اسکندر و ادبیات ایران و شخصیت مذهبی اسکندر
نویسنده:
حسن صفوی
درباره:
اسکندر مقدونی
امتیاز دهید
نویسنده ابتدا به شرح حال اسکندر و سپس به افسانه هایی که در مورد اسکندر و نژاد او در ادبیات فارسی آمده، پرداخته است. آنگاه به چگونگی نقش اسکندر در کتب پهلوی و سپس در کتب اسلامی پرداخته و در کل این گونه افسانه ها و روایات را، در ادبیات پس از اسلام در ایران نشان داده است. در فصل سوم کتاب به "اسکندرنامه"های مختلفی که به عنوان حماسه در دوره های مختلف در زبان فارسی تالیف شده، اشاره می شود و چگونگی روند زندگی اسکندر در این افسانه های حماسی. فصل چهارم به ویژگی های مذهبی شخصیت اسکندر در افسانه ها و اسکندرنامه ها می پردازد. در پس این پژوهش ها می توان به بزرگ نمایی یا کوچک نمایی شخصیت های تاریخی در ادبیات فارسی پی برد و این که چگونه باور این تصاویر تخیلی از شخصیت های تاریخی، در ذهن مردم به واقعیتی باورپذیر رسوب می کند.
آپلود شده توسط:
hanieh
1394/02/20
دیدگاههای کتاب الکترونیکی اسکندر و ادبیات ایران و شخصیت مذهبی اسکندر
نامهای یونانی و رومی راتاریخنگاران سریانی و عرب جوری مینوشتند که با زبان شان سازگار باشد و همانرا امروزه در فارسی بکار میبریم ، برای نمونه افلاطون که پلاتون است و یا قیصر که کایزار بوده و قسطنطنیه که کنستانتینوپولیس بوده است
از لا به لای ده ها کتاب نوشته شده درباره الکساندر ، بوی تزویر ، نیرنگ و توطئه به مشام می رسد .
اینکه چرا پیشینیان ما ، به راحتی این شخصیت ساختگی را باور کرده و به تاریخ و فرهنگ ایران راه داده اند ، معمایی است که هدف این کتاب حل آن رابرعهده گرفته است ؛ این پرسش مطرح است که (( چرا تمام کسانی که پیرامون الکساندر و اسکندر تحقیق کرده و کتاب نوشته اند از خود سوال نکرده اند به چه دلیل نام الکساندر ، در ورود به ایران بدل به اسکندر می شود ؟!)