کرد می‌توان به سپید و سیاه،مجله فردوسی، رودکی، روشنفکر وسینما و نگین اشاره کرد. برای ماهنامه سینمایی فیلم هم گاهی بهاریه یا مقاله نوشته‌است.

آخرین مقاله اش را در ایران در سال ۱۳۵۳ در مجله سپید و سیاه با عنوان خداحافظ رفقا نوشت و برای یک دوره آموزشی به چکسلواکی رفت و ساکن پراگ شد.

او همچنین از پایه گذاران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کنار پرویز کلانتری، عباس کیارستمی، اکبر صادقی، نورالدین زرین کلک،سیروس طاهباز و خسرو سینایی است و مدتی هم دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان در سالهای ۵۰ و ۵۲ بود. درسال ۱۳۸۷ به مناسبت آخرین رونمایی از کتابش در خانه هنرمندان دوستانش در مورد او گفتند

احمد رضا احمدی از دوران دوستی اش با پرویز دوایی گفت که سرآغازش فیلم قیصر مسعود کیمیایی بود.

جمشید ارجمند دوایی را شاعری میداند که در قالب شهر فارسی شعر نمی‌گوید.

ابراهیم حقیقی هم نقد درست فیلم را مدیون پزویز دوایی میداند.

هوشنگ گلمکانی معتقد است که نسل گذشته او را با نقدهی سینمایی اش می‌شناسد و نسل امروز با داستانهایش.در سال ۱۳۹۰درسومین جشن جایزه کتاب سال سینمای ایران از پرویز دوایی تقدیر شد.کتابهایش لحنی نوستالژیک دارد و ریشه در خاطرات دوران کودکی و البته در ارتباط با سینماست. پرویز دوایی هم اکنون ساکن پراگ است و علاوه بر آثار ترجمه‌ای، تالیفی در زمینه سینما مجموعه داستانها و کتابهای دیگری را هم در کارنامه دارد.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
54
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
HeadBook
HeadBook
1392/02/19

کتاب‌های مرتبط

ایده‌هایی برای دُزدیدن
ایده‌هایی برای دُزدیدن
3.7 امتیاز
از 3 رای
نگاهی به سینمای سیاسی
نگاهی به سینمای سیاسی
4.5 امتیاز
از 30 رای
مفهوم فیلم
مفهوم فیلم
4.3 امتیاز
از 10 رای
نگاهی به سینمای پلیسی
نگاهی به سینمای پلیسی
4.5 امتیاز
از 28 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی س‍ی‍ری‌ در س‍ی‍ن‍م‍ای‌ ژاپ‍ن‌: ب‍رگ‍رف‍ت‍ه‌ از ف‍ی‍ل‍م‌ ژاپ‍ن‍ی‌

تعداد دیدگاه‌ها:
9
سینمای ژاپن سینمای غنی هستش... بزرگانی مثل یاساجیرو ازو(داستان توکیو)، کنجی میزوگوشی(افسانه ماه پریده رنگ)، آکیرا کوروساوا(راشامون)، ماساکی کوبایاشی (هاراگیری)
من با سینمای ژاپن آشنایی چندانی ندارم ولی تمام توصیفاتی که دوستان کردند رو به وضوح در مورد انیمه ها و انیمیشن های ساخت این کشور صادق میبینم. قدرت و نبوغشون در پردازش شخصیت ها و داستان و روایت اون واقعا منحصر به فرد و تحسین برانگیزه:x... توی صنعت انیمه میازاکی و ساتوشی کن جزء بهترین ها هستن و بی نظیرن در حدی که کارهای ساتوشی کن الهام بخش بعضی از مهمترین فیلم های هالیوود مثل inception هست، در کل صنعت انیمه همه خوبی های صنعت فیلمسازی ژاپن رو داره علاوه براینکه از جذابیت و عامه پسندی بیشتری برخورداره
کتاب با ارزشیه! البته برای دوران خودش که معمولا سواد سینمائی مردم خیلی پائین بود الان دیگه یه خورده ابتدائی به نظر میاد / به نظر من سینمای ژاپن بهد از روسیه در ردیف دومین کشور بزرگ در زمینه عرضه تولید انبوه شاهکارها قرار داره! فیلمسازانی که تعدادشون زیاده و از مهمترین اونا میشه از میزوگوشی، ازو کوروساوا و ناگیسا اوشیما نام برد / و هیچوقت به علت تعداد بالای شاهکار، نمیشه حتی ده تا فیلم برتر هم ازین کشور اسم برد. من اخیرا تعداد زیادی از کارهای ناگیسا اوشیما رو با عنوان "ترجمه از: پرسونا کسری" فارسی کردم دوستان عنایت داشته باشن این کار من تنها جهت عشق به سینماست و خوشحال میشم پذیرای نظرات شما باشم.
یکی از فیلمسازانی که منو برای زمانی طولانی درگیر خودش کرده بود( و البته الان هم واقعن خرابشم!) "یاسوجیرو اوزو" هست بویژه با فیلم مینیمالیستی "داستان توکیو".
این فیلم دگرگونی اساسی تو دکوپاژ کلاسیک و هالیوودی ایجاد کرد...
از پیروان یاسوجیرو اوزو (پدر سینمای مینیمال) میشه به "جیم جارموش" اشاره کرد که خودشو مرید اوزو میدونه.
اگه نگاهی به تاریخ سینمای جهان بندازیم، میبینیم بسیاری از غولهای فیلمسازی در ژاپن زاده شدن و زیست میکردن.
اعجوبه هایی چون: یاسوجیرو اوزو، اکیرا کوروساوا، کن ایچیکاوا، ناگیسا اوشیما(که متاسفانه به تازگی درگذشت)، هایائو میازاکی و... که هر کدوم سبک و شیوه ی تازه ای به سینما دادن و گاهی اصول و تئوری های فیلمسازی رو دگرگون کردن و تو سطح جهان پیروان بیشماری دارن.
از دیدن فیلم ریش قرمز هیچ وقت سیر نمیشم هر بار که میبینمش انگار دفه اوله واقعا اثر به یاد ماندنی هستش .
[quote='budah']از سینمای ژاپن کوروساوا چند فیلم دیدم و میازاکی استاد مسلم انیمیشن
[/quote]
در مورد کوروساوا که واقعا لفظ اسطوره برازنده شه...
اما به همه دوستان ،مخصوصا کسانی که علاقه مند به سینمای معناگرای ژاپن هستند، پیشنهاد میکنم بهیچوجه از سینمای "یاسوجیرو اوزو" نیز غافل نباشند...
از سینمای ژاپن کوروساوا چند فیلم دیدم و میازاکی استاد مسلم انیمیشن
در مورد کوروساوا راستشو بخواین دیگه الان یقین دارم کوروساوا فیلمسازی هست که آثارش به هیچ وجه و در هیچ زمانی کهنه نمی شوند و همیشه تازه به نظر میاد به عنوان مثال فیلم راشومون با وجود اینکه در دهه پنجاه ساخته شده اما به شدت چه در ساختار و چه در طرح داستانی مدرنه و لذت بخش یا فیلم قلعه پنهان هم کم و بیش همینطور به نظر می رسه مهمترین نقطه قوت اثر حاضر فیلمنامه دقیق و جذاب اونه که به راحتی در همون ابتدا شمارو درگیر خودش میکنه و تا انتها مشتاق نگه می داره کوروساوا اینجا با فرم خاص خودش از طمع انسان هایی صحبت می کند که برای طلا دست به هرکاری می زنند و البته در کنار آن مضامینی چون وفاداری و انسانیت هم طرح می شود توشیرو میفونه در نقش اصلی مثل همیشه عالی عمل میکنه و زیرکی و البته وفاداری شخصیت رو خوب منتقل میکنه موسیقی هم که شاهکاره و باید گوش بدید تا متوجه حرفم بشید
کلا ادم کار درستی هست میازاکی کلا در کارتون هاش خلاقیت میباره
در سینمای آسیا اگر فیلم های فلسفی ایران رو به حساب نیارم بترین فیلم هارو ژاپنی ها میسازند. من هنوزم وقتی که فیلم های آکیرا کوروساوا رو میبینم لذت میبرم مخصوصا وقتی که توشیرو میفونه (بهروز وثوق ژاپن) نقش اصلی باشه!
س‍ی‍ری‌ در س‍ی‍ن‍م‍ای‌ ژاپ‍ن‌: ب‍رگ‍رف‍ت‍ه‌ از ف‍ی‍ل‍م‌ ژاپ‍ن‍ی‌
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک