رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

مجموعه رسائل و مقالات فلسفی: عربی و فارسی

مجموعه رسائل و مقالات فلسفی: عربی و فارسی
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 9 رای
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 9 رای
مجموعه رسائل و مقالات فلسفی علامه رفیعی قزوینی، مجموعه‌ای است از نوشته‌های فلسفی میرزا ابوالحسن رفیعی قزوینی که توسط غلامحسین رضانژاد، گردآوری شده است. کتاب با مقدمه گردآورند آغاز شده و مطالب دربردارنده مجموعا بیست‎ویک مقاله و رساله می‌باشد.
در مقدمه، ضمن ارائه شرح‎ حال مفصلی از نویسنده، به توضیح و تشریح رسائل و مقالات کتاب پرداخته شده است.

به‌عنوان آشنایی با این مجموعه، به معرفی برخی از رسائل و مقالات، پرداخته خواهد شد:

«مسئله معاد»:
نویسنده در این رساله، پس از نقل مشارب و مسالک مختلف در مسئله معاد، به نقل نظریه مختار خود پرداخته، می‌گوید: روح پس از مفارقت از بدن، به بدن برزخی (مثالی) تعلق گرفته و ماده عنصری و دنیوی بدن، پس از طی مراتب کمال و ارتقا به حدی می‌رسد که لیاقت ساختمان بدن اخروی را دارا شده و در حقیقت روح با همان بدن مثالی و برزخی به بدن اخروی که نتیجه حرکت جوهری و ارتقای اجزای بدن دنیوی است، تعلق می‎گیرد و اشکال یک روح و دو بدن - ‎یکی بدن مثالی برزخی و دیگری بدن مترقی اخروی - ‎پدید نمی‌آید؛ زیرا این دو بدن در طول یکدیگرند و نه در عرض هم تا اشکال وارد باشد و بالاخره این بدن برزخی مطابق با ملکات و کمالات و اخلاق و صفات روح بوده و بدن‏ خاکی دنیوی هم، مطابق با هیئت و شکل بدن مثالی برزخی می‌باشد. این نظریه، اگرچه تکامل‏یافته نظریات غیاث‎الدین منصور دشتکی و آقا علی مدرس تهرانی است و با اعتقادات شرعی و مفاد آیات و احادیث و اخبار معاد مطابقت دارد، از حیث عقلی و حکمی کمتر از دو نظریه پیشین مورد خدشه و صدمه ورود اشکالات است و به‍‌هرحال تاکنون کسی از فلاسفه و حکمای گذشته و حال، موفق به طرح پیشنهاد نظریه‏‌ای جامع و کامل نشده، که هم با قواعد عقلی و حکمی سازوار افتد و هم بر وفق شریعت حقه باشد. این فقیر نظریه صدرالمتالهین را با دقتی که در پیرامون آن نموده و با مشارب دیگر تطبیق کرده‌‏ام، مغایر با هیچ‎یک از آیات و احادیث و اخبار نیافتم؛ زیرا از ظواهر آیات معاد، لزوم مادی بودن بدن اخروی مستفاد نیست؛ اگرچه صورت جسمی آن غیر قابل انکار است و جسم بودن هم تنها به ماده نمی‌باشد و صورت کمالی و دارای فعلیت جسم دنیوی هم، بدن شمرده می‌شود و عود روح در آن با آیات الهی مغایرتی ندارد.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
sham0
sham0
1398/06/26
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی مجموعه رسائل و مقالات فلسفی: عربی و فارسی

تعداد دیدگاه‌ها:
0
دیدگاهی درج نشده؛ شما نخستین نگارنده باشید.
مجموعه رسائل و مقالات فلسفی: عربی و فارسی
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک