رسته‌ها
زندگی
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 23 رای
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 23 رای
فیلمنامه فیلم «زیستن (زندگی)» ،محصول 1952 ، ژاپن

آکیرا کوروساوا:
آکیرا کوروساوا در ۲۳ مارس ۱۹۱۰ در حومه توکیو به دنیا آمد. او آخرین فرزند خانواده‌ای پرجمعیت بود، اما وقتی کوروساوا به جوانی رسید، بیشتر اعضای خانواده به زیر چنگال مرگ رفته بودند و خانواده کوچک شده بود.
پدر کوروساوا مدیر دبیرستانی وابسته به ارتش ژاپن بود و با درایت و انضباطی سختگیرانه فرزندان خود را تربیت می‌کرد. پدر در عین حال به سینما علاقه‌مند بود و غالبا فرزندان خود را با خود به سینما می‌برد.
کوروساوا در ۱۷ سالگی خانه پدر را ترک گفت و به دنبال حرفهٔ نقاشی رفت. او در توکیو در محله تفریحات «شبانه»، با برادر بزرگترش هی‌گو همخانه شد. این برادر با عالم هنر محشور بود و زندگی بی‌قیدی داشت. در کنار او اکیرا با سینما و ادبیات و هنرهای نمایشی ژاپن آشنا شد.
هی‌گو در سالن‌های سینما «راوی» شده بود. در زمان سینمای صامت، یک «راوی» کنار اکران فیلم، رو به تماشاگران می‌ایستاد، ماجراها و گفتارهای فیلم را برای تماشاگران تعریف می‌کرد، تا آنها راحت‌تر داستان فیلم را دنبال کنند. با رشد فنی سینما و رواج فیلم‌های ناطق، این حرفه به خطر افتاد، و راویان سینماها بیکار شدند. هی‌گو از درد و غصه خودکشی کرد.
زمانی که کوروساوا به سن جوانی رسید، سه برادر او به کام مرگ فرو رفته بودند. پس از مرگ هی‌گو، کوروساوا نقاشی را رها کرد، به استودیوهای تولید فیلم رفت و تقاضای کار کرد. او را به عنوان دستیار کاجیرو یاماموتو، از فیلمسازان صاحب‌نام روزگار، به کار گرفتند.
کوروساوا فراوان مطالعه می‌کرد و ذوق ادبی داشت. او با نیرو و تلاشی خستگی‌ناپذیر به نوشتن فیلمنامه پرداخت و تا سال ۱۹۴۳ برای حدود ۵۰ فیلم سناریو نوشت.
کوروساوا رضایت تهیه‌کنندگان را جلب کرد و در سال ۱۹۴۳ موفق شد اولین فیلم خود را به نام «داستان جودو» کارگردانی کند. این فیلم او را به عنوان کارگردانی بااستعداد در سینمای ژاپن مطرح کرد. پس از جنگ و اشغال کشور توسط نیروهای آمریکایی، صنعت سینمای ژاپن دگرگون شد، اما کوروساوا توانست به کار خود ادامه داد.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
140
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
mohammad abedi
mohammad abedi
1392/03/29

کتاب‌های مرتبط

افسانه برهوت
افسانه برهوت
5 امتیاز
از 2 رای
آدم آدم است
آدم آدم است
4.5 امتیاز
از 491 رای
آخرش یه شب ماه میاد بیرون
آخرش یه شب ماه میاد بیرون
4.2 امتیاز
از 10 رای
عظمت و انحطاط شهر ماهاگونی
عظمت و انحطاط شهر ماهاگونی
4.3 امتیاز
از 28 رای
حمام آفتاب در تیمارستان
حمام آفتاب در تیمارستان
4.1 امتیاز
از 8 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی زندگی

تعداد دیدگاه‌ها:
3
برای اطلاعات بیشتر و کامل‌تر درباره این فیلم می‌توانید مقاله‌اش در ویکی‌پدیای فارسی را بخوانید:
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%86_%28%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85%29
فیلم بسیار زیبا و دیدنی است. از قله‌های سینمای انسان‌دوستانه ژاپن. متاسفم که در این 10 سال اخیر در کشور ما گرایش به فیلمهای ارزشمند و انسانی روز به روز کاهش یافته است. سلیقه سینمایی در ایران امروز واقعا تأسف‌برانگیز است.
ممنون از شما دوست عزیز بابت اشتراک این اثر ارزشمند از این اسطوره تکرار ناشدنی سینما. امیدوارم ازین به بعد، آثار بیشتری از این کارگردان بزرگ تاریخ سینما، توی سایت وزین کتابناک ببینیم.
زندگی
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک