آدم از نظر قرآن - جلد 1
نویسنده:
سید محمدجواد موسوی غروی
مترجم:
سید علی اصغر غروی
امتیاز دهید
اين کتاب، منظري است نو در فهم عقلي و استدلالي قرآن. در فصل اول کتاب که «نماي گفتار» نام گرفته است، صنايع لفظي و زباني تبيين گشته و نشان داده شده است که درک متن بدون توجه به لطائف زباني ممکن نيست واگر ظاهر گفتار را بدون توجه به حقيقت و مجاز، تشبيه و استعاره، تمثيل، کنايه و... معيار قرار دهيم مراد گوينده براي ما آشکار نخواهد شد. در فصل دوم که «روح گفتار» نام گرفته، نشان داده شده است که آن صنايع لفظي و زباني چگونه به تبيين معناي متن کمک مينمايد. مباحثي هم چون: «گفتار تکويني، عرض تکويني، ايمان ظاهري و لفظي، سجود، تسبيح» و نظاير آن در اين فصل تبيين شده است. آيات خلقت آدم در قرآن نيز مورد بحث و تدقيق واقع شده است.
آپلود شده توسط:
Khwanirath
1396/03/16
دیدگاههای کتاب الکترونیکی آدم از نظر قرآن - جلد 1
در قرآن کریم، هر یک از کلمات اسلام و ایمان به دو معنی آمده است:
اسلام لسانیِ اقراری و اسلامِ حقیقیِ قلبی
و
ایمان ظاهریِ لفظی و ایمان صحیح عملی
آدم از نظر قرآن جلد اول صفحه 155 نوشته آیتالله فقید سید محمد جواد موسوی غروی اصفهانی ترجمه علی اصغر غروی اصفهانی
مع الاسف این روش در علوم دینی کمتر جامه ی تحقق پوشیده و بیشتر کتاب ها را از نقل اقوال و قیل و قال و نزاع و جدال و تمسک به مغالطات که مخالف عقل سلیم و کتاب حکیم است، مملو ساختهاند و راه ضلال و اضلال را در نوشتههای خود پیموده اند و بر لغزش و خطا و انحراف و اشتباه خود استوار مانده، بافته و تافته ی افکار و آراء خود را درست دانسته و سخن برحق دیگران را خلاف حق و حقیقت تلقی نموده اند.
آدم از نظر قرآن جلد اول صفحه 135 نوشته آیتالله فقید سید محمد جواد موسوی غروی اصفهانی ترجمه علی اصغر غروی اصفهانی
http://mguitar.persianblog.ir/tag/%D8%A2%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87_%D8%BA%D8%B1%D9%88%DB%8C
عجیبتر آنکه امیال نفسانی و اغراض فاسد خود را که مخالف هدف دین و ناقض غرض آنست، منافی ایمان و تقوی نمی دانند. میل و هوای نفس خود را اصل و ملاک گرفته و احکام دین را که برخلاف میل آنهاست، با تاویلات بی اساس و مضحک و دستاویزهای متناقض، از کار می اندازند، و آنها را با مقاصد خود وفق داده، بلکه با اوهام و خرافاتشان تطبیق می کنند.
چنین روشی علاوه بر اینکه نتیجهی دین را معکوس مینماید، آن را در نظر دیگران بی ارج و بها، و بی فایده و ثمر، بلکه مضر و مخل نظام جلوه میدهد.
...
به همین منوال در هر مرحلهای، هوی و شهوت را بر مقررات دین تحکیم نموده اوامر و نواهی خدا را عاطل و باطل میسازند.
ربا را معامله، رشوه را هدیه و حقالجُعاله، احتکار و گران فروشی را حق و مالکیت و ... میدانند و همهی آیات قرآن و سخنان رسول اکرم صلی الله علیه و آله را درباره نهی از غِش و تدلیس و تزویر، عموما و خصوصا، چون مخالف میل آنهاست، نشنیده انگاشته و یا تاویل میکنند.
از همهی اینها عجیب تر آنکه اینان گمان میبرند با این عقیده و عمل، میتوانند جامعهی خود را غنی و نیرومند و شریف و ارجمند سازند، بلکه جهانی را به صلاح آورند، با آنکه خود نیز مثل بی دینان، زهر قاتل و درد بیدرمان بشرند.
آدم از نظر قرآن جلد اول صفحه 62 نوشته آیتالله فقید سید محمد جواد موسوی غروی اصفهانی ترجمه علی اصغر غروی اصفهانی