پنجاه و سه نفر
نویسنده:
بزرگ علوی
امتیاز دهید
گزارشی داستانوار از سید مجتبی بزرگ علوی (1282 – 1375) که در 1330 منتشر شد. نام کتاب به شمار کسانی اشاره دارد که در زمان رضاشاه به جرم عضویت و فعالیت در گروهی اشتراکی بازداشت و محاکمه و به محکومیتهای متفاوت زندانی شدند و در رأس آنان "تقی ارانی" جای داشت. بزرگ علوی، که خود یکی از پنجاه و سه نفر و به هنگام بازداشت معلم بوده ضمن روایت رویدادهای واقعی، با هنر نویسندگی داستانی شیرین و جذاب و خواندنی پدید آورده است. وی در سه فصل این کتاب به شرح احوال و حوادثی پرداخته که از زمان بازداشت تا لحظه آزادی در 25 شهریور 1320 شاهد آنها بوده است. سرتاسر کتاب پر است از شرح برخوردهای توهینآمیز و خشونتبار مأموران اداره سیاسی با دستگیرشدگان که تصویری از فضای مختنق دوران دیکتاتوری رضا شاه به دست میدهد نویسنده در وصف رفتار زندانبانان اظهار میدارد که آنچه در زندان تحملناپذیر بوده و هر روز و هر ساعت تکرار میشده و با همه عادی شدنش درون او و هم زنجیرانش را به شدت به درد میآورده، توهین بوده است. وی از دلگی و فساد مأموران که حتی از اخاذیهای ناچیز روی گردان نبودند، و بی سوادی برخی از اعضای دستگاه قضایی ماجراهایی جالب نقل میکند.
آپلود شده توسط:
hamid
1387/07/05
دیدگاههای کتاب الکترونیکی پنجاه و سه نفر
کسی خوابی دیده بود که عنقریب روز ظلم و ستمگری سپری خواهد شد و عدل و انصاف در ایران حکمفرما خواهد بود.
این مرد خواب خود را روی کاغذی نوشته و مسلمانان را دعوت کرده بود که از روی آن چند نسخه بردارند و بیاران و معتقدین بدین اسلام بدهند.
قریب دویصت نفر از کسانیکه این خوابنامه را خوانده بودند ، از شرق و غرب و شمال و جنوب کشور ، از دهات اطراف خوی و سلماس ، از آبادان و بوشهر و باجگیران ، بجرم " اقدام بر علیه امنیت کشور " دستگیر و محاکمه شدند.
مابین آنها بچه های ده تا دوازده ساله و پیرمردان هفتاد و هشتاد ساله بودند.
عده زیادی از اینها اصلا سواد خواندن و نوشتن نداشتند.
قریب سی نفر از این بیچارگان در زندان جان دادند.
این اولین کتابیه که دانلودش کردم تا بخونمش. امیدوارم کتاب خوبی از آب در بیاد...
برای ماندن نیاز به قهرمان بودن نیست. بلکه ادامه راهی است
شما با ماندن وتقدیم ماندگارها ،فرهنگ راعزیز وتاریخ را
عیان وبیان میکنید.درود ودو صد بدرود.