رسته‌ها

ایران در اسناد آرشیو ملی بریتانیا

ایران در اسناد آرشیو ملی بریتانیا
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 35 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 35 رای
سال 1981 میلادی (11 دی 1359 تا 10 دی 1360 شمسی)، از جهات گوناگون، یکی از مهم‌ترین حساس‌ترین فرازهای تاریخ معاصر ایران است. کشمکش‌های داخلی، تغییرات ناگهانی در آرایش سیاسی در کشور و تبعات خشونت بار آن، آزادی گروگان‌های آمریکایی، پایان ماجرای اشغال سفارت سابق آمریکا در تهران و تبعات دنباله دار آن، ادامه و اوج گیری جنگ عراق علیه ایران و آغاز ناامیدی عراق بعثی و متحدانش از پیروزی در جنگ، مشکلات و محدودیت‌های نظامی و اقتصادی ناشی از جنگ و موانع فروش بین‌المللی نفت خام ایران و ادامه روابط سرد و گاه بحرانی ایران با اروپا از جمله فرازهای مهم آن سال بودند.
مجموعه ای که اکنون پیش روی شماست حاصل بررسی بیش از 20 هزار سند تازه آزاد شده و منتشر نشده از نهادهای مختلف دولتی بریتانیا، به خصوص دولت، وزارت خارجه و وزارت دفاع) درباره ایران است. نه مقالات این مجموعه و نه تقریبا هیچ یک از اسناد مورد بررسی واقع شده در این مجموعه در هیچ رسانه، نشریه، کتاب یا پژوهشی در جهان منتشر نشده و برای نخستین بار است که توسط نگارنده و روزنامه شرق منتشر می‌شوند. چنان که بارها گفته‌ام، انبوه پرونده‌ها و اسناد مورد استفاده واقع شده برای نگارش و انتشار این مجموعه، مانند همه اسناد دولتی و رسمی، از اشتباه، تحلیل نادرست و حتی غرض ورزی پدید آورندگان آن مبرا نبوده و ضمنا نباید آن‌ها را نفس تاریخ و تاریخ‌نگاری محض تلقی کرد. با این همه، مجموعه این مدارک می‌توانند منابع مهم و غیرقابل جایگزینی برای نگارش تاریخ معاصر ایران تلقی شوند.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
96
آپلود شده توسط:
farahang1
farahang1
1391/06/13

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی ایران در اسناد آرشیو ملی بریتانیا

تعداد دیدگاه‌ها:
3
تلخی دیگری از حقایق اتفاق افتاده،برگی دیگر از تاریخ و درسی برای آیندگان،شرمساری بر گناهکاران و ادامه بازی چرخ روزگار...
دوستان نکته ای درباره سندشناسی به شما عرض کنم یک جا هست سند تام است یک جا است که گزارشی از سند است این دو تو مناط متفاوت دارد.
یعنی انچه که در این اسناد است بخصوص درباره بختیار تام نیست. کمال نیست.
تا حدی مانند برخ یاز اسناد به اصطلاح لانه جاسوسی است. مثلا انجا امده که بارایهم یزدی با فلان سفیر دربراه ازدی در ایارن صحبت کرد. خیلی بارز نیست
جناب فرهنگ 1 ممنون از آپلود کتاب.:-)باید کتاب جالبی باشد.امیدوارم باز هم کتاب های آپلودی از شما ببینیم.
ایران در اسناد آرشیو ملی بریتانیا
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک