رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.
هفت پیکر
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 52 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 52 رای
هفت‌پیکر یا بهرام‌نامه یا هفت‌گنبد، چهارمین منظومه نظامی از نظر ترتیب زمانی و یکی از دو شاهکار او (با خسرو و شیرین) از لحاظ کیفیت است. این دفتر را از جهت ساختار کلی و روال داستانی می‌توان به دو بخش متمایز تقسیم کرد:
یکی بخش اول و آخر کتاب دربارهٔ رویدادهای مربوط به بهرام پنجم ساسانی از بدو ولادت تا مرگ رازگونه او، که برپایه روایتی تاریخ گونه است؛ دیگری بخش میانی که مرکب از هفت حکایت یا اپیزود از زبان هفت همسر او و از زمره حکایات عبرت‌انگیزی است که دختران پادشاهان هفت اقلیم (مطابق تقسیم قدما) برای بهرام نقل می‌کنند.
این منظومه آمیزه‌ای از جنبهٔ حماسی و غنایی است، بدین معنی که بخش هفت گنبد تماماً دارای روح غنایی و تخیل رمانتیک است، ولی بخش تاریخی گونه، اگرچه سعی شاعر بر ترسیم چهره‌ای حماسی برای بهرام بوده، آمیزه‌ای از جنبه حماسی و عناصر غنایی است. هفت‌پیکر از گذشته یکی از مضمون‌های اصلی نگارگری‌های ایرانی–هندی بوده‌است.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
simin
simin
1394/11/02

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی هفت پیکر

تعداد دیدگاه‌ها:
1

بهرام که گور میگرفتی همه عمر
دیدی که چگونه گور بهرام گرفت
خیام
هفت پیکر از شاهکارهای حکیم نظامی گنجه ای است.
این کتاب اگرچه شرح شادخواری های ( بهرام گور) یا بهرام پنجم پسر یزدگرد اول پادشاه ساسانی است اما میتوان گفت که کتاب مبتنی بر حوادث تاریخی اما مستند با منابع مهم تاریخی ازجمله تاریخ طبری ، یعقوبی ، بلعمی و …؛ است.
نظامی این منظومه را آگاهانه و در گستره ی تاریخی زمانی ایران
باستان قرار داده و از پیشینیان خویش سود جسته است.
این کتاب با همه ی سادگی آن ، ابیاتی رمزگونه و اسرار آمیز دارد که به گفته ی استاد " ثروتیان" نظامی خود معانی ابیاتش را به زیبارویان تنگ چشمی تشبیه کرده که رخ از مردم بیگانه و چشم تنگ بربسته و دیده نمی شوند.!!
هفت پیکر نظامی اثری رمزی و symbolic است که تمام اجزای آن از ساختاری منسجم برخوردار می باشد.
این اثر علاوه بر نشان دادن قدرت داستانسرایی نظامی نشانه ی آشنایی حکیم گنجوی با میراث غنی ادبی ، فرهنگی و عرفانی به جای مانده از ادوار پیشین است.
بخشی از این متعلق به اندیشه های " گنوسی " و " مانوی" و همچنین حکمت " هرمسی" و حتی اندیشه های زرتشتی است.
اما هنر داستانسرایی حکیم مسلط بر هر چیز دیگر است. زیر نظامی داستانسرایی مسلم و مسلط است و سرآمد همه ی داستانسرایان و شاعران در سرودن داستان های بزمی است.
هفت پیکر
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک