رسته‌ها

آران، نه آذربایجان ترک زبان، نه ترک

آران، نه آذربایجان ترک زبان، نه ترک
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 6 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 6 رای
\"آران\" یا \"اران\" نام باستانی سرزمینی است میان دریای مازندران و کشور ارمنستان که امروزه آن را با نام جمهوری آذربایجان می‌شناسیم. جمهوری آذربایجان نامی است که پس از سقوط رژیم تزاری در روسیه به این سرزمین اطلاق شد وگرنه در هیچ‌یک از آثار جغرافی‌نویسان و تاریخ‌نگاران و شاعران و سیاحان تا پیش از این زمان چنین نامی ذکر نگردیده است. پس از پایان جنگ جهانی اول (۱۹۱۸ م) زمزمه‌هایی بر سر پیوستن بخشی از خاک کشور ایران، یعنی آذربایجان، به جمهوری آذربایجان شنیده شد. نویسنده در کتاب حاضر، این گرایش‌های سیاسی را عامل نگارش اثر خویش می‌داند و می‌کوشد تا با جست‌وجو در منابع دست اول و ذکر پیشینه‌ی تاریخی منطقه‌ی اران، جعلی بودن نام جمهوری آذربایجان را ثابت کند. وی معتقد است صحبت کردن به زبان ترکی دلیلی بر ترک بودن مردم آن منطقه نیست بلکه این مساله بیش از آن که بحثی نژادی باشد، بحثی زبانی است، زیرا تنها زبان مردم این سرزمین در طول تاریخ تغییر یافته است. به همین دلیل یک بخش ازکتاب به چگونگی دگرگونی زبان پهلوی مردم آذربایجان به زبان ترکی اختصاص دارد. نویسنده نمونه‌هایی از زبان پهلوی مورد استفاده‌ی مردم آذربایجان را می‌آورد. هم‌چنین این تهمت توسط نویسنده رد می‌شود که فارس‌ها بر هم‌میهنان آذری خویش ستم کرده‌اند. نقد دیگر نویسنده بر هزلیاتی است که تحت عنوان لطیفه درباره‌ی هم‌میهنان آذری شکل گرفته است. سندی تاریخی از گویش آذری تبریز، متن آذری نقل از رساله‌ی روحی انارجانی و نقشه‌ای از جغرافیای ایران و اران مربوط به اوایل سده‌ی هجدهم، پایان‌بخش مطالب کتاب به شمار می‌روند.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
188
آپلود شده توسط:
Kandooo
Kandooo
1404/01/11
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی آران، نه آذربایجان ترک زبان، نه ترک

تعداد دیدگاه‌ها:
5
با عرض سلام به سایت محترم کتابناک و خوانندگان گرامی که در هر زمان و مکان این نظر را می خوانند . به نظر این جانب فارس ( پارس ) بودن و ترک ( آذری ) بودن و کرد یا بلوچ بودن و مانند آن ها ، به خودی خود هیچ امتیازی برای یک انسان به ارمغان نمی آورد . تمام این اقوام و طوائف و گروه ها ، جزء اقوام ایرانی محسوب می شوند و در مجموع مردم ایران را تشکیل می دهند . زبان فارسی به عنوان یکی از کهن ترین و شناخته شده ترین زبان های جهان که شاعران و دانشمندان و بزرگان بسیاری به این زبان سخن گفته اند و نوشته اند ، اهمیت خاص خودش را دارد و رشته وحدت میان تمام اقوام ایرانی است و سایر زبان ها یا لهجه های ایرانی از نظر اهمیت یا اعتبار در بعد از زبان فارسی قرار می گیرند . گذشته از آن فارسی زبان رسمی کشور ایران است و در جهان ایران با این زبان شناخته می شود . زبان آذری و یا ترکی تنها یکی از زبان های رایج در کشور است هرچه قدر هم تعداد افرادی که به این زبان سخن می گویند ، زیاد باشد باز دلیلی قابل قبول برای خود را جدا دانستن و خود را برتر از دیگران پنداشتن و اصطلاحا پان ترکیسم نمی شود . این گونه افکار اشتباه و خطا و غیر قابل قبول است ، همان گونه که هرگونه تجزیه طلبی به به بهانه آذری و ترک بودن و مانند آن ، نادرست و غلط است و باید اصلاح شود . یک شخص آذری و یا ترک ساکن در این سرزمین و مرز و بوم یعنی کشور ایران ، باید با خود بیندیشد که من یک ایرانی ترک هستم نه یک ترک ایرانی و سایر اقوام هم باید به همین گونه بیندیشند و عمل نمایند . و در آموزه ها و تعالیم اسلامی آمده است که حب الوطن من الایمان و چه سخن زیبا و پرمعنایی است و همچنین چه سخن پندآموزی است . خداحافظ و روز و شب بر شما خوش باد . روز ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ هجری شمسی ، شهرستان قم .
معرتونو شستشو بدید بیسواد.منابع اندازه موهای سرتون هست از هزاران سال قبل اذربایجان بود نمیتونید تاریخ رو تحریف کنید
آذرآبادگان گهواره ایران دوستی و میهن مداری بود و هست و خواهد بود، همان گونه که آران هم پاره تن ایران و بادکوبه و گنجه و دیگر شهرهای جدا شده از میهن همچنان ایرانی هستند و نه ترک! خود ترک پنداران! مغزتان را از جمود بیرون آورده و کمی به ریشه های ایرانی خود بیاندیشید!
چرا بعضی از ترک می ترسند و آن را جدا از ایران تعریف میکنند
اکثر سلسله های ایرانی ترک زبان بودند و در همه جای ایران ترک وجود دارد
چرا برخی خود ترک پندار از ریشه های ایرانی شان می ترسند؟! و چرا به زبان به معنای نژاد نگاه می کنند؟! و چرا حاضر به پذیرش تفاوت میان ترک و زبان ترکی نیستند؟!
آران، نه آذربایجان ترک زبان، نه ترک
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک