جعفر خمامیزاده
(1299 - 1393 هـ.خ)
مورخ، مترجم، نویسنده و مترجم
مشخصات:
نام واقعی:
جعفر خمامیزاده
تاریخ تولد:
1299/0/0 خورشیدی
تاریخ درگذشت:
1393/6/9 خورشیدی (94 سالگی)
محل تولد:
رشت
جنسیت:
مرد
ژانر:
تاریخ و گبلان شناسی
زندگینامه
در سال ۱۳۳۰ش از دانشسرای عالی در رشته تاریخ و جغرافیا فارغالتحصیل گردید و برای انجام دادن تعهّد دبیری، به رشت منتقل گردید.
پس از دو سال تدریس در گروه فرهنگی آریا، به عنوان عضو هیئت مدیره انتخاب شد و سپس به ریاست دبیرستان ملی بوعلی سینا که این گروه بنیان نهاده بود برگزیده شد.
در سال ۱۳۴۸ش که مدرسه عالی بازرگانی (اولین مدرسه عالی استان گیلان) در رشت دایر گردید، از طرف دکتر جهانگیر صوفی، رئیس آن مدرسه عالی، به همکاری دعوت و در نتیجه، از آموزش و پرورش، بازنشسته شد.
در مدرسه عالی بازرگانی، با عنوان رئیس امور دانشجویان مشغول گردید و بعد از گذشت چند سال، طبق دعوت استاندار وقت گیلان، به ریاست اداره پیکار با بیسوادی برگزیده شد و با توجه به نظارت دقیقی که بر کار پیکارگران با بیسوادی داشت، موفقیتهائی فراوان در پیکار با جهل و بیسوادی به دست آورد که بر افتخارات فرهنگی ایشان افزوده شد.
ایشان در سال ۱۳۵۷ش از اداره پیکار با بیسوادی کنارهگیری کرده و به کارهای پژوهشی و فرهنگی پرداخت.
وی به گفته خود، از سال ۱۳۱۵ش از کتابخانه ملی رشت استفاده میکرد و بعدها عضو پیوسته کتابخانه و یکسال نیز عضو هیئت مدیره کتابخانه شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان عضو هیئت امناء و نایب رئیس جمعیت نشر فرهنگ گیلان بود و در سال ۱۳۸۲ش، طبق ابلاغ حضرت آیتالله قربانی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه رشت، به ریاست جمعیت نشر فرهنگ گیلان منصوب شد.
ولی بعد از مدتی دیگر هیچگونه همکاری با کتابخانه ملی رشت ندارشت. او تا آخر عمر، عضو هیات مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گیلان و عضو بنیاد فرهنگ گیلان است.
در ۲۶ آذر ۱۳۸۲ مجلس نکوداشتی «جهت ارج گذاشتن به بیش از ۶۰ سال خدمات صادقانه فرهنگی و علمی» توسط عدهای از همفکرانش و با حمایت مالی دانشگاه گیلان در همین دانشگاه برگزار شد.
همچنین با تصویب شورای آموزش و پرورش استان، دبیرستانی در رشت به نام «دبیرستان دخترانه استاد جعفر خمامی زاده» تاسیس و در اول مهر ۱۳۸۳ با حضور استاندار و جمعی از همفکران دانشگاهیاش افتتاح گردید.
بیشتر
آخرین دیدگاهها