نصرت الله معینیان
(1300 هـ.خ)
سیاستمدار و روزنامه نگار
مشخصات:
نام واقعی:
نصرت الله معینیان
تاریخ تولد:
1300/00/00 خورشیدی
تاریخ درگذشت:
محل تولد:
اصفهان
جنسیت:
مرد
ژانر:
سیاست
زندگینامه
نصرت الله معینیان مدتی نیز رئیس دفتر مخصوص شاهنشاهی بود که در سال ۱۳۵۷ از ایران رفت. او در دهه ی ۱۳۳۰، به عنوان یکی از مخالفان جدی مصدق و از طرفداران شدید شاه شناخته می شد.
بیشتر
آخرین دیدگاهها
یکی از عوامل مهم مخرب در کودتای 28 مرداد "شبکه بدامن" است. این شبکه یکی از نخستین پروژههایی بود که در چارچوب همکاری اینتلیجنس سرویس و سازمان سیا بر مبنای امکانات غنی بومی سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا و بودجه کلان سیا آغاز شد و مسؤولیت آن به عهده شاپور ریپورتر قرار گرفت.
در تیم عملیات انتشاراتی و دروغپراکنی انگلیسیها در ایران دکتر زنر و خانم لمبتون قرارداشتند که بهویژه برای همکاری با «شرکت نفت ایران و انگلیس» از سوی سازمان مخفی اطلاعات بریتانیا به ایران اعزام شده بودند؛ و در تیم سیا، ریچارد کاتم مسوول جنگ روانی و جعل مدارک سیاسی در دوران جنبش ملی شدن صنعت نفت بود. عملیات بدامن بر دو محور متمرکز بود: عملیات نفوذی – سیاسی و عملیات تبلیغی – فرهنگی.
دومین پروژه مشترک بدامن عملیات تبلیغی – فرهنگی بود که گروه وسیعی از نویسندگان و روزنامه نگاران و روشنفکران دهها نشریه و روزنامه را در خدمت داشتند. از مهمترین اعضای شبکه مطبوعاتی و روشنفکری بدامن باید به: نصرت الله معینیان، دکتر مظفر بقائی کرمانی، علی جواهر کلام و ... اشاره کرد.
بخشی از کارکرد شبکه شاپور ریپورتر به جعلیات اختصاص داشت که بر محور بزرگ نمایی خطر کمونیسم استوار بود و بیشتر به منظور تحریک روحانیون ساده اندیش و غیر سیاسی و توده مردم علیه وضع موجود و جلب همدردی آنان با محمدرضا شاه به عنوان تضمین کننده کشور در مقابل سلطه کمونیسم به کار میرفت. یکی از ماهرانهترین و معروفترین جعلیات شاپور ریپورتر، خاطرات مجعول ابوالقاسم لاهوتی است. کتاب فوق توسط شاپورجی تقریر و توسط علی جواهر کلام تحریر شد و دو صفحه اول آن به خط عباس شاهنده نوشته شد و توسط چاپخانه فرمانداری تهران به چاپ رسید.
مارک گازیوروسکی در رابطه با شبکه مطبوعاتی «بدامن» که از سوی سازمان سیا در ایران ایجاد شده بود، چنین مینویسد:
«بدامن، یک برنامه تبلیغاتی و سیاسی بود که از طریق شبکهای به سرپرستی دو تن ایرانی با نامهای رمز «نرن» و «سیلی» اداره میشد و ظاهراً بودجه سالانهای معادل به یک میلیون دلار داشت. در بخش تبلیغات، «بدامن»، مقالات و کاریکاتورهای ضد کمونیستی تهیه و در اختیار جراید ایران میگذاشت. هم چنین پخش کتب و نشریاتی در انتقاد از اتحاد جماهیر شوروی و حزب توده ایران و شایعه پراکنی و غیره را انجام میداد. بخش عملیات که به اصطلاح «سیاه» نام داشت، در جهت رو گردانی ایرانیان از حزب توده ایران، وسیله گروههای مزدور خیابانی، برای درهم ریختن تظاهرات توده ایها و کمکهای مالی به سازمانهای راست گرای ضد کمونیست، مانند احزاب «سومکا» و «پان ایرانیسم» که پیوسته در خیابانهای تهران با دستجات تودهای زد و خورد میکردند، رهبری میشد.»
منبع: وبگاه شهبازی”پنهانکاری انگلیسی“ و اسرار دو کودتای ۳ اسفند ۱۲۹۹ و ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ —کانونهای استعماری، کودتای ۱۲۹۹ و صعود سلطنت پهلوی —- ظهور و سقوط سلطنت پهلوی - (جلد دوم، ص ۱۷۸ تا ۱۸۶)
معرفی کتاب کودتا اثر کرمیت روزولت
«کودتا» خاطرات کرومیت روزولت، نوه تئودور روزولت ششمین رئیس جمهور ایالات متحده از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ ایران است.
کرومیت روزولت که طراح اصلی کودتای ۲۸ مرداد است، تحصیلاتش را در دانشگاه هاروارد با درجه دکترای تاریخ به پایان رساند و سپس به عنوان دانشیار تاریخ به تدریس پرداخت. او در سال ۱۹۴۱ درحالی که ۲۵ ساله بود به دستور اولین سازمان اطلاعاتی آمریکا مامور تحقیق درباره ایران شد و این کار سرگذشتش را با تاریخ معاصر ایران پیوند زد. هنگامی که روزولت پس از خدمات بسیار در سازمان سیا در ۱۶ تیر ۳۲ برای رهبری کودتای ۲۸ مرداد وارد ایران شد، ۱۲ سال تجربه پژوهش در مسایل کشورمان را داشت. او با نقش خود در عملیات ۲۸ مرداد، محمد رضا پهلوی را برای همیشه مدیون خود کرد. پس از کودتا هم پیوند روزولت با ایران قطع نشد، بلکه ابعادی دیگر یافت. او در سالهای ۱۹۶۴تا ۱۹۷۹ دلال معتبر معاملات اسلحه امریکا با ایران بود. روزولت در معامله یک میلیارد دلاری خرید هواپیماهای F-5 با کمپانی گرومن نیز نقش داشت. بدین سان کرمیت روزولت پاداش خود را از محمد رضا پهلوی دریافت کرد.
بعد از انقلاب دوستان سلطنت طلب به کرملیت روزولت پیشنهاد دادند یک میلیارد دلار بگیر یک بار دیگر برامون کودتا کن البته کرملیت روزولت با هوش تر از اینها بود میدانست این دفعه دارند خر داغ میکنند. و زیر بار نرفت.