رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

انقلاب اسلامی و وضع کنونی عالم

انقلاب اسلامی و وضع کنونی عالم
امتیاز دهید
5 / 3
با 7 رای
امتیاز دهید
5 / 3
با 7 رای
این کتاب اولین بار در سال 1361 به چاپ رسیده است. اکنون چاپ دوم آن علی رغم میل باطنی نویسنده روانه بازار شده است. نویسنده در مقدمه ای جذاب و سنگین آورده است: ... پس اینکه گفتیم انقلاب اسلامی، تاریخی است، مراد از تاریخ چه بود و تاریخی بودن یعنی چه؟ گفتیم که هر انقلابی آغازی دارد. این آغاز، زمانی و تاریخی است. اما مقصود این نیست که بگوییم در فلان روز از فلان ماه در سال فلان آغاز شده است. آغاز انقلاب با دگرگونی قلب ها و چشم ها است و وقت و تاریخ این دگرگونی را با محاسبه نمی توان تعیین کرد. این وقت را همگان یکسان ادراک نمی کنند و نکرده اند و هر کس که آن را اصلا ادراک نکرده است نمی داند که انقلاب چیست زیرا انقلاب، انقلاب تاریخی است. کسی که وقت را نشناسد انقلاب را هم نمی شناسد اما این ندانستن و نشناختن مثل دیگر ندانستن ها نیست. بسیاری کسان بسیاری مسائل علمی را نمی دانند و از این بابت بر ایشان باسی نیست ولی بیگانگی با تاریخ، صرف ندانستن نیست، بلکه به بهرگی و بی بهرگی و حرمان و بی چیزی و بی خردی هم از لوازم آن است، زیرا با وقت و در وقت بهره ها داده می شود و آنکه وقت ندارد و وقت را نمی شناسد، نصیبی جز حرمان ندارد. آنچه در علوم اجتماعی به نام عوامل و شرایط تاریخی و اجتماعی گفته می شود نه فقط در یک انقلاب دخیل و موثر نیست بلکه وقت آن را می پوشاند و ادراک آن را مشکل می سازد. آیا میان آنچه شرائط و عوامل تاریخی و اجتماعی خوانده می شود و انقلابی که در آن شرایط واقع می شود، هیچ نسبتی نیست؟ چرا نسبتی روشن هست و آن اینکه انقلاب بر هم زننده آن شرایط است و اوضاعی را که در حکم پوسته و قشر متصلب تاریخ گذشته در آمده است، نفی و رفع می کند. یعنی با گشایش افق جدید و با فرا رسیدن وقت و آغاز عهد تازه، قوت و تاثیر و منشائیت اثر چیزهایی که به تاریخ گذشته تعلق دارد، کم می شود. اگر انقلاب، انقلاب حقیقی باشد عین آغاز عهد تازه یا تجدید عهد از یاد رفته و پوشیده است و اینکه گفته شد انقلاب تاریخی است مراد همی معنی بود. یعنی انقلاب یک امر اتفاقی نیست؛ آن را نتیجه مکانیک حوادث سابق هم نمی توان دانست بلکه گشایش افق و زمان جدید در بحبوحه سرگردانی پایان یک عهد و در سیاهی غروب آن است. کسانی که این وقت را در نمی یابند بی وقت عمر می گذرانند و قول و فعلشان بی وقت است هر چند که مطابقت تام با آداب و رسوم جاری داشته باشد و از جهت اجتماعی آن را بیجا و بی موقع ندانند . درک نکردن انقلاب اعم از اینکه با آن موافقت یا مخالفت کنند آثار و نتایج سوء دارد و مایه ابتلائات بزرگ می شود. در ایام و اوقاتی که ایام الله یا اوقات انقلاب است کسانی که اهل خدا و مرد انقلاب نیستند غریب و بیگانه اند. آنها وقت خوش ندارند و شاید بتوان گفت که بدبختند زیرا، باید عمرشان صرف گذران معیشت باشد و نگران امر معاش باشند یا به کارهای بیخردانه بپردازند. انقلاب را کسی می شناسد و به آن خدمت می کند که وقت آغاز آن را دریافته باشد...

مجموعه مقالات دکتر داوری در این اثر در هشت فصل با این عناوین سامان یافته اند:
روشنفکری و روشنفکران ‎/ عقل سیاسی‎/ رهبری در مشروطیت و انقلاب اسلامی‎/ فلسفه و انقلاب‎/ انقلاب اسلامی و برخی مسائل جهانی‎/ امپریالیسم (استکبار دوره جدید)‎/ انقلاب اسلامی‎/ انقلاب ایران، انقلاب اسلامی است.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
arashsiroos
arashsiroos
1398/01/14
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی انقلاب اسلامی و وضع کنونی عالم

تعداد دیدگاه‌ها:
3
« ... اون عزیزانی که در اول انقلاب به امید اصلاح و بهتر شدن شرایط زندگیشون به زعمای انقلاب دل بسته بودند اگر آثار تئوریسین های انقلاب رو مطالعه کرده بودندمتوجه میشدن چه روزهایی در انتطار مردم ایران خواهد بود . » رضا داوری اردکانی از تئوریسین های انقلاب بود یا از ایدئولوگ های احیای سلطنت در قالب جدید ؟!
دوستی می گفت: هیچ کتابی به اندازه قلعه حیوانات اروول مسیر و سرنوشت انقلاب(ها) را توصیف نکرده باشه. در مورد ایران هم قصه همونه".
" در ایام و اوقاتی که ایام الله یا اوقات انقلاب است کسانی که اهل خدا و مرد انقلاب نیستند غریب و بیگانه اند. آنها وقت خوش ندارند و شاید بتوان گفت که بدبختند زیرا، باید عمرشان صرف گذران معیشت باشد و نگران امر معاش باشند یا به کارهای بیخردانه بپردازند. انقلاب را کسی می شناسد و به آن خدمت می کند که وقت آغاز آن را دریافته باشد..."
این بابا همون سال 61 اشاره کرده بود که زعمای انقلاب نیازی به نگرانی برای معاش ندارند چون به انقلاب خدمت کردند و الان از سفره ش سهم دارند. الان میبینیم که تا هفت پشت هم دغدغه روزی ندارند و به کارهای خردمندانه در آمریکا و کانادا و دوبی مشغولند. اون عزیزانی که در اول انقلاب به امید اصلاح و بهتر شدن شرایط زندگیشون به زعمای انقلاب دل بسته بودند اگر آثار تئوریسین های انقلاب رو مطالعه کرده بودندمتوجه میشدن چه روزهایی در انتطار مردم ایران خواهد بود...
انقلاب اسلامی و وضع کنونی عالم
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک