رسته‌ها
از تهران تا استالین آباد
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 27 رای
نویسنده:
درباره:
استالین
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 27 رای
این کتاب یادمانده‌های محمد تربتی از پنجاه سال فعالیت سیاسی، در درون و بیرون از حزب توده‌ی ایران است. او در سال ۱۳۲۲ به آن پیوست. پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به زندگی مخفی روی آورد و چندی با خسرو روزبه و دکتر مرتضی یزدی در پناه‌گاه‌های حزبی زیست.
در سال ۱۳۳۴ به شوروی گریخت. در عشق‌آباد و دوشنبه و مسکو زندگی کرد و در سال ۱۳۳۶ به پراگ رفت. در آنجا فعالیت حزبی را از سر گرفت. در پلنوم هفتم حزب شرکت داشت. پس از پلنوم یازدهم در سال ۱۳۴۴ از حزب توده سرخورد و بیش از پیش به آموزش دانشگاهی روی آورد. در سال ۱۳۴۵ از آکادمی علوم فارغ التحصیل شد و به عنوان پژوهشگر به استخدام انستیتوی اقتصاد پراگ درآمد.
در «بهار پراگ»، با اصلاح طلبان حزبی سمت‌گیری کرد و پس از سرکوبی آن جنبش آزادی‌خواهانه، از حزب توده ایران و حزب کمونیست چکسلواکی کناره گرفت. پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ به ایران آمد، اما استبداد دینی را برنتابید و زود به چکسلواکی بازگشت. یادمانده‌ها‌ی محمد تربتی یکی از مستندترین یادمانده‌های‌ست که اعضای ساده‌ی حزب توده در مهاجرت نوشته‌اند.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
199
آپلود شده توسط:
hanieh
hanieh
1395/10/24

کتاب‌های مرتبط

مردی که از تاریخ آمد
مردی که از تاریخ آمد
4 امتیاز
از 32 رای
کتاب سال ۱۳۵۸
کتاب سال ۱۳۵۸
4.5 امتیاز
از 4 رای
چای گپ و سیاست
چای گپ و سیاست
4.6 امتیاز
از 15 رای
فهرست اسناد کتابخانه مجلس
فهرست اسناد کتابخانه مجلس
4.3 امتیاز
از 26 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی از تهران تا استالین آباد

تعداد دیدگاه‌ها:
1
با سلام. منظور شما را از استبداد دینی بعد از سال 57 نفهمیدم. کمونیستها و حزب توده پس از انقلاب اسلامی دقیقا نابودی انقلاب اسلامی را نشانه گرفته بودند. دفاع از انقلاب و خواسته های شهیدان و مردم مسلمان استبداد دینی است؟!!
از تهران تا استالین آباد
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک