رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

مجموعه آثار حلاج

مجموعه آثار حلاج
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 44 رای
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 44 رای
از چهل و نه اثری که حلاج تالیف کرده است و ابن ندیم در کتاب الفهرست خود از آن نام می برد، تنها چهار کتاب و 112 قطعه شعر و در حدود سیصد و چهل قطعه از تجربیات عرفانی او به دست ما رسیده است. متاسفانه در همان زمان که حلاج را زندانی، محاکمه و به قتل رساندند، تالیفات او را نیز از بین بردند. حامد وزیری برای انهدام مذهب کلامی، فقهی و عرفانی که حلاج به وجود آورده بود، نه تنها شاگردان وی را تحت تعقیب قرار داد، بلکه نسخه های دستنویس کتاب های حلاج را هم از بین برد.تنها از آن مجموعه، چند اثر از گزند حوادث و وقایع روزگار محفوظ مانده است که به ترتیب چنین است :
کتاب طواسین : این اثر را ماسینیون، از دو نسخه موجود در استانبول و لندن، تصحیح کرده و در سال 1913 در پاریس با عنوان کتاب الطواسین منتشر کرده است. متن عربی این کتاب را نگارنده از روی همین نسخه و نیز دیوان الحلاج ویلیه اخباره و طواسینه تحقیق سعدی ضناوی به فارسی ترجمه کرده است.
کتاب دارای ده بخش است که عبارتند از: طاسین السراج، طاسین الفهم، طاسین الصفا، طاسین الدایره ، طاسین النقطه، طاسین الازل و الالتباس، طاسین المشیئه، طاسین التوحید، طاسین الاسرار فی التوحید و طاسین التنزیه.
«طواسین» جمع طس (طاسین) است. نام دیگر سوره نمل را به مناسبت آغاز سوره با کلمه «طس»، طاسین گفته اند. مفسران گویند طس در ابتدای سوره نمل، سوگند به خدای لطیف و سمیع است. محتوای کتاب، درباره تجارب عرفانی حلاج به زبان بسیار پیچیده است.

بستان المعرفه : باغ معرفت را از همان منبع پیشین به فارسی برگردانده ایم. حلاج این قطعه را به معرفت و ویژگی های آن اختصاص داده است.

کتاب روایت : بیست و هفت روایت که حلاج برحسب واردات قلبی آن را بیان داشته است. اسنادی که حلاج برای این روایات بیان می دارد برخلاف روایات متداول که سلسله اسناد آن اصحاب و تابعان و تابعان و تابعان است و حدیث را از عهد پیامبر به یکدیگر منتقل کرده اند، یک سلسله از آیات و رموز قرآن و استعارات و کنایات و تمثیل های عرفانی است. به زعم او احادیث نه سفارش پیامبر را بلکه دستور خدا را بیان می کند و اسناد حدیث مبتنی بر شهادت سلسله ای از راویان نیست و سینه به سینه به یکدیگر انتقال داده باشند و اکنون نیز مرده اند،بلکه از نظ حلاج سلسله اسناد احادیث مخلوقانی هستند که برای عموم قابل شناخت هستند و اکنون حضور دارند. مثلا سلسله این روایت را ببیند. حسین روایت کند: از رجب، از عزت، از صاحب حجاب، از خادم آنگاه بعد از نقل اسناد حدیث، روایت*بیت المعمور، از صاحب ستراقصی، از سفیراعلی.را نقل می کند.
متن این کتاب از روی شرح شطحیات روزبهان بقلی، تصحیح شده است.

تفسیر قرآن : تفسیری است که ابوعبدالرحمن سلمی از قول حلاج در کتاب حقایق التفسیر خود آورده است. لویی ماسینیون این متن را استخراج و پس از مقابله با چند نسخه خطی آن را در سال 1922 در پاریس چاپ کرده است. ترجمه ما از روی این متن است. حلاج در این تفسیر از هر سوره یک یا چند آیه را انتخاب و به شرح و تفسیر آن پرداخته است.

سیصد و چهل قطعه از تجربیات عرفانی حلاج که مجموعه ای است از سخنان، مواعظ، وصایا و مناجات حلاج :
این قسمت را از متون مختلف تاریخی و عرفانی جمع آوری و ترجمه کرده ایم. در قسمت یادداشت های این بخش به منابع مورد استفاده خود اشاره کرده ایم.

