رسته‌ها
تئوری شعر: از موج نو تا شعر عشق
امتیاز دهید
5 / 4.2
با 48 رای
امتیاز دهید
5 / 4.2
با 48 رای
کتاب «تئوری شعر: از موج نو تا شعر عشق» نوشته اسماعیل نوری‌علا اثری نظری و تحلیلی در حوزه نقد ادبی و شعر معاصر فارسی است که به بررسی تحولات شعر نوین ایرانی از دهه‌های میانی قرن بیستم تا دوران متاخرتر می‌پردازد. نوری‌علا که خود از چهره‌های شناخته‌شده در جریان شعر نوی ایران و از نظریه‌پردازان مهم شعر مدرن فارسی است، در این کتاب به واکاوی جریان‌ها، گرایش‌ها و مکاتب گوناگون شعری از «موج نو» تا آنچه خود آن را «شعر عشق» می‌نامد، می‌پردازد. او با زبانی صریح، روشن و گاه انتقادی، تلاش می‌کند تا مخاطب را با سیر تحول فرم، محتوا، زبان و نگاه شاعرانه در شعر معاصر آشنا کند.
در این اثر، نوری‌علا ضمن بررسی شعر شاعرانی چون احمدرضا احمدی، یدالله رویایی، منوچهر آتشی، فروغ فرخزاد و دیگران، به تحلیل ویژگی‌های زبانی، زیبایی‌شناسی و جهان‌بینی آن‌ها می‌پردازد و در عین حال، تلاش می‌کند از چشم‌اندازی فلسفی و فرهنگی، جایگاه شعر در زندگی و جامعه ایرانی را بازنگری کند. مفاهیمی همچون زبان شخصی، حذف قافیه، نگاه انتزاعی، حضور عشق در شعر و نسبت شعر با تفکر و سیاست، از جمله محورهای مطرح‌شده در کتاب هستند. نوری‌علا در این کتاب نه‌فقط به نقد شعر، بلکه به تبیین چشم‌اندازی برای آینده شعر فارسی نیز می‌پردازد و به همین دلیل، کتابش هم برای پژوهشگران ادبی و هم برای شاعران و علاقه‌مندان به شعر معاصر، اثری مهم و خواندنی به شمار می‌آید.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
219
آپلود شده توسط:
mahdi214
mahdi214
1389/08/17

کتاب‌های مرتبط

پیر عریان
پیر عریان
4.7 امتیاز
از 15 رای
شعر فارسی در غربت
شعر فارسی در غربت
3.8 امتیاز
از 4 رای
مرواریدها و خزفها
مرواریدها و خزفها
4.5 امتیاز
از 139 رای
حد همین است
حد همین است
5 امتیاز
از 1 رای
به سراغ من اگر می آیید
به سراغ من اگر می آیید
4.2 امتیاز
از 9 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی تئوری شعر: از موج نو تا شعر عشق

تعداد دیدگاه‌ها:
1
اهمیت این کتاب در چند وجه نشسته است. اول و مهمتر از همه توانایی بسیار بالای نوری علا در دسته بندی افراد و روایت دوران است. مساله ی بعدی پیگیری برخی از مفاهیم در کنار گروه هاییست که نوری‏علا معرفی می کند. به عنوان مثال در کنار برشمردن عناوینی همچون موج نو، شعر حجم، شعر پلاستیک ، شعر نوی خراسانی و … که بیشتر به مجموعه کردن شاعران می پردازد ؛ از مفهوم هایی همچون تعهد ، شعر عشق، مفهوم تصویر و … که در واقع مفاهیمی پایه‏ای در امر اندیشه‏ی شعری به حساب می آید نیز صحبت می کند. آنچه اما نویسنده‏ی این کتاب را به هر ترتیب متمایز از سایرین( خاصه منتقدان دهه های ۴۰ تا ۷۰) می‏کند رویکرد ماتریالیستی او چه در این کتاب و چه در کتاب قبلی اش یعنی “صور و اسباب” است. به این جمله از کتاب “تیوری شعر” صفحه ی ۱۰۰ نگاه کنید: “تیوری شعر باید بر علم تکیه داشته باشد، می پذیریم که در زندگی بشر حضور ماوراءالطبیعه ، بصورت چیزی جدا از ما و بیرون از ما ممکن نیست و هر گونه حادثه ای در طول تاریخ بشری دارای اسبابی کاملا قابل تعلیل و تعقل است. حتی اگر دانش کنونی ما تا بدان حد پیش نرفته باشد که موضوع مورد مطالعه ما را تجزیه و تحلیل کرده و روابط علی و متقابل آن را مشخص کند” و شاید از سر همین نگاه است که هنگامی که با مانیفست شعر حجم برخورد می کند برخی از مفاهیم در آن که نویسندگان مانیفست تصوری استعلایی از آن داشتند را بر نمی تابد و برخورد خود را با آنها یکسره فزیکالیستی کرده و نقد تندی از این منظر بر آنها سوار می‏نماید.
تئوری شعر: از موج نو تا شعر عشق
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک