اردشیر آذرگشسب
(1284 - 1375 هـ.خ)
موبد و پژوهشگر متون سنتی مزدیسنا و نویسنده
مشخصات:
نام واقعی:
فیروز آذرگشسب - اردشیر موبد هرمزدیار
تاریخ تولد:
1284/00/00 خورشیدی
تاریخ درگذشت:
1375/00/00 خورشیدی (91 سالگی)
محل تولد:
یزد
جنسیت:
مرد
ژانر:
آئین زرتشت
زندگینامه
اردشیر آذرگشسب یکی از چهرههای برجسته جامعه زرتشتی بود که تاثیر زیادی بر سازماندهی نهادهای مذهبی، اجتماعی و فرهنگی گذاشت. او از بنیانگذاران کانون مزدیسنان یزد بود و نقشی اساسی در شکلگیری این نهاد داشت که بیشتر اعضای آن از فرهیختگان جامعه زرتشتی بودند.
پس از مهاجرت به تهران، آذرگشسب پایهگذار انجمن موبدان تهران شد و با همراهی چهرههای برجسته زرتشتی، این انجمن را در سال ۱۳۳۰ تاسیس کرد. او علاوه بر فعالیتهای مذهبی، عضو هیئت مدیره انجمن زرتشتیان تهران نیز بود و نقش کلیدی در تصمیمگیریهای اجتماعی جامعه ایفا کرد.
در کنار مدیریت مذهبی، آذرگشسب آثار متعددی درباره آیینها و رسوم زرتشتی منتشر کرد، از جمله خُرده اوستا، آیین سدرهپوشی زرتشتیان، آیین زناشویی زرتشتیان و اندرزنامههای پهلوی. پس از استقبال گسترده از این آثار، او کتابهای دیگری در حوزه فرهنگ زرتشتی تالیف کرد، از جمله آیین کفن و دفن زرتشتیان، آیین برگزاری جشنهای ایران باستان و مراسم مذهبی و آداب زرتشتیان.
پس از انقلاب، بار دیگر به سمت ریاست انجمن موبدان تهران انتخاب شد و تا پایان عمر، در این سمت باقی ماند. آخرین اقدام اجتماعی مهم او، نقشآفرینی در ششمین دوره کنگره جهانی زرتشتیان بود که تاثیر قابلتوجهی بر این جامعه داشت.
بیشتر
آخرین دیدگاهها