اشعار : شمل 112 قطعه که در جمع آوری و مطابقت آنها، منابع بسیاری را از نظر گذرانده ایم. در تحقیقات خود با دو دسته شعر مواجه شدیم؛ یک دسته اشعاری که با توجه به سند و ذکر آنها در منابع متعدد از خود حلاج بود و تعدادی دیگر از اشعار منتسب به وی است. در این مجموعه ما هر قطعه را با ذکر سند و منبع آن آورده ایم.
تفاوت هایی در برخی منابع به چشم می خورد که ما مبنا را یکی دیوان الحلاج ماسینیون و دیگر تحقیق مصطفی الشیبی و سعدی ضناوی قرار داده ایم.
شعر حلاج ساده و روان و بی تکلف است. بیشتر اشعارش به صورت نیایش و التجا به خداوند است و کمتر از تعابیر متصوفه استفاده می کند. با وجود این برخی از اشعار او دارای تعابیر و مفاهیم کلامی، فقهی و فلسفی است که از فرق معاصر گرفته است. مانند کلابیه، کرامیه، معتزلیان، امامیه، قرمطیان و حکمای یونانی، کلماتی مانند نورالعین، خمر و هلال را از نصیریها، آفاق و غایت الغایات را از قرمطیان، قدم و حدث را از معتزلیان ، اسم آخر ، لاهوت، ناسوت، حجاب و دوازده بروج را از امامیه، دوایر و تجزیه نامها به جزهای مجزی را از حکمای یونان گرفته است.

کلمات الحلاج :
مجموعه ای است از تعابیر و مفاهیمی که حلاج در شعر و نثر خود آنها را به کار برده است. ما در این بخش به شرح و تفسیر این مفاهیم پرداخته ایم. احتمال دارد که درباره آثار حلاج تحقیقات دیگری هم انجام گرفته باشد که ما از آن بی اطلاعیم.
به هر حال آنچه ما در این مجموعه گردآورده ایم بخش اعظم آثار حلاج است که درستی آن از سوی حلاج شناس معروف لویی ماسینیون تایید شده است.
ممکن است آثار دیگری را به او منتسب کنند یا صحت آن را تایید نمایند، با وجود این از ارزش این مجموعه چیزی نخواهد کاست.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
khar tu khar
khar tu khar
1391/12/14
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی مجموعه آثار حلاج

تعداد دیدگاه‌ها:
44
آنچه در این مجموعه گردآوری شده بخش اعظم آثار حلاج است که درستی آن از سوی حلاج‌شناس معروف لویی ماسینیون تأیید شده است. ممکن است آثار دیگری را به او منتسب کنند یا صحت آن را تایید نمایند، با وجود این از ارزش این مجموعه چیزی نخواهد کاست.
سلام :اگر امکان دارذ مجموعه آثار حلاج را برای دانلود رایگان آزاد کنید چون نیاز مبرم به آنها دارم .
سلام علیکم
تشکر می کنم بابت این کتاب گران سنگ که در سایت قرار دادید لطفا ترجمه کتاب فتوحات مکیه ابن عربی را در سایت قرار دهید و اطلاع دهید. تشکر.
بهتر است دوستان مطلب زیر را نیز مطالعه بفرمایند:
http://safiesfahani.com/erfan/978-1391-03-23-07-46-57
من کسی نیستم که بگم کفر یا نه؟ من سوال کردم از شما و خواستم نظرتون رو بدونم نه که شما حرف منو به خودم بزنید !!!!!! ( این جمله ای هم من زیر جمله شما نوشتم بیشتر مربوط به یه دوست دیگس )منم نگفتم که کفر یا حقیقت من ازدوستانی حرف میزنم که اینقدر با صراحت حرفایی میزنن از کسایی که معتبر بودنشون معلوم نیس و سعی می کنن جوری خودشون رو جلوه بدن که همه چیز دانن و بقیه بی عقل ... من فقط اینو می دونم که کسی که در این مسائل بخواد با عقل پیش بره راه از جایی نمی بره ... مسئله ریاضی یا فلسفه که نیست... عقل جای خود دلم جای خود... و این جور افراد سعی دارن درباره ی مردم قضاوت کنن...

نظر من همون نظر شماست یعنی با شما موافقم. هیچ کدام از ما در مقامی نیستسم که در مورد حق یا باطل بودن کسی حکم صادر کنیم
هرکسی با خرد و دل خویش جهت گیری می کند و چیزی یا کسی را به حق یا باطل نسبت می دهد.
:-)
[quote='hahooo']نقل قول:ما کی باشیم که بخوایم حرف از کفر و حقیقت بزنیم ؟؟
خودت جواب تمام سوالاتو دادی
ما نمیدونیم وحدت وجود چی هست که در موردش حکم هم صادر کنیم و شطحیات حلاج را هم کسی درک می کند که همسنگ او یدی در معرفت داشته باشد[/quote]
من کسی نیستم که بگم کفر یا نه؟ من سوال کردم از شما و خواستم نظرتون رو بدونم نه که شما حرف منو به خودم بزنید !!!!!! ( این جمله ای هم من زیر جمله شما نوشتم بیشتر مربوط به یه دوست دیگش )منم نگفتم که کفر یا حقیقت من ازدوستانی حرف میزنم که اینقدر با صراحت حرفایی میزنن از کسایی که معتبر بودنشون معلوم نیس و سعی می کنن جوری خودشون رو جلوه بدن که همه چیز دانن و بقیه بی عقل ... من فقط اینو می دونم که کسی که در این مسائل بخواد با عقل پیش بره راه از جایی نمی بره ... مسئله ریاضی یا فلسفه که نیست... عقل جای خود دلم جای خود... و این جور افراد سعی دارن درباره ی مردم قضاوت کنن...
منابعی که بنده ذکر کردم متنوع بودند و مولفانشون هم انسانهای شناخته شده
ولی دوستان فقط از یک کتاب نقل قول کردند که در صحت گفته های مولفش تردید هست...

اشخاصی که جنابعالی مطرح کردید روحانی اند. مانند: ملامحمد خوانساری امینی و محمد طاهر قمی و... که پرواضح است که روحانیت با تصوف میانه ی خوبی نداشته و ندارد فلذا با کمال احترام به ایشان منابع آنان چندان معتبر نیست و از سویی دیگر فقط روایاتی را از حلاج نقل کردید که به نوعی در ذم حلاج بودند.
کتاب اخبار حلاج نوشته ی لویی ماسینیون_اسلام شناس نامدار فرانسوی_ اگر نگوییم معتبرترین منبع درباره ی حلاج است، یکی از معتبرترین ها حتما هست و منابع این کتاب که در خود کتاب هم همگی ذکر شده اند، از بین معتبرترین اخبار در مورد حلاج انتخاب و نگاشته شده اند.
ما کی باشیم که بخوایم حرف از کفر و حقیقت بزنیم ؟؟

خودت جواب تمام سوالاتو دادی
ما نمیدونیم وحدت وجود چی هست که در موردش حکم هم صادر کنیم و شطحیات حلاج را هم کسی درک می کند که همسنگ او یدی در معرفت داشته باشد
(( این دیدگاه بدلیل نگارش فینگلیش حذف گردید ))
[edit=aqanader]1392/01/04[/edit]
[quote='hahooo']احمد بن فاتک گوید: حلاج گفت: کسی که گمان کند الهیت با بشریت یا بشریت با الهیت آمیخته می شود، کفران کرده است. خدای بلندمرتبه به ذات و صفات خود از ذوات و صفات خلق ممتاز است و به هیچ وجه با آنان همانندی ندارد و خلق نیز در هیچ چیز با او همانند نیستند، و چگونه می توان میان قدیم و حدیث همانندی ای تصور کرد؟
کسی که بپندارد که آفریدگار در مکانی یا بالای مکانی یا پیوسته به مکانی است و یا می توان او را در دل تصور و در وهم تخیل کرد و یا به صفتی موصوف ساخت، شرک ورزیده است.
(اخبار حلاج - لویی ماسینیون_صفحه 31)[/quote]
پس وحدت وجود هم کفر نه ؟؟ انا الیه راجعون پس چیه ؟ انسان جای خدا رو نمی گیره اما خداگونه میتونه باشه ... پیامبرشم تا معراج رفت ... ما کی باشیم که بخوایم حرف از کفر و حقیقت بزنیم ؟؟
مجموعه آثار حلاج
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک