رسته‌ها
سیاست
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 81 رای
نویسنده:
مترجم:
حمید عنایت
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 81 رای
سیاست اثر ارسطو را می‌توان در شش بخش شامل هشت کتاب در نظر گرفت. بخش اول شامل کتاب اول درباره خانواده بخش دوم شامل کتاب دوم درباره نظرات افلاطون و نقد حکومت‌های اسپارت و کرت و کارتاژ بخش سوم شامل کتاب سوم درباره قانون اساسی بخش چهارم شامل کتاب‌های چهارم و پنجم درباره دموکراسی جمهوری و علل انقلاب‌ها در حکومت‌ها بخش پنجم شامل کتاب ششم درباره روش تشکیل دموکراسی‌ها و پایداری آنها بخش ششم شامل کتاب‌های هفتم و هشتم درباره حکومت کمال مطلوب است.
فلسفه سیاسی ارسطو ریشه در متافزیک او دارد ارسطو جهان را در حال شدن از قوه به فعل میداند هستی از ماده بی صورت شروع و به فعل بی ماده پایان می یابد. ارسطواز این تعلیم در توجیه سیر تکاملی زندگی اجتماعی بشر استفاده می کند نخست فرد است و نیاز های زیستی خود را برآورده می کند سپس میل جنسی است و ازدواج مطرح می شود و بعد فرزندان و نوادگان وعشیره و دهکده درست می شود . از مجموع چند دهکده به یونانی پلیس یا دولتشهر درست می شود اما فقط در شهر یا جامعه سیاسی است که طبیعت بالقوه آدمی می تواند فعلیت یابد و از کمال بر خور دارشود . شهر مانند هر اجتماع دیگری برای غایتی وجود دارد . این غایت در مورد دولتشهر خیر اعلای انسان یعنی زندگی اخلاقی و زندگی عقلانی است .دردولتشهر است که انسان می تواند زندگی نیک به معنی کامل آن داشته باشد و چون زندگی نیک غایت طبیعی انسان است دولتشهر را باید اجتماعی طبیعی نامید " از اینجا آشکار می شود که شهر پدیده ای طبیعی است و انسان بحکم طبیعت حیوانی اجتماعی است .و آنکس که از روی طبع ،و نه بر اثر تصادف ، بی وطن است ، موجودی یا فروتر از آدمی یا بر تر از او جامعه برای زیستن نیست برای نیکو زیستن است .
در پیش گفتار کتاب سیاست اشاره به ناپیوستگی مطالب آن شده‌است. حمید عنایت این کتاب را مانند کتاب مثنوی معنوی مولانا دانسته چون ارسطو کتاب سیاست را از گفتارهای گوناگونی فراهم کرده و به نظر مترجم قصد او گردآوردن آنها در یک مجموعه نبوده‌است.
حمید عنایت در پیش گفتار کتاب سیاست اهمیت آن را در دو مورد می‌داند: یکی آن که روح فلسفه پیشرو زمان ارسطو را منعکس می‌کند و دیگر آن که سرچشمه اصلی اندیشه‌هایی است که تا پایان قرون وسطی بر فلسفه سیاسی غرب اثر گذاشت.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
409
آپلود شده توسط:
5IVE_6IX
5IVE_6IX
1394/05/09

کتاب‌های مرتبط

Against Post-Modernism
Against Post-Modernism
0 امتیاز
از 0 رای
Ideology: an Introduction
Ideology: an Introduction
4 امتیاز
از 3 رای
مقالات فدرالیست
مقالات فدرالیست
4.8 امتیاز
از 12 رای
Philosophy and the Social Problem
Philosophy and the Social Problem
5 امتیاز
از 5 رای
آثار و مقالات دکتر تقی ارانی
آثار و مقالات دکتر تقی ارانی
4.4 امتیاز
از 57 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی سیاست

تعداد دیدگاه‌ها:
4
هیچکس بر دیگران از آنرو ستم روا نمی دارد که بخواهد خود را از سرما محفوظ دارد، و از اینرو مفاخر بزرگ بر کسی ارزانی می شود که ستمگرا را بکشد، نه دزد را.
سیاست : ارسطو ص 69 کتاب دوم بخش چهارم قسمت نهم، انتشارات سهامی، سال 1371
سیاست یک عنصر مهم در زندگی هر شخصی است وچون انسان در جامعه مدنی زندگی میکند خواه و یا ناخواه با سیاست سروکار دارد.و این سیاست های نادرست است که باعث ایجاد ریشه فقر در جامعه و جنگ ها ویا تحریم ها و هرج و مرج یک جامعه و ... میشود.اگر بخواهیم جامعه ای سالم داشته باشیم باید سواد سیاسی داشته باشیم و سیاست مدارانی لایق برگزینیم.پس لطفا همچین کتابهایی رو از دست ندین و به دوستان و آشنایانتان معرفی کنین.
هدف سیاست ارسطو در نظر ارسطوییان پرورش افرادی بود که باگفتار وکردار خود در کارهای مملکتی نفوذی شگرف داشته باشند.سقراط وپس از او افلاطون سیاست را بر پایه ی اخلاقیات استوار کردند ،امادرباره ی ارسطو ،باید به حق گفت که او،سیاست را از اسمان به زمین آورد.در سیاست به جای آنکه ازمدینه ی فاضله داستان سراید ،سازمان حکومتهای آتن،اسپارت وکارتاژراوصف میکند.ارسطو هرپدیده ی سیاسی را درجوامع انسان ،آفریده ی تغیییرات اجتماعی می داند.ازاین رو به دیده ی او بدعتهای سیاسی در شهرهای یونانی پیش از آنکه پسندیده یا
بندگی بیش از سایر بخش های سیاست درتاریخ سیاسی شهرت داردومایه ی آن شده است که گروهی ازمنتقدان اورا دشمن آزادی بشر بدانند.امادر سیاست ارسطواندرزمی دهد ،بنده راباید امیدوارکرد وبه آزادی نوید داد.برای کسی که خوب وبد عقاید گذشتگان رادر متن تاریخی آن مطالعه وداوری میکنددفاع ارسطو از بردگی وتوجیه اوازآن چندان شگفت آور نیست،بندگی در جامعه ی یونانی کهن ریشه های عمیق داردوتنها کاری که ازدست فیلسوفان واندیشمندان بر می آید کوشش درراه افزایش حقوق بندگی وتوسعه ی امکان آزادی اوبود.ازاین رهگذرارسطو رابایدآزاداندیش ترین فیلسوفان یونان برشمرد.
سیاست
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک