رسته‌ها
روزنامه طوفان - شماره 60 الی 69
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 18 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 18 رای
شماره های 60 الی 69- سال دوم
روزنامه طوفان روزنامه یومیه‌ای بود که توسط محمد فرخی یزدی منتشر می‌شد. طوفان در طول مدت انتشار بیش از پانزده مرتبه توقیف و باز منتشر شده‌است. گاه نیز به سبب زندانی شدن فرخی، انتشار روزنامه دچار وقفه گردیده‌است. در مواقعی که روزنامه طوفان توقیف می‌شد، فرخی با در دست داشتن مجوز و امتیاز سایر روزنامه‌ها همچون «پیکار»، «قیام»، طلیعه آئینه افکار» و «ستاره شرق» مقالات و اشعار خود را منتشر می‌نمود. طوفان عنوان روزنامه داشته و در سال اول، هفته‌ای دو روز (جمعه و دوشنبه)، و در سال‌های بعد سه نوبت در هفته (دوشنبه و چهارشنبه و جمعه) منتشر می‌شده‌است. این روزنامه تا سال سوم چندین‌بار توقیف شد ولی فرخی به این زورگویی‌ها اعتنایی نداشته، افکار خود را در روزنامه‌های دیگر مانند: ستاره شرق، قیام، پیکار و... منتشر می‌کرد. طوفان در سال هشتم خود به مجله تبدیل شد اما این بار هم یک‌سال بیشتر دوام نکرد. بهای سالیانه طوفان 100 قران بوده است. تنها دوره کامل موجود طوفان در اختیار خانواده سیدابوالحسن حائری‌زاده یزدی(نماینده مجلس شورای ملی مشروطه) است. علاوه بر فرخی یزدی، نویسندگانی همچون احمد کسروی و ملک‌الشعرا بهار نیز در این روزنامه مطلب می‌نوشته‌اند.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
40
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
miran2009
miran2009
1390/09/22

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی روزنامه طوفان - شماره 60 الی 69

تعداد دیدگاه‌ها:
4
با همان معیارهایی که گذشته گرایان و گرفتاران کیش شخصیت می کوشند آن سرباز بیگانه با فرهنگ و دشمن لوازم سیاسی رویش را تطهیر کنند ، وضع امروز نیز قابل توجیه و تطهیر است : « در زمانه ای که غرب پس از جنگ ویتنام با جنبش های متعدد در جای جای جهان رویارو بود و ابرقدرت شرق می کوشید افغانستان را به اردوگاه خود منضم کند و گروه های خطوط یک و دو و سه هر یک به طریقی تمامیت ارضی کشور را تهدید می کردند ، شبکه حوزوی ـ بازاری با بسیج توده های مذهبی ( نسل اول و دوم کوچیده از روستاها و ... ) ، قدرت را بعضاً با شعارهای مُد زمانه قبضه کرد و با تبدیل تهدید جنگ به فرصت حذف جریان های مخرب و واگرا ، چنان انسجام کشور را حفظ کرد که با فروریزی اردوگاه شرق و ایجاد خلاء قدرت در جوار ایران و به رغم تهاجم مجدد استعمار برای فتح کانون های انرژی ( نفت و گاز ) تاکنون توانسته فشارها از جمله تحریم هایی را تاب آورد که هر یک برای سرنگونی یک نظام و تکه تکه کردن یک کشور کافی است . امروزه توسعه طلبان جهانی برای شکستن مقاومت جنبش از ریشه روییده و حافظ کیان ملی ایران ـ که بی شک تشیع از ارکان آن است ، ـ مزدوران خود را با ظاهر ایران دوستی به میدان فرستاده است .... »
[quote='872611019']رضا شاه بزرگ در پی زنده کردن و پیشرفت و ساختن ایران نابود شده توسط قاجاریان مذهبی بود و امثال فرخی هر چند انسانهای خوبی بودند اما زمانه شناس و موقعیت سنج نبوده و چندان از سیاست و پشت پرده های ان مطلع نبودند برای همین شور بختانه موی دماغ می شدند بون اینکه نیت سوئ و مخرب داشته باشند . و از این رو حیف فرخی که با نظام رضاشاه خدمتگزار میانه خوبی نداشت .[quote='cleauoum']نقل قول از 872611019:رضا شاه بزرگ در پی زنده کردن و پیشرفت و ساختن ایران نابود شده توسط قاجاریان مذهبی بود و امثال فرخی هر چند انسانهای خوبی بودند اما زمانه شناس و موقعیت سنج نبوده و چندان از سیاست و پشت پرده های ان مطلع نبودند برای همین شور بختانه موی دماغ می شدند بون اینکه نیت سوئ و مخرب داشته باشند . و از این رو حیف فرخی که با نظام رضاشاه خدمتگزار میانه خوبی نداشت .
و این گونه است که برای بستن دهان این موهای دماغ، باید آنها را به زندان انداخت و پزشک احمدی و شرکا را به سروقتشان فرستاد تا آنها را حسابی اصلاح کنند، جوری اصلاح کنند که طرف برای همیشه از موی دماغ بودن و مخالفت پشیمان بشود و تازه درس عبرتی بشود برای دیگران. همانطور که شاهان قاجار بزرگانی مثل قائم مقام و امیرکبیر را با وجودی که آدمهای خوبی بودند اما چون زمانه شناس و موقعیت سنج نبودند و ناخواسته موی دماغ می شدند اصلاح کردند، رضا شاه بزرگ هم فرخی را از اساس اصلاح کرد.
شوربختانه همه چیز ناشی از سوء تفاهم بوده... شما خودتان را ناراحت نکنید.[/quote][/quote]
حرف دو عزیز درست است!! متا سفانه رضا شاه چون سرباز بود روی هم رفته همه چیز را با پوتین و سردوشی می سنجید. و از این منظر تند می رفت. بسیار ایران دوست بود و کشوری را تحویل گرفته بود که دودمان قاجار به انحطاط کامل کشانده بودند. و کار های بزرگی انجام داد. نباید به هیچ عنوان منکر خدمات این بزرگ مرد شد. از دور نشستن و گفتن که لنگش کن در ان شرایط خیلی اسان است و بود.ساختن امر سختی است. شاعران و نویسنگان بزرگ جامعه باید تنگنا های یک جامعه عقب مانده و متلاشی شده را ببینند . همچنان که عیوب حکومت را می بینند. به هر حال گفته اند که ادم تا بد را نبیند یادی از خوب نمی کند. امروز ما که گرفتار این وضعیت قمر در عقرب شده ایم خوب یا بد غلط یا درست باید بپذیریم که نه رضا شاه حتی محمد رضا شاه با تمام عیوبش برای ما و این کشور نعمت بودند. دزدی بود یا نبود. زندان بود یا نبود. کشتن بود یا نبود. ازادی انتیک و مجلسی!! بود یا نبود. زمین تا اسمان با وضع حال و روز و روح و روان امروز ما بهتر بود. به جهنم که فلان کتاب سانسور می شد یا نمی شد. نه اینکه ایران قرنها سوییس بود و حضرات افغانستانش کرده بودند!! حالا که سوییسش کردند.!
[quote='872611019']رضا شاه بزرگ در پی زنده کردن و پیشرفت و ساختن ایران نابود شده توسط قاجاریان مذهبی بود و امثال فرخی هر چند انسانهای خوبی بودند اما زمانه شناس و موقعیت سنج نبوده و چندان از سیاست و پشت پرده های ان مطلع نبودند برای همین شور بختانه موی دماغ می شدند بون اینکه نیت سوئ و مخرب داشته باشند . و از این رو حیف فرخی که با نظام رضاشاه خدمتگزار میانه خوبی نداشت .[/quote]
و این گونه است که برای بستن دهان این موهای دماغ، باید آنها را به زندان انداخت و پزشک احمدی و شرکا را به سروقتشان فرستاد تا آنها را حسابی اصلاح کنند، جوری اصلاح کنند که طرف برای همیشه از موی دماغ بودن و مخالفت پشیمان بشود و تازه درس عبرتی بشود برای دیگران. همانطور که شاهان قاجار بزرگانی مثل قائم مقام و امیرکبیر را با وجودی که آدمهای خوبی بودند اما چون زمانه شناس و موقعیت سنج نبودند و ناخواسته موی دماغ می شدند اصلاح کردند، رضا شاه بزرگ هم فرخی را از اساس اصلاح کرد.
شوربختانه همه چیز ناشی از سوء تفاهم بوده... شما خودتان را ناراحت نکنید.
رضا شاه بزرگ در پی زنده کردن و پیشرفت و ساختن ایران نابود شده توسط قاجاریان مذهبی بود و امثال فرخی هر چند انسانهای خوبی بودند اما زمانه شناس و موقعیت سنج نبوده و چندان از سیاست و پشت پرده های ان مطلع نبودند برای همین شور بختانه موی دماغ می شدند بون اینکه نیت سوئ و مخرب داشته باشند . و از این رو حیف فرخی که با نظام رضاشاه خدمتگزار میانه خوبی نداشت .
روزنامه طوفان - شماره 60 الی 69
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک