فرزانه میلانی
(1947 م)
مشخصات:
نام واقعی:
تاریخ تولد:
1947/00/00 میلادی
تاریخ درگذشت:
محل تولد:
تهران
جنسیت:
زن
ژانر:
شاعر ، نویسنده و استاد ادبیات دانشگاه ویرجینیا
زندگینامه
فرزانه میلانی نویسنده و پژوهشگر ایرانی-آمریکایی و استاد ادبیات فارسی و مطالعات زنان در دانشگاه ویرجینیا است. خانم میلانی ریاست بخش زبانها و فرهنگهای خاورمیانه و آسیای جنوبی این دانشگاه را نیز به عهده دارد. وی شاعر و مترجم برجسته ای است که موفق به کسب جوایز متعدد و بورس تحصیلی از موسسه کارنگی و صندوق ملی مطالعات انسانی شده است. کتاب وی با نام “حجاب و قلم : پدیداری صدای زنان نویسنده ایرانی” که در سال ۱۹۹۲ نوشته شد بیش از شانزده بار تجدید چاپ شده است. آخرین کتاب وی با نام “قلم ها نه شمشیرها: زنان نویسنده ایرانی وجنبش آزادی” در مارس ۲۰۱۲ به چاپ رسید.
خانم میلانی در تهران متولد شد و پیش از مهاجرت به ایالات متحده به فراگیری زبان فرانسه مشغول شد. او در ایالات متحده، به تحصیلات دانشگاهی پرداخت و در سال ۱۹۷۰ با مدرک کارشناسی در رشته ادبیات زبان فرانسه از دانشگاه ایالتی کالفرنیا در شهر Hayward فارغ التحصیل شد. وی در سال ۱۹۷۹ موفق به کسب مدرک دکترا در رشته ادبیات مقابله ای از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در شهر لوس آنجلس شد و پس از یک دوره چهار ساله تدریس در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشکده اش، شروع به تدریس در دانشگاه ویرجینیا کرد.
بیشتر
آخرین دیدگاهها
فرزانه میلانی در سال 1326 در تهران زاده شد و پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران به ایالات متحده آمریکا رفت. وی در سال ۱۹۷۹ موفق به کسب مدرک دکترا در رشته ادبیات تطبیقی از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در لس آنجلس شد و پس از مدتی شروع به تدریس در دانشگاه ویرجینیا کرد او در سالهای ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ مدیریت انجمن مطالعات زنان خاور میانه در آمریکا را بر عهده داشت. کتاب او حجاب و قلم: پدیداری صدای زنان نویسنده ایرانی که در سال ۱۹۹۲ میلادی چاپ شد، بیش از شانزده بار تجدید چاپ شدهاست او همچنین شعر برخی از شاعران ایرانی را نیز از فارسی به انگلیسی برگردانده است، از جمله اشعار سیمین بهبهانی. میلانی بیش از صد مقاله پژوهشی به زبانهای فارسی و انگلیسی در کارنامه دارد و با مجله ایران شناسی همکاری مداوم داشتهاست..علاوه بر کتاب زندگی نامه فروغ فرخزاد نام دیگر آثار وی نین است:
قلمها نه شمشیرها: زنان نویسنده ایرانی وجنبش آزادی، انتشارات دانشگاه سیراکیوز، ۲۰۱۱
An Iranian Icarus: The Life and Poetry of Forugh Farrokhzad
The Gender of Modernity and Counter-Modernity in Iran
یک فنجان گناه: گزیدههایی از اشعار سیمین بهبهانی با همکاری کاوه صفا، انتشارات دانشگاه سیراکیوز، ۱۹۹۹
حجاب و قلم: پدیداری صدای زنان نویسنده ایرانی، انتشارات دانشگاه سیراکیوز، ۱۹۹۲
فروغ در آتش گلستان؛ اسناد منتشرنشده عشقی ممنوعه
بخشی از نامه عاشقانه فروغ فرخزاد به ابراهیم گلستان: «عزیزم. عزیزم. عزیزم. قربانت بروم. دوستت میدارم. دوستت میدارم. یک لحظه از مقابل چشمم دور نمیشوی. نفسم از یادت میگیرد و خونم در قلبم طغیان میکند. شاهی، دوستت دارم...»
پوران فرخزاد: اینکه زندگی یک شخص نظیر فروغ را علنی کنیم، بسیار زشت است.
ابراهیم گلستان: وقتی دو نفر مورد توجه اشخاص قرار میگیرند هیچ نوع حریم خصوصی ندارند.
فرزانه میلانی: وجوه اشتراک مهمی میان فرخزاد و گلستان وجود داشت: هیچ یک فرزند زمان خود نبودند، دستبهعصا راه نمیرفتند، در برابر تعدی و جهل و تعصب راه مماشات نمیگزیدند، عافیتجو و اهل تقیه ادبی نبودند، از رخوت و بیهودگی میگریختند، هر دو دریافت خاصی از عشق و عاشقی داشتند، شیفته زیبایی و کمالگرا بودند.