رسته‌ها
تاریخ تمدن اسلام و عرب
امتیاز دهید
5 / 3.2
با 15 رای
امتیاز دهید
5 / 3.2
با 15 رای
نقد و تحلیل از دو کتاب تاریخی: تاریخ تمدن اسلام نوشته جرجی زیدان و تاریخ تمدن عرب نوشته گوستاو لوبون فرانسوی

بدیهی است که سرگذشت اسلام و تمدن آن همراه با تجزیه و تحلیل‌ها همه‌جانبه علمی و تحقیقات تاریخی در کتاب «تاریخ تمدن عرب» که شاید کتابی است که در راه نشان دادن سیمای واقعی تمدن اسلام و شناخت چهره قوم عرب نوشته شده و نخستین گامی باشد که مؤلف آن گوستاو لوبون تمدن‌شناس و طبیعی‌دان، جامعه‌شناس و پزشک، محقق و مورخ و نویسنده بزرگ فرانسوی در تحقیقات عمیق خود پیرامون تمدن عرب پس از استقصاء تمدن‌های بشری برداشته، مطالعه می‌شود. اما اگر کسی بخواهد عمیق‌تر باشد و نزدیک‌تر بنگرد، باید به مطالعه کتاب «تاریخ تمدن اسلام» تألیف جرجی زیدان نویسنده مبتکر باید بپردازد و سودهای فراوانی از آن خواهد برداشت؛ زیرا با مطالعه معلوم می‌شود با وجود اینکه این مورخ نامی از قواعد و قوانین کلی اجتماع و انسان‌شناسی، در راه شناخت روابط جامعه اسلامی با جامعه درهم انسانی و رابطه میان دین و تمدن که یکی از مسائل جدی علوم انسانی است، فراوان کمک گرفته و در حساس‌ترین زمینه‌های گوناگون مسائل مربوط به تمدن اسلام و ملت عرب به بحث و گفتگو پرداخته است. هادی خاتمی بروجردی در این کتاب به نقد و بررسی این دو کتاب پرداخته است.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
422
آپلود شده توسط:
شازده
شازده
1399/02/22

کتاب‌های مرتبط

تقاریر نجد
تقاریر نجد
3.5 امتیاز
از 4 رای
تمدن اسلام و عرب
تمدن اسلام و عرب
4.5 امتیاز
از 55 رای
The Guilds of Ottoman Jerusalem
The Guilds of Ottoman Jerusalem
5 امتیاز
از 1 رای
طبقات ناصری - جلد 1
طبقات ناصری - جلد 1
4.8 امتیاز
از 26 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی تاریخ تمدن اسلام و عرب

تعداد دیدگاه‌ها:
65
سپربلوط عزیز اسم قراردادی که زمان رضا شاه بسته شد ۱۹۳۳ بود نه قرارداد الحاقی . خود تقی زاده که از امضا کنندگان این قرار داد بود بعدا خودش از امضای این قرارداد ابراز ندامت کرد .
برای روشن شدن موضع تقی زاده پیشنهاد میکنم کتاب بسیار ارزنده ای که جناب مهدی مجتهدی به نام تقی زاده روشنگری ها در مشروطیت ایران را مطالعه نمایید. تقی زاده در مجلس استیضاء ایشان نیز به صراحت گفتن قوه فعل واقع شدن و اگر او امضا نمیکرد با شناختی که از رضا شاه داشت مطمئنا از وزارت برکنار و با علم به سرانجام نزدیکان رضا شاه از جمله سردار اسعد بختیاری، وثوق الدوله، فروغی، علی اکبر داور و مدرس و... تنی چند چه بسا جان خود را بر سر این نافرمانی نیز می گذاشت.
بله ایشان خودشان پله های پیشرفت را طی کردند فقط ژنرال ایرون ساید انگلیسی نقش وسیله را بازی کرد:D . در داستان کودتای ۱۲۹۹ هم بعد از این که دولت کودتا شکست خورد انگلیسی ها تصمیم گرفتند یکی از عواملشان را فدای عامل دیگر بکنند. بعد هم بانفوذ در مجلس و تقلب در انتخابات عوامل خودشان را به مجلس آوردند تا شرایط را برای پادشاهی رضاخان فراهم کنند‌. همه این اقدامات برای نابودی روند دموکراسی در ایران بود . چون در یک دولت ملی نمی توانستند قرارداد الحاقی را با اندکی افزایش در سهم ایران به مدت ۶۰ سال تمدید کنند. حالا بگذریم از اروند رود که به عراقیها بخشید و دشت نا امید که به افغانیها بخشید. و دامنه های کوه آرارات که به ترکیه بخشید. کل هنرش هم ممنوعیت حجاب و عزاداری بود که به رشد افراطی گری انجامید. ارتش ابر قدرتش هم جز قتل عام‌مخالفان کارایی دیگری نداشته و در عرض چند ساعت تسلیم شد.
[quote='سپربلوط']رضاشاه را انگلیسی ها از ۱۲۹۶ به عنوان سرتیپ وارد فوج قزاق کردند. برای آینده‌ای که احتیاج به توضیح نیست نکته جالب این که مدرس را در تبعید عوامل ایشان خفه کردند و مصدق در دوران پادشاهی ایشان یا در حصر بود یا در زندان.[/quote]
بله روایت هست که قبل از آن بعنوان بنکدار یا فرش فروش زندگی می کرد!!!
محص اطلاع انورت از نوجوانی وارد ابوابجمعی نیروی قزاق شد و مرحله به مرحله با لیاقت خودش و بدون هیچ توصیه و پشتیبانی ترقی کرد.
بیشتر بخوان پسرجان!
[quote='سپربلوط']نمیدانم از کجای جمله بنده استنباط میشود گفته باشیم رضاشاه آن زمان وزیر جنگ بوده یا سیدضیا نخست وزیر [/quote]
طفلک بی گناه سفسطه گر! از این واضحتر نمی تونستی بگی. عین جمله خودت:
از اتفاق وزیر جنگ و سیدضیا که هر دو از طرفداراران انگلیس بودند طرفدار تصویب این قرارداد بودند وزیر جنگ اسمش فکر کنم رضا بود کدام رضا یادم نمیاد
بیشتر بخوان پسرجان!!
اگر تاریخ بلد نیستی و با اصول اولیه سفسطه هم بیگانه ای، حداقل نوشته ها و افاضات خودت رو یک نگاه بنداژ!!
اگر می خواهی به سفسطه مسلط بشی هم می تونی از مناظره های انتخاباتی معجزه هزاره شروع کنی.
[quote='سپربلوط'] نکته جالب این است که بعد از مخالفت مردم در شهریور ۱۲۹۸ با این قراداد و نطق آتشین مصدق و مدرس این قرار داد به شکست انجامید [/quote]
احسنت گویا سری به ویکی پدیا زدی. حالا تاریخ کودتای رضاخان رو + حکم وزارت جنگی ایشون و ریاست وزرایی سیدضیا رو هم یک جستجو بکن.
یک مدرک هم ارائه که از رضاخان حرف یا عملی در موافقت با قرارداد 1919 صادر شده باشه. آفرین
ضمناً باز هم میگم تاریخ بخون تا بدونی که سید ضیا رو همون رضاخان صدو چند روز بعد از کودتا گوشش رو گرفت و از سرحدات ایران بیرون کرد. در همان دوران سردار سپهی هم به حضور تمام انگیسیها از افسر و مستشار و... در نیروهای نظامی ایران پایان داد.
[quote='سپربلوط']این که رضاشاه وزیر جنگ بود و موافق قرارداد ۱۹۱۹ بود به همراه سیدضیا طباطبایی را عالم و آدم میدانند [/quote]
کمی در سفسطه خلاقیت به خرج بده پسرجان. اولاً وقتی میگی «رضاشاه» یعنی بعد از دوران وزارت جنگی ایشون بوده حداقل بگو رضاخان یا سردارسپه.
ثانیاً باز هم میگم: غائله تصویب و لغو قرارداد 1919 اصولاً قبل از کودتای سوم اسفند 1299 و ظهور رضاخان در عرصه سیاست ایران بود.
ثالثاً منظورت از عالم و آدم حتماً خودت و جان اسنو و گاندلف و hamed opeth و یکی دوتا پروفایل دیگه ان وگرنه هیچ کس از کس دیگه ای این حرف رو نشنیده.
برو شروع کن به مطالعه تا اینطوری گاف ندی که هیچ رقم نشه جمعش کرد.
[quote='سپربلوط']شما همون جشن ایرانی کشی پوریم را تبریک بگو.[/quote]
سفسطه گر ناشی آسمان ریسمان باف، من کجا و به کی جشن پوریم رو تبریک گفتم؟
البته می دونم منظورت تبریک این جشن توسط شاهزاده رضا پهلوی فرزند آخرین شاه ایران هست پس برای چندمین بار محض اطلاعت:
من طرفدار این شخص نیستم، سلطنت طلب نیستم، سخنگو و وکیل مدافع این خاندان هم نیستم. بنابراین اینکه شاهزاده رضا چه غلط یا کار صحیحی در گذشته و حال انجام داده، ارتباطی به من نداره.
من صرفاً مخالف تحریف حقیقت و تاریخ توام با لوده گری و نان به نرخ روزخوری هستم.
رضاشاه را انگلیسی ها از ۱۲۹۶ به عنوان سرتیپ وارد فوج قزاق کردند. برای آینده‌ای که احتیاج به توضیح نیست نکته جالب این که مدرس را در تبعید عوامل ایشان خفه کردند و مصدق در دوران پادشاهی ایشان یا در حصر بود یا در زندان.
نمیدانم از کجای جمله بنده استنباط میشود گفته باشیم رضاشاه آن زمان وزیر جنگ بوده یا سیدضیا نخست وزیر نکته جالب این است که بعد از مخالفت مردم در شهریور ۱۲۹۸ با این قراداد و نطق آتشین مصدق و مدرس این قرار داد به شکست انجامید در موافقت سیدضیا و رضاخان با این قراداد احتیاج به توضیح نیست. داداش این قالیچه خاندان پهلوی با این چی که آب شما قابل پاک کردن نیست. اب اقیانوس آرام هم جواب نمیده. نظرات بنده از صفحه یک تا آخر این کتاب هم قابل توجه دوستانی که بنده را میخواهند به خیلی جاها متصل کنند.
این که رضاشاه وزیر جنگ بود و موافق قرارداد ۱۹۱۹ بود به همراه سیدضیا طباطبایی را عالم و آدم میدانند . رضاشاه را انگلیسی ها آوردند تا روند دموکراسی در ایران را نابود کنند همان طور که با کودتای بیست و هشت مرداد یک دولت ملی و مخالف اجنبی را با دولت نوکر صفت زاهدی و هویدا ها جایگزین کردند . شما همون جشن ایرانی کشی پوریم را تبریک بگو.
[quote='سپربلوط']...یکی از دلایل دشمنی انگلیسی ها با احمدشاه همین مخالفت با قراداد ۱۹۱۹ بود از اتفاق وزیر جنگ و سیدضیا که هر دو از طرفداراران انگلیس بودند طرفدار تصویب این قرارداد بودند وزیر جنگ اسمش فکر کنم رضا بود کدام رضا یادم نمیاد ...[/quote]
واقعاً این روش تحریف واقعیت و تاریخ در روز روشن و با چاشنی لودگی، آدم رو یاد یک نفر می اندازه و اون کسی نیست بجز معجزه هزاره سوم.
جناب استاد که مدام به دیگران انگ بیسوادی سیاسی و تاریخی و... می زنی؛ یعنی اینقدر هم اطلاع نداری که غائله تصویب و لغو قرارداد 1919 قبل از کودتای رضاخان و وزارت ایشون بود؟!!! یعنی تا این حد؟!
قابل توجه جناب Khwanirath که افاضات این جماعت رو اظهارنظرهای اشتباه مردم عادی می دونه.
[quote='cenarius']
پروکروستس برای دادن جواز عبور از جاده ای که به آتن میرفت رهگذران را به خانه ی خویش میبرد و سه حالت رخ میداد، یا قد فرد اندازه ی تخت وی میبود
"...اگر قامت رهگذر کوتاه میبود آنگاه رهگذر را از سر و پای کش میکرد و کش میکرد تا قامتش با تخت برابر شود. در نتیجه کمر و کمرگاه رهگذر از هم جدا میشد و میمرد. او میخواست تا همه گان در قانن عدالت او همسان باشند...پروکروستس هیچگاه نمیخواست بیندیشد که تخت او نه تخت عدالت؛ بلکه تخت مرگ است"[/quote]
إِنَّ اللَّهَ لَا یَظْلِمُ النَّاسَ شَیْئًا وَلَکِنَّ النَّاسَ أَنْفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ-یونس ۴۴
خدا به هیچ وجه به مردم ستم نمى ‏کند لیکن مردم خود بر خویشتن ستم مى کنند
تاریخ تمدن اسلام و عرب
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک