رسته‌ها

درباره جنبش دموکراتیک ملی در آذربایجان

درباره جنبش دموکراتیک ملی در آذربایجان
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 26 رای
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 26 رای
✔️فرقه دموکرات آذربایجان نام حزبی سیاسی است که در ۱۲ شهریور ۱۳۲۴ در تبریز، سه ماه پس از فرمان محرمانه دفتر سیاسی کمیته مرکزی اتحاد شوروی در تبریز اعلام موجودیت نمود. این حزب با انتشار بیانیه‌ای ۱۲ ماده‌ای به زبانهای ترکی و فارسی به رهبری جعفر پیشه‌وری و همراهی چندین فعال سیاسی آذربایجانی دیگر تشکیل شد. اختیارات گسترده‌تر محلی از لحاظ اداری، تدریس زبان ترکی در مدارس در کنار زبان فارسی و اصلاحات ارضی و اقتصادی از جمله مهمترین خواسته‌هایی بود که در توضیح اهداف و خواسته‌های این تشکل جدید سیاسی عنوان شده بود. ماجرای تاسیس و نابودی حکومت خودمختار آذربایجان توسط فرقه به بحران ایران که یکی از سرآغازهای جنگ سرد بود معروف است. تاسیس این فرقه بر اساس تصمیم دفتر سیاسی حزب کمونیست شوروی انجام شد و فرقه مورد حمایت شوروی قرار داشت
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
64
آپلود شده توسط:
hanieh
hanieh
1395/03/02
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی درباره جنبش دموکراتیک ملی در آذربایجان

تعداد دیدگاه‌ها:
7

با عرض سلام به سایت محترم کتابناک و خوانندگان گرامی آن در هر زمان و مکان که این نظر را می خوانند  . نظرات تمام دوستان گرامی را در زیر این کتاب با دقت خواندم و نیز توضیحات خود کتاب را . مرحوم پدر بزرگوار ما که شخصی آگاه و دانشمند بودند ( روانش شاد و یادش گرامی ) ، که در آن سال های اکنون دیگر دور در آذربایجان و برخی شهرهای آن سامان اقامت داشتند ، خاطرات روشن و دقیق بسیاری از اعضای حزب و فرقه دموکرات و سخنان و رفتار آنان که از نزدیک دیده بودند و نیز سخنان و رفتار طرفداران دولت مرکزی تهران و مخالفان فرقه مذکور و نیز سرانجام و پایان آن واقعه تاریخی برای ما نقل می نمودند که گاهی اوقات آن سخنان و خاطرات جنبه طنز و خنده نیز داشت ، چون بسیاری از اعضای حزب دموکرات از افراد معمولی شهری و روستایی و با سواد نه چندان زیاد بودند ( تقریبا در ۸۰ سال قبل )، در جامعه نه چندان توسعه یافته شمال غرب ایران در آن زمان ، طبعا اعمال و گفتارشان به غیر از جنبه های خشونت آمیز گاهی طنز آلود نیز بوده است که در اینجا فرصت پرداختن به آن نیست . اکنون دهه ها از آن زمان می گذرد و نه تنها حکومت حزب دموکرات آذربایجان ، بلکه حکومت مرکزی وقت در تهران و نیز خود حکومت اتحاد شوروی که در ایجاد آن اتفاقات به گواه تاریخ نویسان نقش داشت ، به تاریخ پیوسته اند و از آن ها تنها یادی و نامی باقی مانده است . به نظر حقیر ما باید به آن وقایع و اتفاقات تاریخی به دیده پند و درس و عبرت بنگریم و از افتادن در ورطه افراط و تفریط و جدل و دعوا با یکدیگر در باره این مسائل به صورت جدی بپرهیزیم و آنچه را که به کار امروز و فردای ما می آید ، از آن اتفاقات تاریخی بیاموزیم و در زندگی شخصی و اجتماعی به کار بندیم .  به امید فرداهای بهتر و سلامتی و موفقیت و سعادت برای همه دوستان  .  شب و روز بر شما خوش باد .  شهرستان قم .  روز ۲۲ تیر ۱۴۰۴ .
شورش به مشت اراذل نوکر شوروی شده ملی؟
لابد پیشه‌وری هم میشه پدر ملت!
جالبه که جنایت های غلام یحیی و کاویان و فریدون ابراهیمی و ... رو در حق همون مردم بی گناه آذربایجان در اون سالهای سیاه نمی بینند.
جالب آنکه در تیتر مهوع کتاب این فرقه ی کثیف را ملی و دموکرات هم معرفی میکند . اتفاقا خانواده ی من در همان سالها در تبریز بوده اند و از جنایات و خیانت های فرقه و شخص پلید پیشه وری حکایت ها دارند . و البته سیاست گسترش طلبی شوروی هم دیدیم که نهایتا به فروپاشی اش منجر شد.
هر وقت تو نادان و بی عقل عینک تعصب را از اون چشمان کورت در بیاوری متوجه میشوی که حرکت ملی بود
هر وقت جنابعالی و دیگر تجزیه طلبان خود ترک پندار، با وجدان و انصاف آغاز به مطالعه تاریخ کنید و قدمت سرزمین و کشور ایران را بشناسید، آن وقت متوجه می شوید که این حرکت ملی نبود. جنبشی به غایت خائنانه و تجزیه طلبانه بود.
مرسی برای به اشتراک‌گذاری این کتابچه.
این هم نمونه‌ی خوبی است از سوءاستفاده‌ی نویسنده‌ی کتاب از مشکلاتی که آذری‌ها در ایران دارند به نفع جدایی‌طلبی و «میهن سوسیالیسم» استالینی!
مطمئنا اگر «آذربایجان شمالی» زمان استالین بخشی از شوروی نبود این نوع نوشته‌های دلسوزانه به نفع «آذربایجان جنوبی» هم وجود نداشت.
درباره جنبش دموکراتیک ملی در آذربایجان
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک