رسته‌ها
زن شورشی
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 26 رای
نویسنده:
مترجم:
مجید شریف
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 26 رای
زندگی و مرگ رزا لوگزامبورگ
رزا لوکزامبورگ، یکی از بحث انگیزترین زنان دوران جدید، در 1871 در لهستان به دنیا آمد و در 1919 در آلمان، به دست عوامل نظامی گروههای فشار غیر رسمی به قتل رسید.
رزا، پیش از هر چیز، به عنوان یک مبارز سیاسی و نظریه ‏پرداز انقلابی چپ مشهور گشته است. اما زندگی و مرگ وی نشان می‏دهد که ابعاد وجودی او بسی متنوعتر و فراعتر از این است.
نویسنده این اثر، ماکس گالو، در پروراندن داستان زندگی و مرگ این زن شورشی موفق بوده است. وی در بررسی زندگی، شخصیت و مرگ رزا تنها به ابعاد سیاسی و فکری بسنده نکرده، بلکه به جنبه ‏های خانوادگی، عاشقانه، روحی و اخلاقی او نیز پرداخته است: به عنوان یک انسان عاشق، کوشنده و کمال‏جو، و به عنوان زنی در تلاش پیوسته برای کسب هویت، شکوفایی، آزادی و استقلال.

«پس بکوش تا یک موجود انسانی بمانی... و این بدان معناست که محکم، روشن‏بین و سرزنده باشی... یک موجود انسانی ماندن، یعنی اگر نیاز باشد، تمام زندگی خود را، شادمانه، بر »ترازوی بزرگ سرنوشت« افکندن، اما، در همان حال، از هر روز آفتابی، از هر ابر زیبا به وجود آمدن...»
(رزا لوگزامبورگ، 1916)
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
540
آپلود شده توسط:
khar tu khar
khar tu khar
1392/01/24

کتاب‌های مرتبط

سفر در عمق خاطره ها
سفر در عمق خاطره ها
5 امتیاز
از 3 رای
گیلان در قلمرو شعر و ادب
گیلان در قلمرو شعر و ادب
4.3 امتیاز
از 3 رای
زندگی و فلسفه شوپنهاور
زندگی و فلسفه شوپنهاور
4.4 امتیاز
از 20 رای
The Voice of Egypt
The Voice of Egypt
0 امتیاز
از 0 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی زن شورشی

تعداد دیدگاه‌ها:
2
آنچه رزا لوکزامبورگ را در یادها زنده نگاهداشته است. نه آثار وی. بلکه زندگی و چگونگی مرگ وی است. رزا لوکزامبورگ از متعصب ترین پیروان مارکس و ایده آل گرایی مارکسیست بود و تاثیر بسزایی را در جنبش چپ آلمان داشت. در مجموع نقطه نظرات وی برگرفته از وفاداری تام و تمام به آرای مارکس است و در اینراه کوچکترین تغییر و تفسیر را نمیپذیرفت و با هرگونه تحلیل و تجدید نذر در نظریات مارکس مخالفت میکرد. وی بزرگترین مخالف حق ملل در تعیین سرنوشت خویش بود و در روزهایی که مارکسیستهای روسی از آن دفاع میکردند وی با آن مخالفت میکرد و آنرا مانعی در راه ایجاد کمونیسم میدانست. وی با نظر " اصلاحات اجتماعی" ادوارد برنشتاین که پایه سوسیال دموکراسی شناخته میشود نیز مخالفت میکرد و ویرا تجدید نظر طلب میدانست. وی با آنکه در مورد قدرت دیکتاتورمابانه ی حزب بلشویک روسیه هشدار میداد ولیکن همواره به آنها سمپاتی داشت و در جنگهای داخلی روسیه طرف لنین را گرفت.
خلاصه آنکه تاریخ نشان داد که اغلب نظریات رزا لوکزامبورگ غلط بوده و وی در حد طرفداری متعصب از مارکسیسم نامش ثبت شد . نه نظریه پردازی تاثیر گذار.
ولیکن زندگی وی اوج فداکاری و ایمان به آرمانیست که به آن اعتقاد داشت و شاید به گفته ای برترین شهید مارکسیست.
دکتر شریف در این ترجمه دلنشین به بازکردن گوشه های زندگی وی برای خوانندگان فارسی زبان پرداخته. با تشکر از بارگذاری این کتاب.
یاد دکتر شریف بخیر، ترجمه ای هم از نیچه دارد گرچه برای من به خوشایندی ترجمه جناب آشوری نیست اما ارجاعاتش خواندیست
زن شورشی
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک